Najava i analiza: La Liga, 19. kolo: Derbi na “Santjago Bernabeu”, težak posao za Barsu i Atletiko, Sevilja nastavlja pobednički niz na svom terenu!

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi devetnaestog kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala u kom nas i ovog vikenda očekuje pregršt veoma interesantnih susreta.
Derbi kola se igra na stadionu “Santjago Bernabeu” gde će drugoplasirani Real Madrid ugostiti trećeplasirani Real Sosijedad. Lider na tabeli, Barselona, putuje na teško gostovanje kod Đirone, dok će četvrtoplasirani Atletiko otputovati u Pamplonu, gde će odmeriti snage sa Osasunom.
Od ostalih susreta izdvajamo duele između Sevilje i Elčea, kao i Viljareala i Rajo Valjekana, što će ujedno biti i poslednji susret ovog kola.

Almerija – Espanjol – 3+ @ 2.10 u Meridianbet

Iako Almerija u poslednja dva kola nije ostvarila trijumf, ova ekipa je odigrala dva izuzetno dobra meča pošto je prvo na svom terenu remizirala protiv Atletiko Madrida, a potom i na gostovanju u prošlom kolu kod Valensije u jednom sjajno meču koji je završen rezultatom 2:2.
Trenutno se novajlija u društvu najboljih nalazi na četrnaestom mestu na tabeli, ali ima samo tri boda manjka u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U goste im stiže Espanjol, koji je u prošlom kolu ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv Betisa i pomakao se iz zone ispadanja, pošto se Katalonci trenutno nalaze na trinaestom mestu na tabeli.
Pre toga je Espanjol slavio i na gostovovanju kod Hetafea, što je za mnoge bilo veliko iznenađenje s obzirom da ekipa iz predgrađa Madrida igra sjajno na svom stadionu.
Vrlo lako se može desiti da nam ovaj duel između ova dva kluba donese dosta pogodaka, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.10.

Kadiz – Majorka – GG @ 2.35 u Maxbet

Sva je prilika da će se fudbaleri Kadiza možda i do poslednjeg kola boriti grčevito za opstanak u društvu najboljih. Trenutno je situacija takva da se ova ekipa nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli, ruku na srce, uz samo bod manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni.
Inače, u prošlom kolu je Kadiz pružio dobar otpor na gostovanju kod Sevilje, gde je nažalost poražen, i to nakon gola u finišu susreta.
Majorka sa druge strane ponajviše zahvaljujući sjajnim partijama na domaćem terenu trenutno zauzima odlično deseto mesto na tabeli, i sva je prilika da ćemo ovu ekipu i naredne sezone gledati u društvu najboljih, što naravno i jeste primarni cilj.
U prošlom kolu je desetoplasirani tim na tabeli slavio na svom terenu protiv Selte, a taj due je završen rezultatom 1:1.
Kadiz mora na trijumf, Majorka na ovo gostovanje dolazi bez pritiska pa vam savetujemo da probate sa igrom GG uz sjajnu kvotu 2.35 u Maxbetu.

Đirona – Barselona – 2 @ 1.56 u CircusBet

Đirona za primarni cilj ove sezone ima opstanak u društvu najboljih, i svakako da će Katalonci do toga i doći ukoliko nastave sa ovakvim partijama.
U ovom trenutku se Đirona nalazi na sredini tabele, preciznije na jedanaestoj poziciji uz četiri boda manjka u odnosu na desetoplasiranu Osasunu.
U prošlom kolu je povratnik u društvo najboljih poražen na gostovanju kod Viljareala, a taj meč na “El Madrigalu” je završen rezultatom 1:0.
Barselona u lepom raspoloženju stiže na ovo gostovanje, pošto je tim sa “Kamp Noua” nedavno došao do trofeja u Superkupu nakon velikog trijumfa nad Realom, a na sve to su Katalonci vezali dva trijumfa u šampionatu i trenutno imaju dva boda viška u odnosu na svog najljućeg rivala.
Ovog puta im predstoji teško gostovanje kod Đirone, u kom će Barsa po našem mišljenju ponovo upisati trijumf, pa vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica CircusBet pripremila kvotu 1.56.

