Tip dana: Viljareal – Barselona: Žuta podmornica izbacila periskop, Barsa je van dometa!

U nedelju nas očekuje nekoliko veoma interesantnih susreta, a po našem mišljenju najzanimljiviji se igra na “El Madrigalu” gde će fudbaleri Viljareala ugostiti Barselonu.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21h.

Viljareal: Može li “žuta podmornica” da prekine strašnu seriju Barse?

U poslednje dve sezone Viljareal nije preterano blistao u španskom prvenstvu, međutim, popularna “žuta podmornica” je delovala fenomenalno u evropskim takmičenjima.
Preprošle sezone je klub sa “El Madrigala” mimo svih očekivanja stigao do trofeja u Ligi Evrope i to nakon pobede nad Mančester Junajtedom u velikom finalu, da bi prošle sezone takođe neočekivano, Viljareal stigao čak do polufinala Lige šampiona, i to nakon što je u četvrtfinalu eliminisao Bajern iz Minhena, što je svakako bilo najveće iznenađenje u prošlom izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Ove sezone je primarni cilj ovog kluba plasman u grupnu fazu Lige šampiona, međutim, to neće biti nimalo lak zadatak pošto se u ovom trenutku “žuta podmornica” nalazi na osmom mestu na tabeli uz četri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Atletiko Madrid, a poznato je da je ta četvrta pozicija ujedno i poslednja koja na kraju šampionata donosi plasman u elitno takmičenje.
U poslednje vreme izabranici Kikea Setjena koji je na klupi Viljaerala zamenio Unai Emerija, igraju jako loše, pa je tako osmoplasirani tim na tabeli vezao dva neprijatna poraza.
Prvo je nekadašnji osvajač Liga Evrope mimo svih očekivanja poražen na svom terenu od Rajo Valjekana, da bi onda ova ekipa i u prošlom kolu doživela poraz i to na gostovanju kod Elčea, kome je to interesantno bio prvi trijumf u sezoni.
Na domaćem terenu je Viljareal do sada odigrao devet mečeva i ostvario šest trijumfa, jedan remi i dva poraza, što ga trenutno čini jednom od najboljih domaćih ekipa u ligi.
Inače, ne treba zaboraviti da “žuta podmornica” ove sezone nastupa i u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju – Ligi konferencije.
Izabranici Kikea Setjena su na kraju zauzeli prvo mesto na tabeli i obezbedili sebi direktan plasmas u osminu finala, a svakako da je španski predstavnik jedan od glavnih favorita za trofej u Ligi konferencija, čime bi se nastavio trend dobrih partija Viljareala u evropskim takmičenjima.
Inače, trener tima sa “El Madrigala” za ovaj veoma važan susret sa Barselonom neće moći da računa na Lo Selsa, Džeksona, Pedrasu i Morena.
Poslednji međusobni susret između “žute podmornice” i tima iz Katalonije je odigran sredinom oktobra prošle godine, kada je Barsa na svom “Kamp Nou” bez većih problema slavila rezultatom 3:0.

Barselona: Titula na vidiku!

Do poslednje titule šampiona Španije, Barselona je stigla još 2019. godine, pa je sigurno da će trofej u prvenstvu biti primarni cilj za Katalonce, koji su prošlog leta odradili jedan nestvaran prelazni rok, a sve u nastojanju kako bi prekinuli dominaciju madridskih klubova u španskom prvenstvu.
Podsećamo vas da je i pored toga što se Barselona nalazi u katastrofalnim finansijskim problemima u klub tokom leta stigao Robert Levandovski, ali bilo je tu još dosta veoma zanimljivih pojačanja, poput Rafinje, Kundea, Kesija, Kristensena i Alonsa, a sve to polako ali sigurno dolazi na naplatu pošto se Katalonci u ovom trenutku nalaze na prvom mestu na tabeli španske La Lige uz čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Real, i slobodno već sada možemo konstatovati da su fudbaleri Barse praktično već stavili jednu ruku na šampionski pehar, pošto je osam bodova prednosti za prvenstvo poput španskog, uglavnom bivala i nenadoknadiva razlika, barem kada je u pitanju borba za titulu.
U prošlom kolu su izabranici Ćavija koji radi sjajan posao na klupi Katalonaca odigrali jedan fantastičan susret i slavili na svom terenu protiv Sevilje, a taj susret je završen rezultatom 3:0.
Bio je to ujedno i deseti vezani trijumf Barselone u svim takmičenjima, što je možda i najbolji pokazatelj koliko dobro ova ekipa igra u poslednje vreme.
Pre tog trijumfa nad Andalužanima, Barsa je slavila na jednom od najtežih gostovanja u ligi kod Betisa, a taj susret ne “Benito Viljamarinu” je završen pobedom gostiju od 1:2.
Nažalost, Katalonci nisu uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, pošto je ova ekipa kao što je dobro poznato na kraju završila na trećem mestu u grupi i morala je da se zadovolji sa nastavkom takmičenja u Ligi Evrope, gde nas već u četvrtak očekuje jedan spektakularan meč, pošto će lider na tabeli španskog šampionata odmeriti snage sa Mančester Junajtedom, što će bez ikakve sumnje biti prava poslastica za fudbalske sladokusce.
Zbog ogromne prednosti u prvenstvu nad svojim najbližim pratiocima, vrlo lako se može desiti da Ćavi odmori neke od svojih najboljih fudbalera za pomenuti meč u četvrtak, a ovog puta svakako zbog povreda neće biti Dembelea i Busketsa.
Za kraj, u gostima je lider na tabeli La Lige do sada odigrao deset mečeva i ostvario čak devet trijumfa uz samo jedan poraz i to na gostovanju kod Real Madrida.

Naš predlog

Iako Barselona igra fenomenalno u poslednje vreme, mišljenja smo da je možda došlo i vreme za jedan kiks Katalonaca, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.91.

Utisak je da nas na “El Madrigalu” očekuje veoma efikasan susret, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da vidimo makar jedan pogodak u prvom poluvremenu, i makar jedan u drugom delu igre pa vam predlažemo da probate sa igrom I1+&II1+ uz kvotu 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.