Najava i analiza: La Liga, 21. kolo: Da li je šampionska trka u Španiji gotova?

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi 21. kola španske La Lige, koje nam donosi baš dosta interesantnih susreta, a najzanimljiviji se po našem mišljenju igra na “El Madrigalu” gde će snage odmeriti Viljareal i Barselona.
Real Madrid ne bi smeo da ima previše problema na svom terenu protiv Elčea, dok Atletiko Madrid putuje na veoma teško gostovanje kod Selte, koja igra sve bolje u poslednje vreme.
Trećeplasirani Real Sosijedad gostuje kod Espanjola, dok će dosta zanimljivo biti na “Mestalji” gde će Valensija ugostiti Atletik Bilbao.
Sevilja želi da nastavi sa dobrim partijama na svom terenu, i deluje da će se to i ostvariti protiv Majorke, dok nas potencijalno meč sa dosta golova očekuje u Andaluziji gde će Almerija dočekati Betis.
Ako bacimo pogled na tabelu videćemo da u ovom trenutku Barselona ima čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid, Sosijedad i dalje drži treću poziciju, a trenutno najbliži Ligi šampiona je Atletiko Madrid koji se nalazi na četvrtom mestu uz tri boda viška u odnosu na petoplasirani Rajo Valjekano, koji je za sada najprijatnije iznenađenje šampionata.
Kada je u pitanju borba za opstanak, Elče ima samo devet bodova i već je viđen u Segundi, a u zoni ispadanja se još nalaze Hetafe i Kadiz, iako sasvim sigurno ni svi navijači Valensije, Sevilje i Espanjola ne spavaju mirno.

Kadiz – Đirona – 1 @ 2.90 u CircusBet

Premijerni susret 21. kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala se igra u Kadizu gde će snage odmeriti istoimena ekipa i Đirona.
Nažalost, u ovom trenutku se domaćin nalazi na osamnaestoj poziciji na tabeli koja vodi na kraju sezone u Segundu, ali ukoliko Kadiz nastavi sa odličnim partijama na domaćem terenu deluje da bi ovu ekipu i naredne sezone mogli da gledamo u društvu najboljih. Naime, u poslednjem susretu na svom terenu je Kadiz savladao nimalo naivnu ekipu Majorke, ali je ipak u prošlom kolu osamnaestoplasirani tim na tabeli doživeo težak poraz kod Bilbaa, kada je bilo čak 4:1.
U goste im stiže Đirona koja je u prošlom kolu ostvarila veoma važan trijumf na svom terenu protiv Valensije i tako se pomakla iz zone ispadanja.
Ipak, Katalonci u poslednje vreme imaju dosta problema na strani, a pošto u ovom kolu gostuju kod Kadiza koji igra u poslednjih nekoliko mečeva odlično na svom stadionu savetujemo vam da odigrate jedinicu uz fenomenalnu kvotu 2.90 u CircusBetu.

Almerija – Betis – 3+ @ 2.02 u Meridianbet

Prvi duel subotnjeg programa se igra u Andaluziji gde će Almerija ugostiti Betis, i već na prvi pogled vidimo da bi ovaj susret mogao da nam donese baš dosta golova.
U ovom trenutku se povratnik u društvo najboljih nalazi na četrnaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je Almerija poražena na gostovanju kod Rajo Valjekana kada je bilo 2:0, što i nije veliko iznenađenje s obzirom da tim iz Valjehasa igra fantastično u poslednje vreme.
Trenutno se Almerija nalazi na četrnaestom mestu na tabeli i ako se po jutru dan poznaje deluje da bi ovu ekipu i naredne sezone mogli da gledamo u društvu najboljih.
Betis sa druge strane igra loše u poslednje vreme, što se najbolje videlo u meču prošlog kola u kom su Zeleni na svom stadionu poraženi od Selte, a na tom susretu smo videli čak sedam pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:4.
Ni jedni ni drugi se neće previše štedeti na ovom susretu, oba tima će učiniti sve da dođu do trijumfa, pa su golovi zagarantovani zbog čega vam i preporučujemo da probate sa igrom 3+ uz kvotu 2.02 u Meridianu.

Sevilja – Majorka – 1 @ 1.92 u Mozzartbet

Niko se sasvim sigurno nije nadao da će Sevilja imati ovoliko problema u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, međutim, situacija je trenutno takva da se ova ekipa nalazi na katastrofalnom šesnaestom mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu su Andalužani nakon dva dosta dobra meča doživeli težak poraz na gostovanju kod Barselone, a taj meč je završen rezultatom 3:0.
U goste im stiže Majorka koja kako sada stvari stoje neće imati previše problema oko opstanka, pošto se ovaj tim nalazi trenutno na sredini tabele.
U prošlom kolu je Majorka još jednom potvrdila da igra fantastično na domaćem terenu a žrtva je ovog puta bio madridski Real, koji je poražen rezultatom 1:0, što je bio treći uzastopni trijumf desetoplasiranog tima na tabeli na svom stadionu.
Ipak, Majorka dosta slabije igra na strani što može i mora da iskoristi Sevilja pa vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.92.

