Tip dana: Dortmund – Čelsi: Milioneri protiv pravih milionera na Signal Iduna parku!

Nakon dosta uzbuđenja koja su nam mečevi Lige šampiona doneli u utorak, u sredu su na programu dva nova susreta osmine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a za vas smo ovog puta analizirali meč koji će biti odigran na Signal Iduna parku gde će fudbaleri Borusije iz Dortmunda ugostiti Čelsi.
Početak susreta između nemačkog i engleskog predstavnika je zakazan za 21h.

Dortmund: Milioneri blistaju u nastavku sezone!

Godinama unazad je drugo mesto u nemačkoj Bundesligi, a to je naravno bio slučaj i prošle sezone, pošto je ova ekipa završila iza neprikosnovenog Bajerna koji je ponovo bez većih problema došao do nove titule prvaka.
Tokom leta je Dortmund ostao bez dva veoma bitna fudbalera, i to Halanda i Akanđija koji su prešli u Mančester Siti, a kao zamena za fenomenalnog norveškog napadača u klub je stigao Sebastijan Ale, kome je nažalost ubrzano dijagnostikovan rak testisa, koji je na sreću svih bivši fudbaler Ajaksa uspeo da prebrodi.
Prvi deo sezone nam je doneo nekoliko veoma loših partija popularnih Milionera, međutim, deluje da su tek posle Nove godine stvari došle na svoje mesto.
To nam najbolje pokazuje i tabela, pošto se u ovom trenutku Borusija iz Dortmunda nalazi na trećoj poziciji na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Bajern, ali i dva boda manjka od drugoplasiranog Union Berlina, koji se mimo svih očekivanja trenutno nalazi ovako visoko na tabeli.
Na poslednjih pet susreta u Bundesligi, Milioneri su ostvarili isto toliko trijumfa, a poslednji se desio u prošlom kolu na veoma teškom gostovanju kod Verdera, a taj meč u Bremenu je završen rezultatom 0:2, iako je utisak da su gosti mogli i do ubedljivijeg trijumfa.
Pre toga je trećeplasirani tim na tabeli odigrao jedan fantastičan meč na Signal Iduna parku i bez većih problema savladao nimalo naivnu ekipu Frajburga, a taj susret je završen rezultatom 5:1.
Između ta dva susreta je Dortmund slavio i na gostovanju kod Bohuma u okviru nemačkog Kupa, čime je ova ekipa obezbedila plasman u četvrtfinale.
Ne treba zaboraviti da je nemački predstavnik ostavio dosta dobar utisak i u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, gde je ova ekipa do plasmana u nokaut fazu, i to sa drugog mesta u grupi, uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti.
Na šest odigranih mečeva izabranici Edina Terzića su ostvarili dva trijumfa, tri remija i samo jedan poraz i na kraju su imali čak četiri boda viška u odnosu na drugoplasiranu Sevilju, pa je utisak da se pitanje prolaska u narednu fazu Lige šampiona ni u jednom trenutku i nije dovelo u pitanje.
U osmini finala će Borusija odmeriti snage sa Čelsijem, a s obzirom koliko loše Plavci igraju u poslednje vreme, slobodno možemo konstatovati da je Dortmund verovatno i favorit za prolazak u četvrtfinale.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, trener Terzić za ovaj veoma važan meč neće moći da računa na Mokoka, Volfa i Bauzu.

Čelsi: I pored enormnih ulaganja Plavci igraju jako loše!

Nije prošla sezona za Čelsi bila preterano uspešna, međutim, ono što je nekako najbitnije je podatak da je ova ekipa uspela da dođe do plasmana u Ligu šampiona.
Ipak, Plavci su dosta loše započeli ovaj šampionat i pored silnih ulaganja u letnjem prelaznom roku, a kako to obično biva cenu loših rezultata je platio Tomas Tuhel koji je smenjen, a na njegovo mesto je postavljen Grejem Poter.
Iako je u jednom trenutku tim sa Stamford Bridža po imenovanju novog trenera počeo sa boljim partijama, sve to je palo u vodu u prethodna dva meseca, a utisak je da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da pretpostave da će se nekadašnji šampion Evrope u ovom trenutku, posle praktično više od pola šampionata, nalaziti na katastrofalnom desetom mestu na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Njukasl, što dalje znači, da su sve manje šanse da Plavce naredne sezone vidimo u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
U prošlom kolu je Čelsi samo remizirao na gostovanju kod Vest Hema, a taj meč u Londonu je završen rezultatom 1:1, što je bio već
Podsećamo vas da je klub koji je u vlasništvu Toda Bolija u zimskom prelaznom roku potrošio neverovatnih 329 miliona evra! Plavci su doveli čak osmoricu fudbalera. Talentovanog Ukrajinca Mihajla Mudrika platili su 70 miliona evra dok su se najviše “otvorili” poslednjeg dana prelaznog roka kada su angažovali Argentinca Enca Fernadeza za 121.000.000 evra. Na pozajmicu su angažovali Žoaa Feliksa i platili ga do leta 11.000.000 evra. Pored toga, doveden je sjajni štoper Benoa Badijašil iz Monaka za 38.000.000 evra, Nonija Maduekea iz PSV (35.000.000) i Mala Gusta, 19-godišnjeg beka koga su kupili od Liona za 30.000.000 evra i ostavili ga do kraja sezone u Olimpiku. Zaista, kada se sve sabere i oduzme, iza engleskog tima je jedan nestvarni prelazni rok, međutim, kako sada stvari stoje deluje da Tod Boli ne planira da se zaustavi, pošto je vlasnik Čelsija nedavno najavio još veća ulaganja na leto.
Jedino što je vredno pomena kada su partije Plavaca u pitanju je nastup engleskog predstavnika u Ligi šampiona, gde je ova ekipa bez većih problema došla do prvog mesta u grupi, ostavivši iza sebe italijanski Milan koji je na kraju grupne faze imao tri boda manjka u odnosu na engleskog predstavnika, koji je u oba međusobna meča sa Rosonerima došao do trijumfa, i to oba puta bez većih problema.
Grejem Poter ima ogromnih kadrovskih problema i pred ovaj meč, a ovog puta trener Plavaca neće moći da računa na Kantea, Mendija, Pulišića, Maduekea, Broju, Obamejan i Badiašil nisu ni registrovani za Ligu šampiona, dok su pod velikim znakom pitanja Sterling, Kovačić, Zakarija i Fofana.

Naš predlog

Svakako da je Čelsi bolji tim od Dortmunda, barem na papiru, međutim ono što Plavci pružaju u poslednje vreme je ispod svakog nivoa i mišljenja smo da će domaća ekipa umeti to da iskoristi, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.55.

Uvek kada Borusija igra na Signa Iduna parku golovi su prisutni, a verujemo da će to slučaj biti i večeras zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa izuzetno dobrom kvotom 1.93.

Za kraj, Dortmund je na poslednja dva susreta u Bundesligi na svom stadionu postigla ukupno devet golova, pa deluje da bi nemački predstavnik mogao da postigne makar dva gola večeras, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom D2+ za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 2.38.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.