Tip dana: Lacio – Atalanta: Na Olimpiku Liga šampiona na talonu!

U subotu je sjajna ponuda za klađenje, pošto nam ovaj dan donosi nekoliko i te kako interesantnih susreta, a jedan od njih se bez ikakve dileme igra na Olimpiku gde će snage odmeriti Lacio i Atalanta.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Lacio: Mogu li Rimljani ponovo do Lige šampiona?

Godinama unazad se Lacijali nalaze u samom vrhu italijanskog fudbala, ali smo u poslednjih nekoliko godina Rimljane samo jednom gledali u Ligi šampiona, i svakako da će plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje biti primarni cilj i ovog puta.
Poznato je da je tim sa Olimpika dva puta do sada bio šampion Italije, a poslednji trofej ova ekipa je osvojila 2019. godine i to pošto je Lacio u finalu Kupa savladao Atalantu, sa kojom će između ostalog odmeriti snage i večeras.
Ono što je najbitnije je da su Lacijali uspeli da sačuvaju okosnicu tima i pred početak ove sezone, pošto su u klubu ostali Milinković-Savić, Imobile i Luis Alberto, a veliko pojačanje u odbrani sasvim sigurno predstavlja dovođenje Romanjolija koji je stigao iz Milana.
U ovom trenutku se izabranici Maurisija Sarija nalaze na petom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Romu, ali i uz meč manjka u odnosu na primera radi trećeplasirani Milan, koji je sinoć prekinuo svoju agoniju savladavši Torino na svom stadionu.
U prošlom kolu su Rimljani samo remizirali na gostovanju kod Verone, a taj susret je završen rezultatom 1:1, i treba istaći da je domaći tim bio bliži trijumfu, iako je klub sa Olimpika prvi stigao do vođstva na Bentegodiju.
Lacio je ove sezone predstavljao Italiju u evropskim takmičenjima, konkretno u u Ligi Evrope, a nažalost četu Maurisija Sarija nećemo gledati u nokaut fazi drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, pošto su Rimljani na kraju završili na trećoj poziciji na tabeli i moraće da se zadovolje sa igranjem u šesnaestini finala Lige konferencija.
Protivnik u nokaut fazi trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja biće im rumunski Kluž i svakako da je italijanski predstavnik veliki favorit na tom susretu.

Atalanta: Poraz od Sasuola je dosta toga poremetio!

Nako nekoliko veoma uspešnih sezona, prošla godina je bila jako loša za tim iz Bergama, koji je ostao bez plasmana u evropska takmičenja, a to i jeste bio primarni cilj, nakon tri vezana učešća u Ligi šampiona, u kojima je popularna Boginja ostavila izuzetno dobar utisak.
Tokom prošlog leta desile su se brojne promene, Đanpjero Gasperini se zahvalio nekim fudbalerima koji su ispisali one najlepše stranice kluba iz Bergama, a tu pre svih mislimo na Josipa Iličića, koji je u međuvremenu potpisao za Maribor.
U ekipu iz Bergama je stiglo nekoliko izuzetno zanimljivih, ali i mladih fudbalera, sve u nastojanju da se Atalanta ponovo umeša u borbu za plasman u Ligu šampiona, i kako sada stvari stoje deluje da je to bila hrabra, ali i veoma dobra odluka čelnih ljudi ovog kluba.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Đanpjera Gasperinija nalaze na odličnom šestom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Romu, a ono što je jako bitno je da bi eventualnim trijumfom na ovom gostovanju kod Lacija Atalanta zauzela mesto koje vodi u Ligu šampiona, pošto bi automatski pretekli pomenute Rimljane, ali i Milan, koji kao što smo već napomenuli ima meč viška.
Nažalost, u prošlom kolu, nakon jedne sjajne serije rezultata, Atalanta je doživela poraz na gostovanju kod Sasuola, a taj susret u Ređo Emiliji je završen rezultatom 1:0.
Veliko je pitanje da li Boginja ne bi uspela da slavi i na ovom gostovanju kod ove sezone nepredvidivog Sasuola, međutim, tok meča je svakako kreiralo isključenje Maelea u tridesetom minutu susreta, što je domaća ekipa umela da kazni i golom na startu drugog dela igre dođe do minimalne prednosti što se kasnije ispostavilo i kao konačan rezultat susreta.
Inače, na poslednih pet mečeva izabranici Đanpjera Gasperinija su ostvarili tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, i to pomenuti kod Sasuola.
Na gostovanjima je do sada šestoplasirani tim na tabeli odigrao jedanaest susreta i ostvario šest trijumfa, tri remija i dva poraza, što ga čini drugom najboljom gostujućom ekipom u Seriji A.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli i jedna i druga ekipa imaju potpuno iste ambicije, a one se svakako tiču plasmana u Ligu šampiona. Nema sumnje da će i Lacio i Atalanta ići na trijumf na ovom susretu a to nam može doneti golove na obe strane, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.69.

Generalno, smatramo da nas očekuje jedan veoma efikasan susret zbog čega vam preporučujemo da se opredelite za igru 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.87.

Za kraj, mišljenja smo da gosti neće doživeti poraz na ovom meču, zbog čega vam predlažemo da probate sa duplom šansom X2 uz kvotu 1.57 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.