Najava i analiza: La Liga, 20. kolo: Zahuktala Sevilja stiže na “Kamp Nou”, teško gostovanje za Real, lak posao za Atletiko i Sosijedad!

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi 20. kola španske La Lige, koje nam sa sobom donosi pregršt veoma interesantnih mečeva.
Derbi kola se bez ikakve sumnje igra na “Kamp Nou” gde će fudbaleri Barselone ugostiti Sevilju koja igra sve bolje kako prvenstvo odmiče.
Real Madrid putuje na teško gostovanje kod Majorke, dok Atletiko Madrid ne bi trebalo da ima previše problema na svom terenu protiv Hetafea.
Očekuje se da Sosijedad nastavi sa serijom dobrih rezultata u prvenstvu i pobedi Valjadolid, dok će vema interesantno biti u Andaluziji gde će Betis na svom “Benito Viljamarinu” ugostiti Seltu.

Atletik Bilbao – Kadiz – 1 @ 1.43 u CircusBet

Prvi meč 20. kola španske La Lige se igra u Baskiji gde će Atletik Bilbao ugostiti Kadiz. U ovom trenutku se ponos Baskije nalazi na devetom mestu na tabeli i deluje da je Atletik u jako nezgodnom trenutku ušao u seriju loših rezultata, pošto ova ekipa na tri poslednja susreta ima isto toliko poraza, od kojih se poslednji desio u prošlom kolu na gostovanju kod Selte, kada je bilo 1:0.
U goste im dolazi Kadiz koji se trenutno nalazi na osamnaestoj poziciji na tabeli, a za razliku od Bilbaa, forma Kadiza ide uzlaznom putanjom, pa je tako u prošlom kolu ostvaren veoma važan trijumf protiv Majorke, kada je bilo 2:0.
Ipak, poznato je da Bilbao igra dosta dobro na domaćem terenu, zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica CircusBet pripremila koeficijent 1.43.

Espanjol – Osasuna – 3+ @ 2.14 u Meridianbet

Prvi duel subotnjeg programa se igra u Kataloniji gde će se sastati Espanjol i Osasuna. Domaća ekipa u poslednje vreme igra jako dobro i pored poraza u prošlom kolu na gostovanju kod Almerije, kada je bilo 3:1.
U ovom trenutku se Katalonci nalaze na petnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Što se tiče Osasune, nakon blistavog prvog dela šampionata, bilo je evidentno da će ovaj tim kad tad upasti u krizu, ali i pored svega toga klub iz Pamplone se trenutno nalazi na osmom mestu na tabeli i ravnopravni je kandidat za mesta koje na kraju šampiona donose plasman u evropska takmičenja.
Espanjol ume da odigra dosta dobro na domaćem terenu, dok gosti iz Pamlone igraju podjednako dobro i na strani i kući, a vrlo lako se može desiti da na ovom susretu vidimo dosta golova pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.14.

Elče – Viljareal – 2 @ 1.75 u Maxbet

Malo ko je očekivao da fudbaleri Elčea posle devetnaest odigranih susreta u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala neće imati niti jedan trijumf.
Naime, do sada je “fenjeraš” odigrao devetnaest mečeva u La Ligi i doživeo čak trinaest poraza uz šest remija, i kako sada stvari stoje gotovo izvesno ćemo ovu ekipu naredne sezone gledati u Segundi.
U prošlom kolu je Elče očekivano poražen na gostovanju kod Sevilje, kada je bilo 3:0.
Viljareal sa druge strane vodi veliku borbu za četvrto mesto na tabeli i plasman u Ligu šampiona, međutim u prošlom kolu je “žuta podmornica” mimo svih očekivanja poražena na svom terenu od Rajo Valjekana, kada je bilo 0:1.
Elče kao što smo napomenuli igra katastrofalno ove sezone, što bi mogao i morao da iskoristi Viljareal, pa vam savetujemo da probate sa dvojkom uz kvotu 1.75 u Maxbetu.

Atletiko Madrid – Hetafe – 3+ @ 2.43 u Meridianbet

Ne treba ni ponavljati da će primarni cilj Atletiko Madrida i ove sezone biti plasman u Ligu šampiona a kako sada stvari stoje ovaj klub je na pravom putu i da dođe do toga, pošto se u ovom trenutku popularne “jorgandžije” nalaze na četvrtom mestu na tabeli, uz tri boda viška u odnosu na Viljareal i Betis.
U prošlom kolu su izabranici Čola Simeonea ostvarili veoma važan trijumf na jednom od najtežih gostovanja u ligi kod Osasune, a taj meč u Pamploni je završen rezultatom 0:1.
Hetafe je u velikoj krizi rezultata, pošto tim iz predgrađa Madrida na poslednja četiri susreta ima isto toliko poraza i trenutno se nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli.
Po našem mišljenju je domaćin veliki favorit na ovom susretu, ali kako gosti nemaju šta da izgube, smatramo da je dosta bolje fokusirati se na igru na golove i probati sa igrom 3+ koju Meridianbet ceni sa fantastičnom kvotom 2.43.

Betis – Selta – 1 @ 2.30 u Mozzartbet

Godinama unazad Betis mašta o plasmanu u Ligu šampiona i taman kada je bio utisak da su Andalužani nikad bliži ostvarenju svog davnašnjeg cilja desio se poraz na gostovanju kod Espanjola, a potom i na svom terenu od Barselone u zaostalom susretu, a taj meč na stadionu “Benito Viljamarin” je završen pobedom Katalonaca od 1:2.
Selta sa druge strane vodi veliku borbu za opstanak, a trenutno se klub iz Viga nalazi na šesnaestoj poziciji na tabeli uz samo bod viška u odnosu na najugroženije ekipe.
U prošlom kolu je ovaj tim ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv Bilbaa, čim se Selta makar malo pomakla iz zone ispadanja.
Deluje da je vreme za jednu dobru partiju Betisa na svom terenu pa savetujemo da odigrate jedinicu uz odličnu kvotu 2.30 u Mozzartu.

