Tip dana: Barselona – Sevilja: Katalonci gaze ka tituli, Andalužani usputna stanica!

U nedelju je fenomenalna ponuda za klađenje, pošto nas očekuje pregršt veoma zanimljivih susreta, a sigurno da se jedan od najinteresantnijih igra na “Kamp Nou” gde će fudbaleri Barselone ugostiti Sevilju.
Početak susreta je zakazan za 21h.

Barselona: Katalonci jure prvu titulu posle četiri godine!

Dosta puta smo pominjali da su Katalonci prošlog leta odradili jedan neverovatan prelazni rok, a sve je svakako bilo u znaku Roberta Levandovskog koji je stigao iz Bajerna.
Iz kluba je i pored ogromnih finansijskih problema najavljivan napad na sva tri trofeja, međutim, Katalonci se nisu proslavili u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.
Naime, španski predstavnik je grupnu fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja završio na trećem mestu na tabeli iza Bajerna i Intera, pa se morao zadovoljiti sa nastavkom takmičenja u Ligi Evrope.
Veoma zanimljivo je da će im protivnik u šesnaestini finala biti Mančester Junajted, pa nas bez ikakve sumnje očekuje pravi spektakl, i veoma je neizvesno ko od ova dva tima će na kraju doći do prolaska u narednu fazu, pošto i jedna i druga ekipa u poslednje vreme igra na veoma visokom nivou.
Što se tiče La Lige, svakako da svi navijači jednog od najtrofejnijih klubova na svetu imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, pošto se u ovom trenutku njihova omiljena ekipa nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid, što je veoma lepa zaliha pred nastavak šampionata.
U prošlom kolu su Katalonci ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Đirone kada je bilo 0:1, da bi sredinom nedelje izabranici Ćavija odigrali zaostali meč protiv Betisa i uspeli da slave na “Benito Viljamarinu”, pošto je taj meč završen rezultatom 1:2.
Bio je to već šesnaesti trijumf Barselone u sezoni, a pored toga je lider na tabeli samo dva puta remizirao uz jedan poraz.
Na domaćem terenu su Robert Levandovski i drugari do sada odigrali devet mečeva i ostvarili sedam trijumfa, uz dva remija, a sigurno je da će i protiv Sevilje pobeda biti imperativ.

Sevilja: Stvari polako ali sigurno idu na bolje!

Nakon prošle sezone u kojoj su Andalužani ostvarili svoj primarni cilj, a to je naravno plasman u Ligu šampiona, malo ko je mogao da pretpostavi da će Sevilja imati ovoliko problema u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala.
Iako se tim sa “Sančez Pichuana” trenutno nalazi na četrnaestom mestu na tabeli, treba podsetiti da je ova ekipa ne tako davno bila na poziciji koja na kraju šampionata znači selidbu u niži rang.
Apsolutno ništa fudbalerima Sevilje nije polazilo za rukom, a cenu loših rezultata je pre nekoliko meseci platio Đulijen Lopategi, koji je ruku na srce preuzeo engleski Vulverhempton, i za sada je ostavio dosta dobar utisak u svom novom klubu.
Bilo kako bilo, na njegovo mesto je seo Horhe Sampaoli, i deluje da je ovaj stručnjak za kratko vreme uspeo da probudi uspavanu Sevilju koja u poslednje vreme beleži izuzetno dobre rezultate.
Naime, na četiri poslednja susreta u prvenstvu, Andalužani su ostvarili tri trijumfa, uz jedan poraz, a u prošlom kolu je bez većih problema savladan Elče na domaćem terenu, a taj duel je završen rezultatom 3:0, i zanimljivo je da je to bio rezultat već posle prvog dela igre.
Pre toga su “berberini” ostvarili veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Kadiza kada je bilo 1:0, pa ukoliko Sevilja slavi na gostovanju kod Barselone popeće se na jedanaestu poziciju na tabeli, što je i te kako podnošljivo.
Podsećamo vas da su Andalužani poput Barselone igrali u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, ali se tu nisu proslavili pa će takmičenje nastaviti u Ligi Evrope, gde je španski predstavnik za protivnika dobio holandski PSV, pa je sigurno da nas očekuje jedan veoma zanimljiv dvomeč.
Za kraj, na gostovanjima je četrnaestoplasirana ekipa na tabeli do sada odigrala devet mečeva i nije se proslavila, pošto je u tom periodu nekadašnji osvajač Liga Evrope ostvario samo dva trijumfa, tri remija, ali i četiri poraza.

Naš predlog

Očekuje nas jedan veoma interesantan susret sasvim sigurno, ali smo mišljenja da ovde neće biti previše golova, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.17.

Kada se sve sabere i oduzme prednost ipak dajemo domaćinu i savetujemo vam da probate sa jedinicom koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.35.

Za kraj, mišljenja smo da je idealna kombinacija za ovaj susret između Barselone i Sevilje na “Kamp Nou” igra 1X&0-3 uz kvotu 1.61 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.