Tip dana: Milan – Torino: Rosoneri rekli zbogom Skudetu, kreće bitka za Ligu šampiona!

U petak je fenomenalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali meč koji će biti odigran na “San Siru” gde će snage odmeriti Milan i Torino.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Milan: Ima li kraja katastrofalnoj seriji rezultata?

Koliko se prošle sezone o Milanu pričalo u pozitivnom kontekstu, toliko se ove Rosoneri pominju u negativnom, pošto klub sa “San Sira” izgleda katastrofalno od početka 2023. godine.
Sve to bi jedan od najtrofejnijih evropskih klubova moglo dosta da košta na kraju sezone, pošto je sada već evidentno da aktuelnom šampionu Italije predstoji velika borba za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
U ovom trenutku se izabranici Stefana Piolija koji je u poslednje vreme na meti oštrih kritika, nalaze na šestom mestu na tabeli uz čak osamnaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Milan, pa je logično šampionska trka za Milan završena.
Na početku godine Rosoneri su slavili protiv Salernitane, što važi za jedno izuzetno teško gostovanje, i kada su svi mislili da će aktuelni šampion Italije pokušati da ugrozi ove sezone sjajne Napolitance, desila se jedna katastrofalna serija koja još uvek traje.
Naime, nakon tog trijumfa u Salernu, Milan je odigrao sedam mečeva u svim takmičenjima i doživeo čak pet poraza uz dva remija.
Navijače ovog kluba je posebno zaboleo poraz od gradskog rivala Intera u prvenstvu, i to u prošlom kolu kada je bilo 1:0, a valja napomenuti da su Neroazuri istog rivala ubedljivo savladali i u finalu Superkupa Italije, pošto je taj susret u Saudijskoj Arabiji završen rezultatom 3:0.
Pre poraza u prvenstvu od svog gradskog rivala, Rosoneri su doživeli pravu blamažu na “San Siru” pošto je Sasuolo slavio sa 5:2, što je možda zapravo i najbolji pokazatelj koliko loše izabranici Stefana Piolija igraju u poslednje vreme.
Naravno, ne treba zaboraviti da je Milan za razliku od prošle sezone uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, gde ovu ekipu već naredne sedmice očekuje okršaj sa Totenhemom, a sigurno da bi trijumf u tom dvomeču potencijalno mogao da znači i prekretnicu sezone za jedan od najtrofejnijih evropskih klubova.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj veoma važan meč protiv Torina, Stefano Pioli neće moći da računa na Benasera, Florencija i Tomorija, dok su pod velikim znakom pitanja Zlatan Ibrahimović, golman Manjan i Dest.

Torino: Mogu li Bikovi ponovo da savladaju Milan?

Prošlu sezonu su fudbaleri Torina po starom dobrom običaju završili na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji, a ono što je nekako najvažnije je da su popularni Bikovi obezbedili opstanak u društvu najboljih.
Ipak, ne treba zaboraviti da su prošle sezone ambicije bile vezane za napad na plasman u Ligu konferencije, pa ako na taj način posmatramo stvari možemo konstatovati da prošli šampionat nije bio toliko uspešan, iako je deseto mesto na tabeli u konkurenciji Milana, Intera, Napolija, Juventusa i ostalih velikana italijanskog fudbala, skroz dobar posao.
Iste ciljeve najstariji italijanski tim ima i ovog puta, a sve se naglo okrenulo nakon oduzimanja bodova gradskom rivalu Juventusu, pa se u ovom trenutku Torino nalazi na sjajnom sedmom mestu na tabeli koje na kraju šampionata upravo i donosi plasman u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, u slučaju da jedna od šest prvoplasiranih ekipa dođe do trofeja u Kupu, što se ruku na srce ove sezone možda i neće dogoditi pošto su plasman u polufinale obezbedili Inter koji bi svakako trebao da se nađe među šest prvoplasiranih ekipa na tabeli, ali i Juventus, Fiorentina i Kremoneze, koji trenutno nisu ni blizu šeste pozicije.
Inače, u prošlom kolu Serije A, Bikovi su odigrali jedan dosta dobar meč na svom terenu protiv ove sezone odličnog Udinezea, i slavili rezultatom 1:0.
Na domaćem terenu je do sada četa Ivana Jurića odigrala deset mečeva i ostvarila četiri trijumfa, tri remija i isto toliko poraza. Na poslednjih pet susreta je trenutno sedmoplasirani tim na tabeli ostvario dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to pomalo neočekivano na svom terenu od Specije, pošto je taj duel završen rezultatom 0:1.
Ne treba zaboraviti da Bikovi u poslednje vreme imaju dosta dobar skor protiv Milana, pošto su na tri poslednja međusobna susreta protiv Rosonera ostvarili dva trijumfa i jedan remi, a poslednji meč je odigran pre samo mesec dana kada su izabranici Ivana Jurića slavili u osmini finala italijanskog Kupa nakon produžetaka, iako je Torino na tom meču izašao u jednom znatno izmenjenom sastavu.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, trener Bikova neće moći da računa na Radonjića, Lazara, Pelegrija, Điđija i Zimu, dok su pod velikim znakom pitanja Ilić i Rići.

Naš predlog

Ukoliko Milan i naredne sezone želi da igra Ligu šampiona, mišljenja smo da Rosoneri prosto moraju da slave na ovom susretu protiv Torina, a po svemu sudeći to će se i desiti pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.85.

Za očekivati je da četa Stefana Piolija postigne dva ili više pogotka na svom stadionu zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.05.

Za kraj, mečevi Milana na domaćem terenu nam u poslednje vreme donose dosta pogadaka, a sva je prilika da će to slučaj biti i večeras zbog čega vam savetujemo da se opredelite za igru 3+ uz kvotu 2.10 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.