Derbi dana: Monako – PSŽ: Parižani biju bitku sa Kneževima, a razmišljaju o Bavarcima!

Subota nam donosi pregršt fenomenalnih susreta a po našem mišljenju se derbi dana igra na stadionu “Luj II” gde će fudbaleri Monaka ugostiti PSŽ.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova.

Monako: Kneževi igraju sjajno u poslednje vreme!

I dalje ostaje žal zbog propuštene šanse da Monako prošle sezone dođe do plasmana u Ligu šampiona, a sve se za one koji se slabo sećaju odigralo u poslednjem kolu, kada je tim iz Kneževine remizirao na gostovanju kod Lansa (2:2), dozvolivši sebi da primi pogodak u poslednjim sekundama utakmice, a sve to je iskoristio Marsej, koji je na kraju došao do drugog mesta i izborio direktan plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Iako to treće mesto donosi učešće u kvalifikacijama, Monako je i tu eliminisan i to od holandskog PSV-a, i morao je francuski predstavnik da se zadovolji sa plasmanom u Ligu Evrope.
Kada smo već kod ovog takmičenja treba istaći da je tim iz Kneževine dobio paklenu grupu u kojoj su pored francuskog tima bili još i Trabzon, Ferencvaroš i Crvena zvezda, koju je Monako i dobio na gostovanju u prvom kolu, i kada se sve sabere i oduzme, deluje da je to upravo i bio trijumf koji je ovom timu u velikom meru otvorio vrata nokaut faze Liga Evrope.
Na kraju je četa Filipa Klemana zauzela drugo mesto u grupi što je bilo dovoljno za plasman u šesnaestinu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, a u ovoj fazi Liga Evrope francuski predstavnik će sledeće sedmice odmeriti snage sa Leverkuzenom, pa je sva prilika da nas očekuje jedan i te kako uzbudljiv dvomeč.
Inače, u ovom trenuku se Monako nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na drugoplasirani Marsej, pa kako sada stvari stoje deluje da će ova dva tima ponovo voditi veliku borbu za tu drugu poziciju, koja kao što smo napomenuli donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu je tim iz Kneževine ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Klermona i slavio rezultatom 0:2, čime je ova ekipa na pravi način iskoristila kikseve trećeplasiranog Lansa, ali i drugoplasiranog Marseja.
Što se tiče partija na domaćem terenu do sada su izabranici Filipa Klemana odigrali jedanaest mečeva i ostvarili šest trijumfa, dva remija i tri poraza, ali ono što je jako bitno je podatak da je Monako na tri poslednja susreta na stadionu “Luj II” vezao čak tri trijumfa, što je sasvim sigurno jedan od razloga zbog čega bivši šampion Francuske u veoma lepom raspoloženju dočekuju aktuelnog šampiona ove zemlje.

PSŽ: Kako će Parižani bez Mesija i Mbapea?

Pitanje šampiona Francuske se u poslednjih nekoliko godina ne dovodi u pitanje, osim u dva slučaja, kada je Lil, ali i Monako sa onom generacijom koju su predvodili Mbape i Bernardo Silva, prekinuli dominaciju tima sa “Parka Prinčeva”.
Zbog loših partija u Ligi šampiona, klub se na kraju sezone zahvalio Maurisiju Poketinu, a novi trener prebogatih Parižana postao je Kristof Galtje koji je pre dve sezone bio verovatno i najzaslužniji čovek što je Lil došao do šampionske titule.
U letnjem prelaznom roku je PSŽ dobrano smanjio igrački kadar, a bilo je i nekoliko zanimljivih dolazaka, i to uglavnom na sredini terena, a tu pre svih mislimo na Renata Sančeza, Vitinje, Solera i Fabijana Ruiza.
Kako sada stvari stoje deluje da će se Parižani ponovo prošetati kroz francusko prvenstvo, pošto u ovom trenutku izabranici Kristofa Galtjea imaju čak osam bodova viška u odnosu na svoje najbliže pratioce, što je za prvenstvo poput francuskog zaista ogromna razlika.
U prošlom kolu je aktuelni šampion Francuske dosta teže nego što se očekivalo savladao Tuluz na svom terenu rezultatom 2:1, međutim, treba napomenuti da je PSŽ na tom susretu nastupio bez Mbapea, Nejmara, Ramosa, Veratija, Kimpembea i Mukijelea, a sa velikim kadrovskim problemima sa klub sa “Parka Prinčeva” susreće i pred ovo gostovanje kod Monaka, pošto trener aktuelnog šampiona Francuske neće moći da računa na Mesija i Mbapea, koji će nažalost propustiti i prvi meč osmine finala Lige šampiona, u kom će PSŽ odmeriti snage sa Bajernom iz Minhena, što će uostalom biti i repriza finala elitnog takmičenja iz 2020. godine.
Iako su svi očekivali prvo mesto u grupi od francuskog predstavnika, na kraju je PSŽ morao da zadovolji sa drugom pozicijom što je i donelo dosta težeg protivnika u nokaut fazi.
Naravno, ne treba zaboraviti da su na kraju Benfika i PSŽ imali isti broj bodova, isti međusobni skor, ali i istu gol razliku, pa je odlučivao broj postignutih pogodaka na strani, gde je portugalski predstavnik bio bolji.
Pomenimo još i to da su Parižani sredinom nedelje eliminisani iz francuskog Kupa, pošto je Marsej na svom Velodromu potpuno zasluženo slavio sa 2:1.

Naš predlog

Iako je aktuelni šampion Francuske i te kako oslabljen za ovo gostovanje kod Monaka, mišljenja smo da će Parižani slaviti i na ovom duelu, najviše zbog široke rotacije koju poseduje trener Galtje, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je Meridianbet pripremio fenomenalnu kvotu 2.65.

Ne treba ovde očekivati previše pogodaka, pa vam savetujemo da se fokusirate na igru od 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.14.

Za kraj, deluje da bi najrealnije bilo da se ovaj meč na stadionu “Luj II” završi minimalnom pobedom domaćina zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 2&0-3 uz fenomenalnu kvotu 2.90 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.