Derbi dana: Barselona – Mančester Junajted: Spektakl u Kataloniji! Ko će do trijumfa?

U četvrtak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi mečeve nokaut faze Liga Evrope i Lige konferencija. Bez ikakve sumnje, derbi dana se igra na Kamp Nou gde će fudbaleri Barselone ugostiti Mančester Junajted.
Susret između dva velikana je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Barselona: Primarni cilj je naslov prvaka u Španiji!

I pored nestvarno dobrog prelaznog roka, Barselona se ove sezone okliznula već u prvom kolu La Lige, i to na domaćem terenu protiv Rajo Valjekana, pa je već tada delovalo da će ovo biti još jedna sezona u kojoj Katalonci neće napraviti ništa značajnije u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
Podsećamo vas, do poslednjeg naslova prvaka u Španiji, Barselona je došla još 2019. godine, pa je zbog svega toga, uprava kluba proglasila upravo titulu u La Ligi za primarni cilj kada je ova sezona u pitanju.
Posle tog kiksa u prvom kolu, Katalonci su odigrali nekoliko izuzetno dobrih partija, sve do El Klasika, kada su Madriđani bez većih problema slavili sa 3:1 i preuzeli prvo mesto na tabeli.
Ipak, od tada su izabranici Ćavija počeli sa fenomenalnim partijama, o čemu najbolje govori podatak da je nekadašnji šampion Evrope na poslednjih jedanaest mečeva u svim takmičenjima ostvario isto toliko trijumfa.
U ovom trenutku se Katalonci nalaze na odličnom prvom mestu na tabeli La Lige uz čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid koji je sinoć slavio na svom terenu protiv Elčea u zaostalom susretu, a taj duel je završen rezultatom 4:0.
U prošlom kolu je lider na tabeli odigrao ruku na srce jedan ne preterano dobar meč, ali je ipak slavio na jednom od najtežih gostovanja u ligi kod Viljareala, pošto je taj susret na “El Madrigalu” završen rezultatom 0:1.
Jedini strelac bio je Pedri, koji u poslednje vreme igra na jednom veoma visokom nivou. Naravno, ne treba zaboraviti ni da je tim sa Kamp Noua nedavno došao do trofeja u Superkupu Španije i to nakon ubedljive pobede nad Realom, pošto je taj susret u Saudijskoj Arabiji završen rezultatom 3:1, pa su se tako Katalonci na najbolji mogući način osvetili kraljevskom klubu za onaj pomenuti poraz u prvenstvu.
Utisak je da je Barselona do sada jedino podbacila u Ligi šampiona, gde ovaj klub drugu godinu zaredom nije uspeo da prođe grupu, koja je realno bila i najjača, pošto su u njoj pored Katalonaca, bili još i minhenski Bajern, Inter, ali i autsajder Plzenj.
Na kraju su izabranici Ćavija Ernandeza zauzeli treće mesto u grupi, i morali su se zadovoljiti sa nastavkom takmičenja u Ligi Evrope, gde večeras dočekuju Mančester Junajted, što je po svemu sudeći i finale pre finala, i prava je šteta što se ova dva kluba sastaju ovako rano u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Za kraj, trener Barselone za ovaj susret sa engleskim predstavnikom neće moći da računa na Busketsa i Dembelea.

Mančester Junajted: Mogu li Đavoli ponovo do završnice Liga Evrope?

Nažalost, Mančester Junajted nije ostvario svoj primarni cilj kada je u pitanju prošla sezona, pošto je ekipa sa Old Traforda na kraju zauzela tek šesto mesto na tabeli i na taj način ostala bez plasmana u Ligu šampiona, pa se jedan od najtrofejnijih engleskih klubova morao zadovoljiti sa drugim po kvalitetu evropskim klupskim takmičenjem – Ligom Evrope.
Novi trener je u međuvremenu postao Ten Hag koji je u proteklih nekoliko sezona sa dosta uspeha vodio ekipu Ajaksa, pa otuda i ne čudi dovođenje Antonija i Lisandra Martineza, međutim, kako vreme prolazi, deluje da je pun pogodak bilo dovođenje Kazemira, koji je za veoma kratko vreme izrastao u jednog od lidera Junajteda.
U ovom trenutku se jedan od najtrofejnijih engleskih timova nalazi na trećem mestu na tabeli i na pravom putu je da dođe do povratka u Ligu šampiona, pošto trenutno Đavoli imaju čak sedam bodova viška u odnosu na petoplasirani Totenhem, ali i pet poena prednosti od Njukasla, koji se pomalo i neočekivano nalazi na četvrtom mestu na tabeli.
U prošlom kolu su izabranici Ten Haga koji radi sjajan posao u Junajtedu ostvarili veoma važan trijumf na nimalo prijatnom gostovanju kod Lidsa, a taj susret je završen rezultatom 0:2.
Prvo poluvreme je završeno bez golova, ali je onda Mančester u drugom delu igre ubacio u petu brzinu i preko Rašforda i Garnača došao do svog četrnaestog trijumfa u sezoni.
Kao što smo već napomenuli, tim sa Old Traforda je na jesen nastupao i u Ligi Evrope, gde je na kraju engleski predstavnik u konkurenciji Sosijedada, Šerifa i Omonije zauzeo drugo mesto na tabeli, ruku na srce, uz isti broj bodova kao i prvoplasirani Sosijedad, koji je na kraju imao bolju gol razliku, pošto su obe ekipe postigle po deset golova, ali je tim sa “Anoete” primio samo dva pogotka, za razliku od Junajteda koji je tri puta vadio loptu iz svoje mreže.
U drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju je Mančester odigrao tri meča na strani i ostvario isto toliko trijumfa, a kada su u pitanju mečevi na gostujućem terenu u Premijer ligi, do sada je nekadašnji šampion Engleske ostvario šest trijumfa, dva remija i četiri poraza.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj meč nokaut faze protiv Barselone, Ten Hag ovog puta neće moći da računa na Eriksona, Martineza, Grinvuda, Marsijala, Sabicera, Mektomineja i Van De Beka, dok je Antoni pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Sva je prilika da nas očekuje jedan veoma interesantan susret, a ovog puta prednost ipak dajemo Barseloni koja pruža nestvarno dobre partije u poslednjih nekoliko meseci, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.80.

Vrlo lako se može dogoditi da domaćin postigne dva ili više pogotka na svom stadionu, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.81.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza kada je u pitanju ovaj susret između španskog i engleskog velikana je da će i jedan i drugi tim postići makar po jedan pogodak, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.