Majorka – Real Madrid – 2 @ 1.72 u CircusBet

Najviše zahvaljujući odličnim partijama na domaćem terenu Majorka se nalazi na visokom desetom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje ovaj tim neće imati previše problema oko opstanka u društvu najboljih.
U prošlom kolu je desetoplasirani tim na tabeli poražen na gostovanju kod Kadiza, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Što se tiče Reala, deluje da je kriza prošlost, a to se odlično videlo sinoć kada je ova ekipa u zaostalom susretu savladala Valensiju rezultatom 2:0, pa u ovom trenutku kraljevski klub ima pet bodova manjka u odnosu na Barselonu, koju u ovom meču očekuje jako težak meč sa Seviljom, koja igra sve bolje.
Ukoliko želi da ostane u borbi za titulu šampiona Španije izabranici Karla Ančelotija prosto moraju da slave na ovom gostovanju i mišljenja smo da će se to i desiti pa vam savetujemo da probate sa 2 za koju je kladionica CircusBet pripremila koeficijent 1.72.

Đirona – Valensija – 3+ @ 2.02 u Meridianbet

Iako je Đirona u prošlom kolu poražena na svom terenu od Barselone rezultatom 0:1, niko nema šta da zameri ovoj ekipi na pristupu.
Trenutno se Kataloncin nalaze na sredini tabele, bolje rečeno dvanaestoj poziciji, međutim, i pored toga Đirona trenutno ima samo dva boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Valensija je u velikim problemima, a cenu loših rezultata je platio Đenaro Gatuzo koji je smenjen nakon poraza na gostovanju kod Valjadolida.
Nisu se “slepi miševi” proslavili ni u zaostalom susretu protiv Reala, pošto su glatko izgubili taj meč i trenutno ova ekipa ima samo bod viška u odnosu na najugroženije ekipe.
Ako sagledamo sve, deluje da je Đirona ipak favorit, ali je možda i sigurnije da se fokusirate na golove i igru 3+ koju Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.02.

Real Sosijedad – Valjadolid – 1 @ 1.42 u Mozzartbet

Deluje da će ovo biti konačno ta sezona koja će timu sa “Anoete” doneti toliko željeni plasman u Ligu šampiona, pošto se u ovom trenutku Sosijedad nalazi na trećem mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na petoplasirani Viljareal, što je svakako ozbiljna bodovna prednost.
U prošlom kolu su David Silva i drugari uspeli da odole na gostovanju kod favorizovanog Reala, a taj meč je mimo svih očekivanja završen bez pogodaka.
U goste im dolazi Valjadolid koji je nakon jedne preduge serije bez trijumfa u prošlom kolu ostvario veoma važnu pobedu na svom stadionu protiv Valensije i to nakon pogotka u poslednjim trenucima susreta.
Ne treba na ovom meču očekivati previše golova, ali smo mišljenja da pitanje pobednika ne bi smelo da se dovede u pitanje pa vam savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.42 u Mozzartbetu.

Barselona – Sevilja – GG @ 2.00 u Maxbet

Najzanimljiviji susret 20. kola španske La Lige se igra na stadionu “Kamp Nou” gde će snage odmeriti Barselona i Sevilja.
Barsa za sada drži sve u svojim rukama pošto u ovom trenutku Katalonci imaju čak pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Real. Sredinom nedelje su izabranici Ćavija odigrali zaostali meč protiv Betisa i ostvarili veoma važnu pobedu u Andaluziji, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Nakon katastrofalnog starta šampionata fudbaleri Sevilje polako ali sigurno podižu svoju formu, i u ovom trenutku se “berberini” nalaze na trinaestom mestu na tabeli. U prošlom kolu su izabranici Horhea Sampaolija ostvarili veoma važan trijumf na svom terenu protiv Elčea, kada je bilo 3:0, što je između ostalog bio i rezultat posle prvog dela igre.
Barsa igra sjajno, Sevilja se budi, a mišljenja smo da se vrlo lako može dogoditi da i jedna i druga ekipa postignu po jedan gol na ovom meču zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG uz odličnu kvotu u Maxbetu 2.00.

Rajo Valjekano – Almerija – 3+ @ 2.03 u Meridianbet

Poslednji susret 20. kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala se igra u Valjehasu, gde će snage odmeriti Rajo Valjekano i Almerija.
Svakako da svi navijači Raja imaju dosta razloga za zadovoljstvo, pošto se u ovom trenutku njihova omiljena ekipa nalazi na odličnom sedmom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na šestoplasirani Betis, a poznato je da to šesto mesto na kraju šampionata donosi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.
U goste im ovog puta dolazi Almerija koja igra iznad svih očekivanja u svojoj povratničkoj sezoni u društvu najboljih, a u ovom trenutku se ova simpatična ekipa nalazi na jedanaesto mestu na tabeli.
Veoma teško je ovde prognozirati pobednika s obzirom da i jedni i drugi u poslednje vreme igraju dosta dobro, a sve liči da će ovde biti dosta golova, pa vam savetujemo da odigrate 3+ uz fantastičnu kvotu 2.03 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.