Valensija – Atletik Bilbao – 1 @ 3.05 u CircusBet

Iako je Valensija ove sezone imala evropske ambicije, kako sada stvari stoje deluje da navijači ovog kluba mogu da budu prezadovoljni ukoliko njihova omiljena ekipa izbori opstanak.
Naime, u ovom trenutku se “slepi miševi” nalaze na katastrofalnom sedamnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na ekipu koja se nalazi u zoni ispadanja.
Nije Valensiji pomogla ni smena Gatuza, pošto je u prošlom kolu tim sa “Mestalje” doživeo novi poraz, ovog puta na gostovanju kod Đirone kada je bilo 1:0.
Sa druge strane, Atletik Bilbao je u prošlom kolu odigrao jedan od najboljih mečeva u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, pošto je ova ekipa bez većih problema na svom terenu savladala Kadiz, a taj susret je završen rezultatom 4:1.
Trenutno se ponos Baskije nalazi na osmom mestu na tabeli, i ukoliko nastavi sa dobrim partijama ravnopravno će se uključiti u borbu za plasman u Ligu Evrope.
Mišljenja smo da je ipak vreme za prekid crne serije Valensije, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica CircusBet pripremila fenomenalnu kvotu 3.05.

Hetafe – Rajo Valjekano – 0-2 @ 1.39 u Meridianbet

Nakon nekoliko veoma uspešnih sezona u društvu najboljih, vrlo lako se može desiti da fudbalere Hetafea naredne sezone gledamo u Segundi.
Naime, u ovom trenutku se ekipa iz predgrađa Madrida nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo osamnaest osvojenih bodova.
U prošlom kolu je Hetafe ruku na srce posle baš dosta vremena konačno odigrao jedan dobar meč i uspeo da izvuče bod na gostovanju kod favorizovanog Atletiko Madrida, a taj susret na stadionu “Vanda Metropolitano” je završen rezultatom 1:1.
Što se tiče Rajo Valjekana, ova ekipa je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, što nam najbolje potvrđuje i tabela koja nam govori da se ova ekipa nalazi na fantastičnom petom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu Evrope, što bi bio ogroman uspeh za tim iz Valjehasa. U prošlom kolu su Falkao i drugari ostvarili novi trijumf i to na svom stadionu protiv Almerije, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Iako su gosti blagi favoriti, mišljenja smo da na ovom susretu u predgrađu Madrida neće biti previše golova, pa vam savetujemo da se opredelite za igru 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kotom 1.39.

Selta – Atletiko Madrid – GG @ 2.12 u Maxbet

Selta je većim delom šampionata igrala poprilično slabo, međutim, kada se sve sabere i oduzme, deluje da je tim iz Viga kada je to bilo najpotrebnije ubacio u petu brzinu.
Naime, Jago Aspas i drugari su u poslednja dva kola ostvarili dva veoma važna trijumfa, pomakli se iz zone ispadanja i trenutno se nalaze na bezbednoj dvanaestoj poziciji na tabeli.
U prošlom kolu je Selta odigrala jedan neverovan meč na gostovanju kod Betisa, na kom smo videli čak sedam golova, a na kraju je semafor na stadionu “Benito Viljamarin” pokazao rezultat 3:4.
Nažalost, Atletiko Madrid je propustio priliku da priđe na samo dva boda zaostatka od trećeplasiranog Sosijedada, pošto su Madriđani na svom terenu samo remizirali protiv Hetafea, a taj meč na prelepom “Vanda Metropolitanu” je završen rezultatom 1:1.
Pre toga je nekadašnji šampion Španije ostvario veoma važan trijumf na jednom od najtežih gostovanju u ligi kod Osaasune, pošto je u Pamploni bilo 0:1.
Selta igra sjajno u poslednje vreme, ali i Atletiko želi trijumf na vrućem gostovanju, pa je možda i najrealnije da probate sa igrom GG koju Maxbet plaća sa kvotom 2.12.

