Derbi dana: Inter – Milan: Čija pesma će se čuti u Milanskoj skali?

Danas nas očekuju nekoliko spektakularnih susreta, a po našem mišljenju se derbi dana igra na stadionu “Đuzepe Meaca” gde će fudbaleri Intera ugostiti Milan.
Susret između dva gradska rivala je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Inter: Očekivali smo dosta više!

Prošle sezone je Inter došao do trofeja u Kupu, i deluje da je to bio jedan od glavnih razloga što je uprava kluba nastavila saradnju sa Simoneom Inzagijem, koji nije uspeo da odbrani naslov prvaka u Italiji, pošto je do titule mimo svih očekivanja došao Milan.
Tokom letnjeg prelaznog roka nije bilo previše dolaznih transfera, a izdvaja se svakako dolazak Romela Lukakua, koji se blago rečeno za sada nije proslavio u svom povratničkom mandatu, mada je to za to u dobroj meri zaslužena i povreda, koju belgijski reprezentativac vuče praktično cele sezone.
Bilo kako bilo, u ovom trenutku se Neroazuri nalaze na drugom mestu na tabeli uz čak trinaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, pa slobodno možemo konstatovati da milanski gigant praktično više nema šansi da dođe do naslova prvaka, pošto ekipa sa stadiona “Diego Armando Maradona” igra odlično ove sezone i drži apsolutno sve u svojim rukama.
U prošlom kolu je Inter ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Kremonezea, a taj meč je završen rezultatom 1:2. Dvostruki strelac je bio Lautaro Martinez koji u poslednje vreme igra na veoma visokom nivou, i sigurno je da se od ovog fudbalera dosta očekuje i na ovom milanskom derbiju.
Ipak, pre tog trijumfa u prošlom kolu u Kremoni, Neroazuri su mimo svih očekivanja poraženi na svom terenu od Empolija, kada je bilo 0:1.
Sredinom ove nedelje je nekadašnji šampion Evrope savladao Atalantu i tako došao do plasmana u polufinale italijanskog Kupa, gde Inter kao što smo već napomenuli brani trofej.
Ono što je svakako vredno pomena je i plasman italijanskog predstavnika u nokaut fazu Lige šampiona, i pored toga što su izabranici Simonea Inzagija bili u jednoj veoma teškoj grupi, u kojoj su pored njih bili još i Bajern Minhen i Barselona, ali su Neroazuri na kraju došli do druge pozicije i zakazali sebi dvomeč sa Portom, pa deluje da Inter ima lepe šanse da se domogne četvrtfinala.
Za kraj, što se izostanaka za ovaj “Derbi dela Madonina” tiče, Simone Inzagi neće moći da računa samo na Dalbera, dok su svi ostali fudbaleri uključujući i Lukakua u potpunosti spremni za ovaj susret.

Milan: Katastrofalne partije u poslednje vreme!

Prošla sezona će svim navijačima Milana dugo ostati u sećanju pošto je njihova omiljena ekipa posle jedanaest godina posta uspela da dođe do Skudeta.
Samim tim je izboren i direktan plasman u Ligu šampiona, pa se stiče utisak da su Rosoneri imali jednu slobodno možemo reći savršenu sezonu.
Međutim, utisak je da tim sa “San Sira” mogao i morao da odradi dosta bolji prelazni rok, u kom nije bilo previše zvučnih pojačanja. Naravno, treba izdvojiti dolazak De Katelara koji se za sada blago rečeno nije snašao u svom novom klubu i vrlo lako se može desiti da napusti Italiju već na kraju sezone.
Generalni utisak je da smo od aktuelnog šampiona dosta više očekivali, pošto se u ovom trenutku četa Stefana Piolija nalazi na petom mestu na tabeli.
U poslednje vreme Milan igra zaista katastrofalno, a to se najbolje videlo u poslednja dva kola. Naime, prvo je ova ekipa doživela težak poraz na gostovanju kod Lacija kada je bilo 4:0, da bi u prošlom kolu na “San Siru” Sasuolo odneo bodove i to pošto je ekipa iz Ređo Emilije postigla čak pet golova.
Na poslednja četiri susreta u prvenstvu izabranici Stefana Piolija ne znaju za trijumf, a u tom periodu je ova ekipa doživela dva ubedljiva poraza, ali i dva remija protiv Rome i Lećea.
Nažalost, Rosoneri su eliminisani i iz italijanskog Kupa, gde je aktuelni šampion Italije još u osmini finala eliminisan od Torina, koji je veoma zanimljivo na tom susretu nastupio u jednom znatno izmenjenom sastavu, pa je samim tim eliminacija Milana još veće iznenađenje.
Da nije sve tako crno, pokazale su nam partije Rosonera u Ligi šampiona, gde je ova ekipa za razliku od prošle sezone došla do plasmana u nokaut fazu.
Na kraju je italijanski predstavnik završio na drugom mestu u grupi iza Čelsija, a za protivnika u nokaut fazi imaće ekipu Totenhema, pa slobodno možemo konstatovati da je Milan dosta dobro prošao na žrebu.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj derbi meč sa Interom, Stefano Pioli neće moći da računa na Ibrahimovića, Florencija i Benasera, dok su pod velikim znakom pitanja Manjan i Tomori.

Naš predlog

Iako je uvek teško prognozirati konačan ishod milanskog derbija, mišljenja smo da je Inter ponajviše zbog katastrofalnih partija Milana u poslednje vreme veliki favorit na ovom susretu pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.99.

Kao i uvek, mišljenja smo da nas i ovog puta očekuje dosta pogodaka, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.96.

Za kraj, očekujemo makar jedan pogodak u prvom poluvremenu, i makar jedan u drugom delu igre, pa vam toplo preporučujemo da odigrate igru I1+&II1+ uz kvotu 1.76 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.