Tip dana: Marsej – Monako: Hoće li se Kneževi nasukati u luci?

U subotu je veoma dobra ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel 20. kola francuske Lige 1, u kom će Marsej na Velodromu dočekati Monako.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21h.

Marsej: Koliko može tim sa Velodroma?

Fudbaleri Marseja su prošle sezone ostvarili svoj primarni cilj, a to je naravno plasman u Ligu šampiona, što će bez ikakve sumnje biti glavni cilj i u ovogodišnjem izdanju Lige 1.
Zanimljivo je da je pred početak sezone Sampaoli podneo neopozivu ostavku zbog loše odrađenog prelaznog roka, a na njegovo mesto je stigao Igor Tudor, koji je prošle sezone verovatno bio i najzaslužniji čovek za sjajne partije Verone u Seriji A.
Za njim je u klub stigao i Aleksis Sančez, što je bez ikakve sumnje bio pun pogodak, a kada se sve sabere i oduzme, utisak je da svi navijači Marseja imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju partije njihove omiljene ekipe u ovogodišnjem izdanju francuske Lige 1.
Naime, u ovom trenutku se klub sa Velodroma nalazi na odličnom trećem mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na drugoplasirani Lans, i treba očekivati u narednim kolima veliki napad Marseja ka toj poziciji broj dva, koja na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona, za razliku od trećeg mesta, koje nažalost znači i kvalifikacije za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Izabranici Igora Tudora pružaju fenomenalne partije u poslednje vreme pa je tako ova ekipa na pet poslednjih susreta u prvenstvu ostvarila isto toliko trijumfa, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je Marsej slavio na svom terenu protiv Lorijena, a taj duel je završen rezultatom 3:1, iako je gostujuća ekipa prva došla do vođstva.
Na domaćem terenu je trećeplasirani tim na tabeli do sada odigrao deset mečeva i ostvario sedam trijumfa, jedan remi i dva poraza.
Pomenimo još i da je francuski predstavnik nažalost takmičenje u svojoj grupi elitnog takmičenja završio na poslednjem mestu, i to nakon primljenog gola od Totenhema u poslednjim sekundama susreta, a ostaje žal što Marsej nije uspeo da dođe do makar treće pozicije koja donosi nastavak takmičenja u Ligi Evrope.
Ta eliminacija zapravo znači da će se četa Igora Tudora u potpunosti fokusirati na prvenstvo i učiniti sve da dođe do vicešampionske titule, koja donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, hrvatski trener za ovaj veoma važan duel sa Monakom neće moći da računa na Bailija, Harita i Ruiza, dok je Klaus pod velikim znakom pitanja.

Monako: Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona!

Pre svega, treba istaći da će fudbaleri Monaka imati ogroman motiv kada je ovaj meč sa Marsejom u pitanju, pošto je upravo ova ekipa iskoristila kiks tima iz kneževine u poslednjem kolu prošlog šampionata i došla do pozicije broj dva, a samim tim i direktnog plasmana u Ligu šampiona.
Nažalost, tim sa stadiona “Luj II” nije uspeo da dođe do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, pa se nekadašnji šampion Francuske morao zadovoljiti sa Ligom Evrope, gde je ova ekipa pružala dosta dobre partije i na kraju uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu.
Na šest odigranih susreta izabranici Filipa Klemana su ostvarili tri trijumfa, jedan remi i dva poraza, i na kraju imali bod viška u odnosu na trećeplasirani Trabzon, koji će takmičenje nastaviti u Ligi konferencija.
Naravno, ne treba zaboraviti da će francuski predstavnik imati velike ambicije i u Ligi Evrope, pošto je poznato da pobednik tog takmičenja osim trofeja dobija i mogućnost nastupa u Ligi šampiona, što će bez ikakve sumnje i ovog puta biti primarni cilj tima iz kneževine.
Što se tiče Lige 1, od samog starta šampionata su izabranici Filipa Klemana igrali promenljivo, međutim, deluje da kako vreme prolazi tako i Monako polako ali sigurno diže svoju formu.
U ovom trenutku se tim sa stadiona “Luj II” nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na trećeplasirani Marsej, kod koga između ostalog i idu u goste u ovom kolu, što će svakako biti lepa prilika da se još više približe poziciji broj tri.
U prošlom kolu je nekadašnji šampion Francuske odigrao jedan fenomenalan meč na svom terenu i bez većih problema slavio protiv Ažaksioa, a na tom susretu smo videli čak osam golova, pošto je na kraju bilo čak 7:1, što je najubedljivija pobeda Monaka u poslednjih nekoliko godina.
Na pet poslednjih susreta je četvrtoplasirani tim na tabeli ostvario tri trijumfa, jedan remi, ali i jedan poraz, i to na svom terenu upravo Marseja, kada je bilo 2:3, a pobedonosni gol je delo Kolašinca u sedmom minutu sudijske nadoknade.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj derbi meč 20. kola francuske Lige 1, Filip Kleman neće moći da računa na Volanda i Kamaru, dok je Martins pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Marsej igra fenomenalno na domaćem terenu u poslednje vreme, i najviše zbog toga vam i savetujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.20.

Vrlo lako se može desiti da nam ovaj susret na Velodromu donese golove na obe strane, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.64.

Za kraj, sva je prilika da nas očekuje jedan izuzetno efikasan meč, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.