Valjadolid – Osasuna – 0-2 @ 1.56 u Meridianbet

Iako je situacija pre samo dva kola bila prilično ozbiljna, Valjadolid je u poslednja dva susreta odigrao dva sjajna susreta, ostvario dva trijumfa i pomakao se iz opasne zone, pa se u ovom trenutku ova simpatična ekipa nalazi na trinaestoj poziciji uz četiri boda viška u odnosu na najugroženije ekipe.
Prvo je Valjadolid slavio na svom terenu protiv Valensije pogotkom u poslednjim trenucima susreta, da bi u prošlom kolu trinaestoplasirani tim na tabeli napravio veliko iznenađenje ostvarivši trijumf na gostovanju kod trećeplasiranog Sosijedada, a taj susret na “Anoeti” je završen rezultatom 0:1.
U goste im stiže Osasuna koja u poslednje dve sezone igra zaista sjajan fudbal, a kako sada stvari stoje gotovo je sigurno da ćemo ekipu iz Pamplone i naredne sezone gledati u društvu najboljih.
U prošlom kolu je devetoplasirani tim na tabeli remizirao na gostovanju kod Espanjola, a taj susret u Barseloni je završen rezultatom 1:1.
Ne treba ovde očekivati previše pogodaka, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 0-2 za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.56.

Viljareal – Barselona – 1X @ 1.98 u Mozzartbet

Derbi kola se igra na stadionu “El Madrigal” gde će snage odmeriti Viljareal i Barselona. Popularna “žuta podmornica” igra poprilično promenljivo u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, a trenutno se nekadašnji osvajač Liga Evrope i prošlosezonski polufinalista Lige šampiona nalazi na šestom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu konferencije.
U prošlom kolu je Viljareal još jednom razočarao svoje navijače, pošto je šestoplasirani tim na tabeli poražen na gostovanju kod Elčea, što je veoma zanimljivo bila prva pobeda za ovu ekipu u sezoni.
Barselona drži za sada sve u svojim rukama, pošto u ovom trenutku Katalonci imaju čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid, što je zaista ogromna bodovna razlika.
U prošlom kolu su izabranici Ćavija koji radi sjajan posao u Barsi ostvarili ubedljiv trijumf u derbiju kola nad Seviljom, a taj susret na stadionu “Kamp Nou” je završen rezultatom 3:0.
Iako lider na tabeli blista u poslednje vreme, deluje da bi Katalonci mogli da se okliznu na gostovanju kod uvek neugodnog Viljareala, pa vam savetujemo da se ovde opredelite za duplu šansu 1X uz odličnu kvotu u Mozzartbetu 1.98.

Espanjol – Real Sosijedad – GG @ 2.10 u Maxbet

Espanjol je imao dosta problema u prvom delu sezone, ali nekako deluje da su Katalonci proigrali u nastavku šampionata, i ukoliko manje poznatiji klub iz Barselone nastavi sa ovakvim partijama, sva je prilika da ćemo ovu ekipu i naredne sezone gledati u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
Na pet poslednjih mečeva u prvenstvu, Espanjol je doživeo samo jedan poraz uz dva trijumfa i dva remija, pa se trenutno ekipa iz Katalonije nalazi na petnaestoj poziciji na tabeli.
Real Sosijedad i pored nešto lošijih partija u poslednje vreme drži poziciju broj tri koja na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, što je davnašnji cilj za Davida Silvu i drugare.
U prošlom kolu je klub sa “Anoete” doživeo neočekivan poraz na svom stadionu od Valjadolida, a taj susret je završen rezultatom 0:1.
Inače, u gostima je Sosijedad vezao četiri meča bez poraza, i sigurno da će imati šta da poruči i na ovom gostovanju u Kataloniji, ali smo mišljenja da je ipak realnije da probate sa igrom GG za koju je kladionica Maxbet pripremila koeficijent 2.10.

Real Madrid – Elče – 3+ @ 1.51 u Meridianbet

Poslednji meč 21. kola španske La Lige se igra na stadionu “Santjago Bernabeu” gde će Real Madrid ugostiti ekipu Elčea.
Kako sada stvari stoje vrlo lako se može dogoditi da kraljevski klub ne odbrani titulu šampiona Španije, pošto Madriđani u ovom trenutku imaju čak osam bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Barselonu, koja je u prošlom kolu pobedom nad Seviljom na najbolji mogući način iskoristila kiks Reala, koji je poražen u gostima kod Majorke, kada je bilo 1:0.
U goste im ovog puta dolazi Elče koji je tek u prošlom kolu La Lige došao do svog prvog trijumfa u sezoni i to na domaćem terenu protiv favorizovanog Viljareala, a taj susret između ove dve ekipe je mimo svih očekivanja završen rezultatom 3:1.
Na gostovanjima je “fenjeraš” do sada doživeo čak sedam poraza uz tri remija, a pored sigurne pobede Reala, mišljenja smo da bi ovaj duel mogao da nam donese dosta golova, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.51.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.