Derbi dana: Bajern Minhen – Ajntraht: Orlovi su već nadletali Alijanc Arenu, šampion juri prvi trijumf u ovoj godini!

Širom Evrope nas u subotu očekuju pregršt veoma interesantnih susreta, a po našem mišljenju se derbi dana igra na Alijanc Areni gde će Bajern Minhen ugostiti Ajntraht iz Frankfurta.
Susret između prvoplasiranog i četvrtoplasiranog tima na tabeli nemačke Bundeslige je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Bajern Minhen: Može li neko da ugrozi Bajern na tronu?

Bavarci su i prošle sezone bez većih problema došli do titule u Bundesligi, a sigurno je da se to očekuje i ovog puta.
Ostaje žal što je ova ekipa odigrala jako loše u Ligi šampiona, gde je nemački predstavnik mimo svih očekivanja još u četvrtfinalu eliminisan od Viljareala, što je svakako bilo ogromno iznenađenje.
U letnjem prelaznom roku je klub napustio Robert Levandovski, dok je umesto njega opremu nemačkog najtrofejnijeg kluba zadužio Sadio Mane, što je bio dosta dobar posao, pogotovu što je poljski reprezentativac želeo da napusti Minhen.
Iako Bajern nije na najbolji mogući način startovao u Bundesligi, kako je vreme prolazilo tako je i ova ekipa pružala sve bolje partije, pa je na pauzu otišla sa dosta dobrom prednošću u odnosu na svoje najbliže pratioce.
Međutim, ona se polako ali sigurno topi, pa u ovom trenutku lider na tabeli ima samo dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Union Berlin, koji igra sjajno na startu drugog dela šampionata.
To se ne može reći i za Bavarce koji su u prva dva kola dva puta remizirali. Prvi put je to bio slučaj na gostovanju kod Lajpciga što možda i jeste bilo očekivano, ali zato je mali broj ljudi mogao da pretpostavi da će aktuelni šampion Nemačke u prošlom kolu na svom terenu samo remizirati protiv Kelna, kada je bilo 1:1, a sve to nakon izjednačujućeg pogotka Kimiha u poslednjem minutu regularnog toka.
Što se tiče Lige šampiona, gde nemački predstavnik ponovo slovi za jednog od glavnih kandidata za “ušati” trofej, Bavarci su bez većih problema stigli do plasmana u drugu rundu, i to pošto je četa Julijena Nagelsmana na kraju završila na prvom mestu u grupi uz maksimalnih osamnaest osvojenih bodova, što znači da je ova ekipa na šest odigranih mečeva u elitnom takmičenju ostvarila isto toliko trijumfa.
Podsećamo vas, ta grupa je bila ubedljivo najteža, pošto su u njoj pored Bajerna bili još i italijanski Inter, ali i španska Barselona, koja nije uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu.
U nokaut fazi će nemački predstavnik odmeriti snage sa PSŽ-om, što će ujedno biti i repriza finala iz 2020. godine, kada su Bavarci bili bolji i došli do “ušatog” trofeja.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, Nagelsman za ovaj veoma važan susret sa Ajntrahtom neće moći da računa na Nojera, Sanea, Mazruija, Ernandeza i Sara, dok je Gorecka pod velikim znakom pitanja.

Ajntraht: Odlična sezona za Orlove!

Poznato je da je ekipa Ajntrahta prošle sezone posle čak 42 godine posta došla do evropskog trofeja i to pošto je tim iz Frankfurta u finalu Liga Evrope bio bolji od škotskog Rendžersa, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, pa je samim tim sezona bila i te kako uspešna, a navijači ovog tima su i te kako umeli da proslave trofej u Ligi Evrope.
Ruku na srce, Bundesligu je ovaj tim završio na sredini tabele, ali su sjajni nastupi u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju nagrađeni sa direktnim plasmanom u Ligu šampiona.
Upravo plasman u elitno takmičenje će bez ikakve sumnje biti primarni cilj i u ovogodišnjem izdanju nemačkog prvenstva, a kako sada stvari stoje Orlovi su na pravom putu da dođu do toga.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Olivera Glasnera koji radi fantastičan posao na klupi ovog tima nalaze na četvrtom mestu na tabeli koje ujedno i jeste poslednje koje donosi nastup u Ligi šampiona, a trenutno ova ekipa ima isti broj bodova kao i Borusija iz Dortmunda, koja igra odlično na startu drugog dela šampionata.
Inače, u prošlom kolu je Ajntraht remizirao na gostovanju kod neugodnog Frajburga, a taj duel kod Crvenih je završen rezultatom 1:1.
Sjajni Kolo Muani je doneo prednost gostima tri minuta pred odlazak na odmor, da bi Ginter poravnao rezultat odmah na startu drugog dela igre, što se na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat, a treba biti realan pa priznati da je Frajburg bio daleko bolja ekipa na terenu.
U prvom meču u 2023. godini četa Olivera Glasnera je odigrala odličan meč na svom terenu protiv Šalkea, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Poput Bajerna i Ajntraht je uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, što je bez ikakve sumnje bio primarni cilj za prvi deo sezone.
Na kraju je nemački predstavnik došao do druge pozicije na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Totenhem, a u ključnom meču su Orlovi slavili na gostovanju kod Sportinga, pošto je taj meč u Lisabonu završen rezultatom 1:2.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, trener Glasner za ovo gostovanje kod aktuelnog šampiona Nemačke neće moći da računa na Trapa, Veniga, Ebimbea i Pelegrinija.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na međusobne mečeve između Bajerna i Ajntrahta doći ćemo do zaključka da nam ovi duelu skoro uvek donose dosta golova, a poslednji put je to bio slučaj u poslednjem međusobnom susretu kada je bilo 1:6 za Bavarce.
Deluje nam da nas i ovog puta na Alijanc Areni očekuje baš dosta pogodaka, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.82.


Kada se sve sabere i oduzme, mišljenja smo da bi bilo previše kada Bajern ne bi slavio ni na trećem uzastopnom susretu u Bundesligi, a isto tako smo ubeđeni da će Bavarci postići makar tri pogotka na ovom susretu, pa je idealno da probate sa igrom 1&D3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.93.

Za kraj, mišljenja smo da će izabranici trenera Nagelsmana od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Ajntrahta, pa vam hrabro savetujemo da se opredelite za prelaz 1-1 za koji je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.