Najava i analiza: Serija A, 22. kolo: Može li neko da ugrozi Napolitance?

Od petka su na programu mečevi 22. kola italijanske Serije A koje nam sa sobom donosi pregršt veoma interesantnih mečeva.
Derbi kola se igra na Olimpiku gde će snage odmeriti Lacio i Atalanta, međutim, ništa manje zanimljivo neće biti ni u Torinu gde će Juventus dočekati Fiorentinu.
Lacio ne bi smeo da ima previše problema na svom terenu protiv Kremonezea, dok će drugoplasirani Inter na gostovanje kod Sampdorije kojoj gori pod nogama.
Milan otvara kolo mečom protiv Torina na svom stadionu, i veliko je pitanje da li će Rosoneri prekinuti ovaj katastrofalni niz.
Od ostalih susreta izdvajamo mečeve između Lećea i Rome, kao i Udinezea i Sasuola.
Na tabeli je trenutno neprikosnoven Napoli koji ima čak trinaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Inter, koji ima ima tri boda više od trećeplasirane Rome, koja je istakla ozbiljnu kandidaturu za plasman u Ligu šampiona. Četvrtu poziciju trenutno drži Lacio koji ima samo bod viška od petoplasirane Atalante i šestoplasiranog Milana, i deluje da će ova tri tima, pod uslovom da Roma ostane na trećoj poziciji, do kraja šampionata voditi veliku bitku za to poslednje mesto koje donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Kada je u pitanju borba za opstanak, Kremoneze je praktično već prežaljen, a pored tima iz Kremone trenutno su u jako lošoj situaciji i Sampdorija koja je do sada sakupila samo deset bodova, ali i Verona, koja ruku na srce u poslednje vreme pruža izuzuetno dobre partije.

Milan – Torino – 1 @ 1.83 u CircusBet

Prvi meč ovog kola se igra na “San Siru” gde će posrnuli Milan ugostiti Torino. Aktuelni šampion Italije igra zaista katastrofalno u poslednje vreme, i ukoliko nastavi sa ovakvim partijama Rosoneri će u dobroj meri dovesti u pitanje svoj plasman u Ligu šampiona, gde ovog giganta već naredne sedmice očekuje prvi meč protiv Totenhema u okviru osmine finala.
U prošlom kolu je Milan koji se u ovom trenutku nalazi na šestom mestu na tabeli, uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Lacio.
Torino u dobrom raspoloženju dolazi na “San Siro” pošto popularni Bikovi na tri poslednja međusobna susreta ne znaju za poraz od Milana, a u tom periodu su Nemanja Radonjić i drugari ostvarili dva trijumfa, uz jedan remi.
Rosoneri više nemaju prava na kiks, i mišljenja smo da će ovaj susret značiti i prekid agonije ovog kluba pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je CircusBet pripremio kvotu 1.83.

Empoli – Specija – 3+ @ 2.00 u Meridianbet

Prvi susret subotnjeg programa kada je Serija A u pitanju se igra u Toskani gde će fudbaleri Empolija ugostiti Speciju.
Deluje da svi navijači Empolija mogu da budu zadovoljni sa partijama svoje omiljene ekipe u ovogodišnjem izdanju Serije A, pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na dvanaestom mestu na tabeli, i ono što je svakako najbitnije je da ćemo po svemu sudeći tim iz Toskane i naredne sezone gledati u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala.
Specija je u poslednje vreme odigrala nekoliko dosta loših mečeva u prvenstvu, vezao je tim iz Ligurije čak tri poraza, i trenutno se nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli uz samo četiri boda viška u odnosu na Veronu koja pruža sve bolje partije.
U prošlom kolu je Specija poražena na svom terenu od Napolija, a iako je poluvreme završeno bez golova, na kraju su Napolitanci slavili sa 0:3.
Vrlo lako se može desiti da nam ovaj susret u Toskani donese dosta golova, pa je topla preporuka igra 3+ uz kvotu 2.00 u Meridianu.

Leće – Roma – 1X @ 1.90 u Mozzartbet

Nakon jedne duge serije bez trijumfa, Leće je u prošlom kolu konačno odigrao jedan dosta dobar meč i slavio na gostovanju kod Kremonezea, kada je bilo 0:2, pa se u ovom trenutku ekipa sa stadiona “Via Del Mare” nalazi na četrnaestom mestu na tabeli i sva je prilika da ćemo ovaj tim i naredne sezone gledati u društvu najboljih.
Posebno dobro ove sezone Leće igra na svom terenu, gde četrnaestoplasirani tim na tabeli zaista retko gubi, iako je nedavno Salernitana slavila u gostima kod ove ekipe rezultatom 1:2.
Roma je u veoma dobroj situaciji, pošto se četa Žozea Murinja trenutno nalazi na odličnom trećem mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona, što između ostalog i jeste primarni cilj Rimljana kada je ova sezona u pitanju.
U prošlom kolu je Roma bez većih problema na svom terenu savladala Empoli, a taj susret na Olimpiku je završen rezultatom 2:0.
Kao što smo već pominjali, Leće igra fenomenalno na domaćem terenu i to pogotovu dobro protiv favorizovanih ekipa, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X uz kvotu 1.90 u Mozzartbetu.