Sevilja – Elče – 1 @ 1.53 u Mozzartbet

Nakon katastrofalnih partija u prvom delu šampionata, deluje da Sevilja polako ali sigurno pruža bolje partije, koje su i te kako potrebne ovom timu ukoliko želi da i naredne sezone u La Ligi.
Naime, trenutno se Andalužani nalaze na petnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu su izabranici Horhea Sampaolija ostvarili veoma važan trijumf na svom terenu protiv Kadiza, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
U goste im stiže Elče, koji je svakako tim koji je do sada ubedljivo najmanje pokazao od svih ekipa u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, o čemu najbolje svedoči i poslednje mesto na tabeli uz samo šest osvojenih bodova, što je zaista premalo.
Malo ko je očekivo da Elče ni posle osamnaest odiigrainh mečeva ne zna za trijumf, a u prošlom kolu je “fenjeraš” remizirao na svom terenu protiv Osasune kada je bilo 1:1.
Sve osim trijumfa Sevilje bi bilo ogromno iznenađenje, pa vam toplo preporučujemo da probate sa jedinicom koja u kladionici Mozzartbet iznosi 1.53.

Hetafe – Betis – GG @ 2.25 u Maxbet

Iako je u jednom trenutku Hetafe bio na sredini tabele, nakon veoma loših rezultata je ekipa iz predgrađa Madrida pala šesnaestu poziciju na tabeli i ima isti broj bodova kao i tim koji se nalazi na osamnaestom mestu na tabeli, a poznato je da to na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je Hetafe doživeo treći uzastopni poraz i to na gostovanju kod Barselone, kada je bilo 1:0, a generalni utisak je da se gost nimalo nije obrukao na jednom od najtežih gostovanja u ligi.
U goste im dolazi Betis koji je u prošlom kolu doživeo poraz na gostovanju kod Espanjola, koji bi ovu ekipu mogao baš dosta da košta u borbi za Ligu šampiona. Ipak, ne treba zaboraviti da Andalužani trenutno imaju tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Atletiko, ali i meč manje u odnosu na Madriđane, pa još uvek ima dosta vremena da se neke stvari isprave.
Hetafe igra sjajno na domaćem terenu, a sigurno je da će Betis pokušati da dođe do bodova na strani, pa nam to obećava golove na obe strane, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG uz kvotu 2.25 u Maxbetu.

Valjadolid – Valensija – 3+ @ 2.13 u Meridianbet

Iako je Valjadolid na jedan izuzetno dobar način započeo ovaj šampionat, ova simpatična ekipa u poslednje vreme ima ogromne probleme, a to nam verovatno i najbolje pokazuje podatak da je Valjadolid na pet poslednjih susreta doživeo isto toliko poraza, a da u tom periodu osamnaestoplasirani tim na tabeli nije postigao niti jedan pogodak.
U prošlom kolu je Valjadolid poražen na gostovanju kod Atletiko Madrida, a taj duel na stadionu “Vanda Metropolitano” je završen rezultatom 3:0.
U goste im stiže Valensija, koja takođe ima dosta problema u poslednje vreme, pošto popularni “slepi miševi” na tri poslednja susreta u prvenstvu nisu uspeli da ostvare trijumf. U prošlom kolu je četa Đenara Gatuza samo remizirala na svom terenu protiv Almerije, kada je bilo 2:2.
Valjadolid će učiniti sve da prekine crni niz, dok nam mečevi Valensije u poslednje vreme donose dosta golova, pa je idealno da pokušate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.13.

Osasuna – Atletiko Madrid – 1X @ 1.58 u CircusBet

Osasuna pruža poprilično dobre partije u ovogodišnjem izdanju španskog fudbalskog prvenstva, a najbolji pokazatelj za to je i trenutna tabela koja nam pokazuje da se ova ekipa nalazi na sedmom poziciji, uz isti broj bodova kao i šestoplasirani Betis, što znači da vrlo lako Osasunu možemo videti u borbi za plasman u neko od evropskih takmičenja, a čini se da bi baš Liga konferencija bila po meri ovog tima.
U prošlom kolu je inače Osasuna samo remizirala na gostovanju kod “fenjeraša” Elčea, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Ovog puta im predstoji dosta teži zadatak jer im u goste stiže Atletiko Madrid koga posle dosta vremena očekuje velika borba za plasman u Ligu šampiona.
Trenutno Madriđani drže to četvrto mesto na tabeli, ali im za vratom diše Viljareal, koji ima isti broj bodova, a na sve to “žuta podmornica” igra sjajno u poslednje vreme. U prošlom kolu su Madriđani slavili na svom terenu protiv Valjadolida kada je bilo 3:0, ali smatramo da se “jorgandžije” neće lepo provesti na ovom gostovanju zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica CircusBet plaća sa kvotom 1.58.

