Tip dana: Dortmund – Frajburg: Bitka za Ligu šampiona na “Signal Iduna Parku”!

U subotu je fenomenalna ponuda za klađenje, pošto nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali duel nemačke Bundeslige u kom će Borusija iz Dortmunda na svom terenu ugostiti Frajburg.
Meč između ova dva tima je zakazan za 15 časova i 30 minuta.

Borusija Dortmund: Mogu li Milioneri do Lige šampiona?

Godinama unazad je u nemačkom prvenstvu druga pozicija rezervisana za fudbalere Borusije iz Dortmunda, a to je između ostalog bio slučaj i prošle sezone, kada je ova ekipa završila sezonu na drugom mestu iza neprikosnovenog Bajerna koji je bez većih problema stigao do nove titule šampiona.
U prelaznom roku je tim sa “Signal Iduna Parka” ostao bez svog najboljeg fudbalera Halanda, koji blista u Mančester Sitiju, a zanimljivo je da je na njegovo mesto doveden Sebastijan Ale koji je propustio praktično ceo prvi deo šampionata zbog karcinoma.
Nisu izabranici Edina Terzića na najbolji mogući način započeli ovaj šampionat, a treba istaći da se u ovom trenutku popularni Milioneri nalaze na četvrtom mestu na tabeli, što je ujedno i poslednje mesto koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona, a svakako da će to i ovog puta biti primarni cilj Borusije.
Iako prvi deo sezone nije bio najbolji za ovu ekipu, mora se priznati da Dortmund pruža zaista sjajne partije u drugom delu šampionata.
Naime, na tri odigrana susreta nakon pauze zbog Mundijala, Milioneri se u ostvarili isto toliko trijumfa, pa trenutno imaju samo tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Bajern iz Minhena, koji ima dosta problema u poslednje vreme.
U prošlom kolu je ekipa sa “Signal Iduna Parka” odigrala jedan sjajan meč na gostovanju kod Leverkuzena i bez većih problema slavila rezultatom 0:2.
Ne treba zaboraviti da je nemački predstavnik ostavio dosta dobar utisak i u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, gde je ova ekipa do plasmana u nokaut fazu, i to sa drugog mesta u grupi, uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti.
U osmini finala će Borusija odmeriti snage sa Čelsijem, a s obzirom koliko loše Plavci igraju u poslednje vreme, slobodno možemo konstatovati da je Dortmund možda čak i favorit za prolazak u četvrtfinale.
Za kraj, do sada je četvrtoplasirani tim na tabeli Bundeslige odigrao osam mečeva na svom terenu i ostvario šest trijumfa, jedan remi i jedan poraz.

Frajburg: Sjajne partije Crvenih!

Prošla sezona je bila i te kako uspešna za Frajburg koji je na kraju završio na šestom mestu na tabeli, ali ostaće žal zbog poraza u finalu Kupa od Lajpciga.
Na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Frajbrug i Lajpcig odigrali su nerešeno 1:1, ali je posle produžetaka i izvođenja penala na kraju slavio Lajpcig sa 4:2.
Ako se vratimo na prošlu sezonu Bundeslige, videćemo da je za plasman Frajburga u Ligu šampiona ovom timu bio potreban jedan trijumf i jedan remi u poslednja dva kola, ali je nažalost ovaj klub oba meča izgubio i morao da se zadovolji sa plasmanom u Ligu Evrope, gde je nemački predstavnik bez većih problema uspeo da dođe do prvog mesta u grupi i direktnog plasmana u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Na kraju su Crveni imali čak pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Nant, što znači da je nemački predstavnik uspeo da dođe do direktnog plasmana u osminu finala Liga Evrope, što je bez ikakve sumnje bio primarni cilj za ovaj deo sezone.
Kada su u pitanju partije Frajburga u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala, deluje da svi navijači ovog tima imaju pregršt razloga za zadovljstvo, pošto se u ovom trenutku njihova omiljena ekipa nalazi na petom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Dortmund, kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu, a kako sada stvari stoje deluje da će upravo ove dve ekipe voditi veliku borbu za plasman u Ligu šampiona.
Inače, u prošlom kolu je petoplasirana ekipa na tabeli odigrala jedan dosta dobar meč na svom terenu i bez većih problema savladala Augsburg a taj meč je završen rezultatom 3:1.
Što se tiče partija na strani, do sada je tim čije odlične partije više ne predstavljaju nikakvu slučajnost odigrao devet mečeva van svog stadiona i ostvario četiri trijumfa, dva remija i tri poraza.
Poslednji međusobni susret protiv Dortmunda, Frajburg je odigrao sredinom avgusta, kada je Borusija slavila rezultatom 1:3.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme mišljenja smo da je ipak domaćin veliki favorit na ovom susretu zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.70.

Za očekivati je da nam ovaj susret na “Signal Iduna Parku” donese i dosta golova, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.60.

Smatramo da je i igra od tri ili više postignutih pogodaka izuzetno pristojna, pošto je za nju kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.