Lacio – Atalanta – GG @ 1.68 u Maxbet

Najzanimljivji susret 22. kola italijanske Serije A se igra na Olimpiku gde će fudbaleri Lacija odmeriti snage sa Atalantom.
Nažalost, u prošlom kolu su Rimljani samo remizirali na gostovanju kod Verone, a taj duel je završen rezultatom 1:1, pa se u ovom trenutku Sergej Milinković Savić i drugari nalaze na četvrtom mestu na tabeli, koje kao što je dobro poznato na kraju šampionata donosi direktan plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Atalanta je u prošlom kolu prekinula svoju seriju sjajnih rezultata porazom na gostovanju kod Sasuola, međutim, treba istaći da su gosti iz Bergama dobar deo tog susreta igrali sa igračem manje, pa zbog toga i ne treba da čudi što je tim iz Ređo Emilije upisao drugi vezani trijumf.
Trenutno se popularna Boginja nalazi na petom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Lacio, i svakako da će četa Đanpjera Gasperinija učiniti sve da slavi na ovom gostovanju kod Lacijala.
Ipak, Rimljani igraju sjajno na svom terenu, pa je možda i najrealnije da probate sa igrom GG koju kladionica Maxbet ceni sa kvotom 1.68.

Udineze – Sasuolo – 3+ @ 1.82 u Meridianbet

Kako sada stvari stoje Udineze će do kraja šampionata voditi veliku bitku za plasman na poziciju broj sedam, koja bi vrlo lako mogla da donese plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, naravno, ukoliko jedna od šest prvoplasiranih ekipa na tabeli dođi do trofeja u Kupu, što ruku na srce u ovom trenutku i nije toliko realno, s obzirom da su do polufinala drugog po kvalitetu takmičenja u Italiji došli Inter, Juventus, Fiorentina i Kremoneze.
Inače, u prošlom kolu je osmoplasirana ekipa na tabeli poražena na gostovanju kod Torina, a taj susret je završen rezultatom 1:0.
Sasuolo je nakon one velike pobede nad Milanom u prošlom kolu uspeo na svom terenu u Ređo Emilji da savlada i favorizovanu Atalantu, pa se u ovom trenutku Domeniko Berardi i drugari nalaze na bezbednom petnaestom mestu na tabeli.
Sve miriše na to da će nam ovaj susret doneti dosta golova pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.82.

Bolonja – Monca – GG @ 1.88 u Maxbet

Bolonja pruža zaista fenomenalne partije u poslednje vreme, i ukoliko ovako nastavi tim sa stadionu “Renato Dal’ Ara” će se uključiti u borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja.
U prošlom kolu su izabranici Tijaga Mote odigrali fenomenalan meč na gostovanju kod Fiorentine, a taj susret je završen rezultatom 1:2, što je bio četvrti vezani susret na kom Bolonja nije doživela poraz, a u tom periodu je trenutno devetoplasirani tim na tabeli ostvario tri trijumfa i jedan remi.
U goste im u ovom kolu dolazi Monca, koja igra na veoma visokom nivou u poslednje vreme, što ruku na srce nije bio slučaj u prošlom kolu protiv Sampdorije. Naime, klub koji je u vlasništvu legendarnog Silvija Berluskonija je jedva došao do boda na svom terenu protiv ove sezone očajne Sampdorije, a na kraju je bilo 2:2.
Ipak, trenutno se Monca nalazi na odličnom jedanaestom mestu na tabeli i ovaj klub baš dugo ne zna za poraz u Seriji A, što bi moglo da se promeni već posle ovog gostovanja kod Bolonje.
Za očekivati je da oba kluba postignu makar po jedan pogodak, pa je idealno da probate sa igrom GG uz kvotu 1.88 u kladionici Maxbet.

