Derbi dana: Arsenal – Mančester Siti: Titula kao ulog na tepihu Emirejtsa!

U sredu je fenomenalna ponuda za klađenje, a iako nam ovaj dan donosi dva nova meča u okviru nokaut faze Lige šampiona, mišljenja smo da se centralni duel ipak igra na Emirejtsu gde će ne samo u derbiju dana, već i u derbiju čitave sezone snage odmeriti prvoplasirani Arsenal i drugoplasrirani Mančester Siti.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Arsenal: Mogu li Tobdžije do titule?

Iako je čitavim tokom prošlog šampionata pružao poprilično dobre partije, nažalost Arsenal je u poslednjih nekoliko kola posustao, i nije uspeo da dođe do plasmana u Ligu šampiona.
Upravo plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje i jeste bio primarni cilj Tobdžija pred početak ovog šampionata, međutim, kako je vreme prolazilo, tako su se i ambicije nekadašnjeg šampiona Engleske promenile.
Naime, deluje da ni oni najveći optimisti, ali ni oni najverniji navijači ovog kluba nisu mogli da očekuju da će se tim iz Londona u ovom trenutku šampionata nalaziti na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na Mančester Siti, ali i uz meč manjka u odnosu na aktuelne šampione.
Ipak, mora se priznati da izabranici Mikela Artete koji radi sjajan posao na klupi ovog tima, u poslednje vreme pružaju nešto slabije partije, pa je tako lider na tabeli na dva poslednja susreta bez trijumfa, što su Građani i te kako znali da iskoriste i primaknu se Arsenalu na samo tri boda zaostatka.
U prošlom kolu je lider na tabeli samo remizirao na svom terenu protiv Brentforda, a taj susret je završen rezultatom 1:1, dok je pre toga ovaj tim neočekivano poražen na gostovanju kod Evertona, koji ima ogromnih problema ove sezone, a taj meč na Gudisonu je završen pobedom domaćeg tima od 1:0.
Što se tiče partija na domaćem terenu, do sada su izabranici Mikela Artete odigrali deset mečeva na svom stadionu i još uvek ne znaju za poraz, a u tom periodu su Tobdžije ostvarile čak osam trijumfa, uz dva remija, i to vrlo interesantno, ta dva nerešena ishoda su došla u poslednja tri meča na domaćem terenu, prvo protiv Njukasla kada nije bilo golova, a potom i u već pomenutom susretu prošlog kola sa Brentfordom.
Naravno, ne treba zaboraviti da je engleski predstavnik pružao dosta dobre partije i u ovogodišnjem izdanju Liga Evrope, gde je ova ekipa bez većih problema stigla do prvog mesta u grupi, uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani PSV, što je Arsenalu donelo direktan plasman u osminu finala.
U drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju klub sa Emirejtsa je odigrao šest mečeva i ostvario pet trijumfa, uz jedan poraz, i to na gostovanju u Ajndhovenu kada je bilo 2:0 za holandskog vicešampiona.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj verovatno i meč sezone protiv Mančester Sitija, Mikel Arteta neće moći da računa na Žezusa, Elnenija, Nelsona i Smit-Rouva.

Mančester Siti: Građani moraju da idu na trijumf!

Iako je vrlo malo falilo da Siti sve ono dobro što je radio čitavim delom prošlogodišnjeg šampionata prospe u vodu u poslednjem kolu, četa Pepa Gvardiole je ipak pobedom u poslednjem kolu nad Aston Vilom (3:2) došla do nove titule šampiona Engleske, i to druge uzastopne, a ukupno šeste od kako je ovaj klub dobio prebogate vlasnike.
Nažalost, ponovo je malo falilo da engleski predstavnik dođe do finala Lige šampiona, ali je Siti posustao u polufinalu, gde ih je eliminisao Real Madrid i to nakon jednog nestvarnog preokreta, iako je klub sa Etihada imao 0:1 u revanšu sve do 90. minuta susreta.
Bilo kako bilo, sigurno je da će napad na “ušati” trofej i ovog puta biti primarni cilj Mančester Sitija, koji je ponovo bez većih problema stigao do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja i to pošto je ova ekipa završila na prvom mestu u grupi uz čak pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Dortmund.
U grupnoj fazi Lige šampiona četa Pepa Gvardiole je odigrala šest mečeva i ostvarila četiri trijumfa uz dva remija bez golova, i to mimo svih očekivanja kod Kopenhagena, ali i kod Borusije iz Dortmunda.
Za rivala u nokaut fazi engleski predstavnik je dobio nemački Lajpcig i kako sada stvari stoje utisak je da je aktuelni šampion Engleske veliki favorit u tom dvomeču.
Što se tiče Premijer lige, u prethodnih nekoliko sezona je Siti već u ovom delu sezone obično imao nenadnokadivu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale, ali ovog puta je situacija drugačija, pošto se u ovom trenutku Građani nalaze na drugom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na Arsenal, kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu, a koji na sve to ima i meč manjka.
U prošlom kolu najbolje lige na svetu Mančester Siti je bez većih problema na svom terenu bio bolji od Aston Vile a taj susret je završen rezultatom 3:1. Ipak, ne treba zaboraviti da su puleni Pepa Gvardiole pre toga doživeli nezgodan poraz na gostovanju kod Totenhema, kada je bilo 1:0, a da je tu aktuelni šampion Engleske slavio sada bi već imao isti broj bodova kao i Arsenal, i dosta rasterećenije bi putovao na gostovanje kod ove ekipe, ovako je samo pobeda nešto što Siti i dalje ostavlja u borbi za titulu.
Pomenimo još i da španski trener za ovaj susret na Emirejtsu neće moći da računa na Mendija i Stounsa, dok je Haland pod znakom pitanja, mada je sva prilika da ćemo norveškog reprezentativca ipak gledati od prvog minuta ovog susreta.

Naš predlog

Pre svega, utisak je da je ovo jedan i te kako težak meč za prognoziranje. Ipak, u prethodnom periodu smo videli dosta slabosti Arsenala, a kako je Siti na papiru daleko kvalitetniji rival, a uz sve to Građani moraju da idu na trijumf, hrabro vam preporučujemo da ovde odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.41.

Iako je ulog ogroman, stiče se utisak da nas očekuje jedan efikasan duel, zbog čega vam predlažemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.83.

Za kraj, Tobdžije u poslednje vreme imaju dosta problema u zadnjoj liniji tima, a deluje da bi to najbolji napad Premijer lige i te kako mogao da iskoristi, pa nam deluje da će Građani postići dva ili više pogotka na ovom susretu zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom G2+ uz kvotu 2.23 u Meridianu.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.