Tip dana: Udineze – Verona: Da li je vreme za prvi trijumf Verone u gostima?

U ponedeljak je logično nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč 20. kola italijanske Serije A u kom će Udineze na svom stadionu ugostiti Veronu.
Početak meča između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Udineze: Mogu li Zebre do plasmana u Ligu konferencija?

Prošla sezona je za tim iz Udina bila za zaborav, a i ove crno-beli nisu imali neke spektakularne ambicije, uz konstataciju da je primarni cilj opstanak u društvu najboljih.
Letnji prelazni rok je protekao poprilično mirno, nije bilo nekih značajnih odlazaka, ali ni dolazaka u ovaj klub, a utisak je da je baš zbog toga za sve ljubitelje italijanskog fudbala bilo veliko iznenađenje što je Udineze na jedan nestvarno dobar način započeo ovogodišnje izdanje italijanske Serije A.
Nakon početnog remija sa Salernitanom i očekivanog poraza od aktuelnog šampiona Milana, redom su padale ekipe Monce, Fiorentine, Rome, Sasuola, Intera i Verone.
U tim trenucima je stadion bio ispunjen do poslednjeg mesta, a po prvi put u Udinama posle dosta vremena se počelo pričati i o napadu na neko od evropskih takmičenja, što je i logično s obzirom da je ekipa u tom trenutku bila na visokom trećem mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
Nažalost, kako je vreme prolazilo, tako je ova ekipa polako ali sigurno padala na tabeli, ali i pored svega toga deluje da svi navijači imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, pošto se u ovom trenutku popularne Zebre nalaze na sjajnom sedmom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, što bi svakako bio ogroman uspeh za tim iz Udina.
Izabranici Andree Sotila koji radi sjajan posao na klupi ovog tima su u prošlom kolu posle baš dosta vremena ostvarili trijumf i to na gostovanju kod Sampdorije, kojoj gori pod nogama.
Taj meč u Đenovi je završen rezultatom 0:1, a jedini pogodak delo je Ehizibue, dva minuta pred istek regularnog toka, iako treba biti realan pa priznati da je Sampa većim delom tog susreta bila bolji rival na terenu.
Do sada je sedmoplasirani tim na tabeli odigrao devet mečeva na svom stadionu i ostvario tri trijumfa, četiri remija i dva poraza.
Inače, kada su izostanci u pitanju za ovaj veoma važan meč protiv Verone, Andrea Sotil nema previše problema, jedino italijanskog stručnjaka može da zabrine Deloufeu, koji je pod velikim znakom pitanja.

Verona: Da li je vreme za prvi trijumf Verone na strani?

Verona je prošle sezone igrala sjajan fudbal, međutim, kako vreme prolazi, deluje da je to bila najveća zasluga trenera Igora Tudora, koji je u međuvremenu prešao u Marsej, sa kojim takođe postiže odlične rezultate i vrlo lako se može desiti da sa ovim francuskim timom dođe do plasmana u grupnu fazu Lige šampiona.
Na mesto hrvatskog stručnjaka je tokom leta stigao Gabrijele Ćofi koji se tu zadržao samo do sredine oktobra kada ga je nasledio Salvadore Boketi. Ni bivši italijanski reprezentativac se nije proslavio na klupi ekipe iz grada ljubavi, pa je klub početkom decembra odlučio mesto trenera poveri iskusnom Marku Zafaroniju, a veoma zanimljivo na mesto njegovog pomoćnika postavi upravo Boketija.
Kako sada stvari stoje deluje da je to bio pravi potez, pošto je od tog trenutka Verona počela sa dosta boljim partijama.
Naime, na četiri odigrana susreta najprijatnije iznenašenje prošlogodišnjeg izdanja Serije A je ostvario dva trijumfa, jednom remiziralo, ali i doživelo jedan poraz i to na gostovanju kod Intera kada je bilo 1:0, što svakako i jeste bilo očekivano.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala Verona je ostvarila veoma važan trijumf i to na svom terenu protiv Lećea, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Nažalost, u ovom trenutku se Darko Lazović i drugari nalaze na osamnaestoj poziciji koja na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang, međutim, ako ova simpatična ekipa nastavi da igra na istom nivou kao što je to bio slučaj u prvom mesecu u ovoj godini, deluje da bi Veronu i naredne sezone mogli da gledamo u Seriji A.
Ono što moramo napomenuti je da je Verona trenutno najlošiji gost u društvu najboljih, pošto su izabranici Marka Zafaronija na devet odigranih susreta van svog terena doživeli čak šest poraza, uz tri remija, pa se postavlja pitanje da li konačno došlo vreme za trijumf ovog tima na strani.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Zafaroni ima daleko više problema od svog kolege na klupi Udinezea, pošto za ovaj susret neće moći da računa na Anrija i Davidoviča, dok su pod velikim znakom pitanja Verdi, Faraoni, Veloso i Hrustić.

Naš predlog

Verona mora da ide na sve ili ništa na ovom susretu, i mišljenja smo zaista da Darko Lazović i drugari neće doživeti poraz na ovom meču, pa vam toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.96.

Ne treba ovde očekivati previše golova, pa vam savetujemo da se fokusirate na igru 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.86.

Za kraj, za one najhrabrije, savetujemo vam da probate sa čistom dvojkom za koju je kladionica Meridianbet pripremila neverovatno dobru kvotu 4.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.