Juventus – Fiorentina – 1 @ 1.85 u CircusBet

I dalje je u centru pažnje ona odluka suda o kažnjavanju Juventusa sa čak petnaest bodova, a kako stvari stoje vrlo lako se može dogoditi da Juve ostane bez još bodova, ali će ta odluka biti poznata sredinom ovog meseca.
Bilo kako bilo ukoliko se ispostavi da Stara dama dobije novu kaznu, koja bi po pisanju pojedinih italijanskih medija mogla da bude oduzimanje novih dvadeset poena, vrlo lako se može desiti da jedan od najtrofejnijih italijanskih klubova naredne sezone gledamo u Seriji B.
Inače, u prošlom kolu su Dušan Vlahović i drugari slavili na gostovanju kod Salernitane, a taj meč je završen rezultatom 0:3.
Fiorentina je ponovo u prošlom kolu neprijatno iznenadila sve svoje navijače, pošto je na svom terenu ova ekipa poražena od Bolonje i trenutno se “ljubičasti” nalaze na trinaestom mestu na tabeli, pa po svemu sudeći ni ove sezone od Evrope neće biti ništa.
Smatramo da će Juve ovde slaviti bez većih problema, a kvota u CircusBetu je primamljivih 1.85.

Napoli – Kremoneze – 4+ @ 2.16 u Meridianbet

Kako sada stvari stoje, sve je izvesnije da će Napoli na kraju šampionata dođi do dugo čekanog Skudeta, što će bez ikakve sumnje izazvati veliko oduševljenje kod svih navijača ovog tima, koji važe za jedne od najvatrenijih u Evropi.
Trenutno se Napolitanci nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak trinaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Inter, što je složićete se po svemu sudeći i nenadoknadiva razlika.
U prošlom kolu su izabranici Lučana Spaletija ostvarili trijumf na nimalo prijatnom gostovanju kod Specije, a taj susret je završen rezultatom 0:3.
U goste im stiže Kremoneze, koji ćemo kako sada stvari stoje naredne sezone ponovo gledati u Seriji B, pošto se u ovom trenutku tim iz Kremone nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo osam osvojenih bodova.
Do sada “fenjeraš” nije ostvario niti jedan trijumf, a u prošlom kolu je inače ova ekipa poražena na svom terenu od Lećea kada je bilo 0:2.
Pobeda lidera na tabeli se ne dovodi u pitanje, a deluje da nas na stadionu “Diego Armando Maradona” očekuje prava goleada, pa vam savetujemo da probate sa igrom 4+ uz sjajnu kvotu 2.16 u Meridianbetu.

Verona – Salernitana – 1 @ 1.90 u Mozzartbet

Da je Verona igrala ovako dobro kao što je to slučaj u prethodnih nekoliko kola, ekipa iz grada ljubavi se ne bi borila za opstanak u društvu najboljih, već za plasman u neko od evropskih takmičenja.
U prošlom kolu su Darko Lazović i drugari odigrali još jedan sjajan meč na svom terenu i uspeli da remiziraju protiv favorizovanog Lacija, a taj meč na Bentegodiju je završen rezultatom 1:1.
Trenutno se Verona nalazi na osamnaestom mestu na tabeli i do kraja prvenstva ovu ekipu očekuje zaista paklena borba za opstanak.
Sa druge strane, Salernitana je u prošlom kolu doživela neprijatan poraz od Juventusa, a mora se priznati da je to bila najbolja partija kluba iz Torina u poslednjih nekoliko meseci.
Trenutno izabranici Davidea Nikole zauzimaju šesnaesto mesto na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na najugroženije timove na tabeli, pa deluje da ćemo tim iz Salerna i naredne sezone gledati u društvu najboljih.
Bodovi su ovde daleko potrebniji Veroni i mišljenja smo da će domaćin i doći do njih zbog čega vam savetujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 1.90.

Sampdorija – Inter – 3+ @ 1.84 u Meridianbet

Poslednji susret ovog kola se igra u Đenovi gde će Sampdorija koja ove sezone ima ogromne probleme ugostiti Inter koji kako vreme prolazi pruža sve bolje partije.
U ovom trenutku se izabranici Dejana Stankovića nalaze na katastrofalnom devetnaestom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni, pa je utisak da Sampi preti selidba u niži rang.
U prošlom kolu je ovaj tim bio na pragu pobede na gostovanju kod Monce, međutim, onda su Đenovljani u poslednjim sekundama utakmice primili gol od domaćina, za konačnih 2:2.
Inter sa druge strane u veoma lepom raspoloženju dolazi na ovo gostovanje kod Sampdorije, pošto su Neroazuri u prošlom kolu slavili na svom terenu protiv gradskog rivala Milana, a taj meč na stadionu “Đuzepe Meaca” je završen rezultatom 1:0.
Iako je Inter veliki favorit na ovom susretu, smatramo da su daleko sigurnija varijanta golovi, kojih će po našem mišljenju i te kako biti u Đenovi, pa vam preporučujemo da probte sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.84.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.