Tip dana: Sporting – Braga: Lavovima visi plasman u Ligu šampiona!

U sredu je fenomenalna ponuda za klađenje, a po našem mišljenju se najinteresantniji meč igra u Lisabonu gde će snage odmeriti ekipe Sportinga i Brage, što će ujedno biti i meč između četvrtoplasiranog i drugoplasiranog tima na tabeli Primeire.
Meč između ova dva tima je zakazan za 22:15h.

Sporting: Lavovi u teškoj situaciji – visi plasman u Ligu šampiona!

Sećamo se 2021. godine kada je Sporting posle punih devetnaest godina postao šampion Portugala, što je bio povod za veliko slavlje na ulicama Lisabona.
Prošla sezona nažalost nije bila preterano uspešna, ali je utisak da je ostvaren primarni cilj, a to je svakao plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Nažalost, Lavovi nisu uspeli da se domognu plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, pošto su u jednoj ujednačenoj grupi zauzeli treće mesto uz tri boda manjka u odnosu na drugoplasirani Ajntraht iz Frankfurta, koji im je i naneo poraz u poslednjem kolu i to u sred Lisabona.
Ostaje žal pošto su izabranici Rubena Amorima sa dva trijumfa otvorili takmičenje, ali je nakon toga ova ekipa uspela da osvoji samo jedan bod i to na gostovanju kod Totenhema, kada je bilo 1:1.
Portugalski predstavnik će takmičenje nastaviti u Ligi Evrope, a tamo je klub iz prestonice za protivnika dobio danski Mitjiland, i utisak je da je Sporting veliki favorit u tom dvomeču.
Daleko više smo od popularnih Lavova očekivali u ovogodišnjem izdanju Primeire, pošto se u ovom trenutku izabranici Rubena Amorima nalaze tek na četvrtom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na trećeplasiranu Porto, pa svakako treba napomenuti da Sportingu visi plasman u Ligu šampiona, pošto je poznato da će na kraju šampionata dve prvoplasirane ekipe doći do direktnog plasmana u elitno takmičenje, dok će trećeplasirani tim put do društa najboljih pokušati da nađe preko kvalifikacija.
U prošlom kolu je Sporting uz dosta muke slavio na svom terenu protiv Vizele, a pobedonosni gol delo je sada već bivšeg fudbalera ove ekipe Pora iz penala, i to u petom minutu sudijske nadoknade.
Sjajni desni bek je u međuvremenu pojačao Totenhem u tranferu vrednom 45 miliona evra, čime je ovaj fudbaler na pravi način naplatio sjajne partije iz ove sezone.
Na domaćem terenu je do sada klub iz portugalske prestonice odigrao osam mečeva i ostvario sedam trijumfa i jedan poraz, pa ako se fokusiramo na to, deluje da su Lavovi favoriti na ovom duelu protiv Brage, koja igra iznad svih očekivanja u ovogodišnjem izdanju Primeire.

Braga: Fantastične partije tima sa Kamenoloma!

Dosta puta smo u analizama Brage pominjali da je nekako za ovu ekipu godinama unazad bilo rezervisano četvrto mesto na tabeli, a to je između ostalog bio slučaj i prošle sezone.
Sve to je ovom timu donelo plasman u Ligu Evrope, čime je ostvaren primarni cilj, međutim, nije tajna da tim sa Kamenoloma ove sezone želi i nešto više, i kako sada stvari stoje vrlo je realno da Bragu gledamo u narednom izdanju Lige šampiona.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Artur Žorža nalaze na fenomenalnom drugom mestu na tabeli portugalske Primeire uz sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Benfiku, ali treba svakako napomenuti da Braga ima i meč manje.
U prošlom kolu je tim sa Kamenoloma ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod već prežaljene Fereire, i to dosta teže nego što se očekivalo.
Naime, taj susret je završen rezultatom 1:2, a do pobedonosnog gola je drugoplasirani tim na tabeli došao u osmom minutu sudijske nadoknade što je bio povod za veliko slavlje fudbalera Brage koji zaista blistaju ove sezone.
Na poslednjih pet susreta “Ratnici Minha” su ostvarili isto toliko trijumfa, a tu posebno treba izdvojiti trijumf nad prvoplasiranom Benfikom na domaćem terenu kada je bilo više nego ubedljivih 3:0.
Naravno, treba napomenuti da je tim sa Kamenoloma igrao i u Ligi Evrope, a pre svega se nekako stiče utisak da portugalski predstavnik nije imao previše sreće na žrebu, pošto su pored Brage u toj grupi bili još i Union Berlin, švedski Malme, ali i Rojal Union koji je prošle sezone bio hit u belgijskom šampionatu.
Iako je tim sa Kamenoloma uspeo da osvoji čak deset bodova, to nije bilo dovoljno za plasman u nokaut fazu Liga Evrope, pa će fudbaleri ovog tima morati da se zadovolje sa šesnaestinom finala Lige konferencija, u okviru koje će portugalski predstavnik odmeriti snage sa italijanskom Fiorentinom, što će bez ikakve sumnje biti jedan od derbija ove runde.
Inače, na gostovanjima je do sada Braga odigrala devet mečeva i ubedljivo je najbolji gostujući tim u ligi, pošto je u tom periodu ovaj tim ostvario osam trijumfa i samo jedan poraz.

Naš predlog

Ukoliko Sporting želi nekako da dođe do plasmana u Ligu šampiona, ova ekipa prosto mora da trijumfuje na ovom susretu, a i pored fenomenalnih partija Brage na gostovanjima, mišljenja smo da će se to i desiti zbog čega vam savetujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila odličnu kvotu 1.95.

Ako se malo osvrnemo na prethodne međusobne susrete između ova dva tima, doći ćemo do zaključka da su to uglavnom bili susreti sa velikim brojem pogodaka. Primera radi, na dva poslednja meča između Sportinga i Brage je palo čak jedanaest golova, a mišljenja smo da nas i ovog puta očekuje jedan izuzetno efikasan duel zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.

Za kraj, kao što smo već napomenuli, domaćin je pod moranjem i treba očekivati da ekipa iz Lisabona krene od samog starta ofanzivno ka golu Brage, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 uz fenomenalnu kvotu u Meridianu koja iznosi 2.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.