Selta – Atletik Bilbao – 3+ @ 2.41 u Meridianbet

Nekako je utisak da Selta iz godine u godinu pruža sve slabije partije, i samo je pitanje trenutka kada će ovaj tim ispasti u Segundu. Do sada se tim iz Viga spašavao ispadanja u finišu šampionata, a u ovom trenutku se ova ekipa nalazi na sedamnaestoj poziciji na tabeli uz isti broj bodova kao i tim koji se nalazi na mestu koje na kraju šampionata znači selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je Selta poražena i na gostovanju kod Majorke, koja ruku na srce igra sjajno u poslednje vreme na svom terenu.
Atletik Bilbao je sa druge strane i pored dosta dobre partije u prošlom kolu doživeo poraz na svom terenu od Real Madrida, i to pošto je taj meč u Baskiji završen rezultatom 0:2.
Trenutno se Bilbao nalazi na osmoj poziciji na tabeli, i ova ekipa je po svemu sudeći sve dalje od borbe za plasman u neko od evropskih takmičenja.
Vrlo lako se može desiti da nam meč u igu donese dosta golova, pa je idealno da probate sa igrom 3+ uz kvotu 2.41 u Meridianu.

Real Madrid – Real Sosijedad – 1 @ 1.75 u Mozzartbet

Derbi kola se igra na stadionu “Santjago Bernabeu” gde će fudbaleri Real Madrida ugostiti Real Sosijedad. Polako ali sigurno Madriđani izlaze iz krize, što se najbolje videlo u Kup meču protiv Viljareala, ali i u poslednjem kolu španske La Lige, kada je kraljevski klub slavio na jednom od najtežih gostovanja u ligi, kod Atletik Bilbaa, a taj duel u Baskiji je završen rezultatom 0:2.
U goste im dolazi Real Sosijedad koji pruža nestvarno dobre partije u poslednje vreme, a trenutno se klub sa “Anoete” nalazi na trećem mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na drugoplasirani Real Madrid, i ukoliko se desi da David Silva i drugari slave i na ovom gostovanju, izjednačiće se po broj bodova sa aktuelnim šampionom Španije.
U prošlom kolu je Sosijedad ostvario još jedan veoma važan trijumf i to na gostovanju kod Rajo Valjekana, kada je bilo 0:2.
Veoma težak meč za prognoziranje, a mišljenja smo da će ipak Real pokazati klasu i slaviti na svom terenu protiv rivala koji igra odlično u poslednje vreme, a sve to uz kvotu 1.75 u Mozzartu.

Viljareal – Rajo Valjekano – 3+ @ 1.95 u Meridianbet

Poslednji meč ovog kola se igra na “El Madrigalu” gde će snage odmeriti Viljareal i Rajo Valjekana. “Žuta podmornica” je vezala nekoliko fantastičnih mečeva, a sve to je dovelo do toga da se ova ekipa nalazi na sjajnom petom mestu na tabeli, uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Atletiko Madrid, a poznato je da ta četvrta pozicija na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu su izabranici Kike Setjena ostvarili veoma važan trijumf na svom terenu protiv Đirone, kada je bilo 1:0.
Što se tiče Rajo Valjekana, tim iz Valjehasa ne bi trebalo da ima većih problema oko opstanka u društvu najbojih, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na sredini tabele, preciznije na devetoj poziciji
U prošlom kolu su Falkao i drugari poraženi na svom terenu od Sosijedada koji igra sjajno u poslednje vreme, a taj meč je završen rezultatom 0:2.
Po našem mišljenju je Viljareal veliki favorit na ovom susretu, ali deluje i da će biti dosta pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.95 u Meridianbetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.