Najava i analiza: Bundesliga, 21. kolo: Bajern brani tron u Menhengladbahu, Union pazi da se ne opeče protiv Šalkea

Nema nekog izrazitog derbija u 21. kolu nemačke Bundeslige ali to ne znači da ćemo gledati nezanimjliv fudbal. U Menhengladbahu se igra stari nemački derbi, Borusija dočekuje Bajern, dok bi veoma uzbudljivo moglo biti u Volfsburgu gde gostuje Lajpcig. Drugoplasirani Union ne bi smeo da ima problema protiv Šalkea, ali je ovo Bundesliga i u njoj je sve moguće. Kvote su bile aktuelne u trenutku pisanja najave.

Augzburg – Hofenhajm – GG @ 1.55 u MaxBet

Hofenhajm je u tolikim problemima da više nije bilo strpljenja za trenera Andreu Brajtenrajtera koji je smenjen posle 22 utakmice na klupi tima iz Sinshajma, a umesto njega angažovan je Pelegrino Mataraco, Amerikanac koji je vodio Štutgart, ali i mlađe kategorije u Hofenhajmu. Do toga je moralo doći jer je Hof bez pobede od polovine oktobra kada su dobili Šalke, a niz bez trijumfa se protegao na deset utakmica, 11 ako računamo i DFB kup. Situacija je opasna, Hof je na 14. mestu sa samo dva boda više od prvog tima u zoni ispadanja. Augzburg je odigrao pet utakmica u 2023. godini, sve tri na strani je izgubio, ali je obe na svom terenu dobio i to minimalnim rezultatom. Pobedili su Menhengladbah i Leverkuzen sa po 1:0, a podsetimo da su u jesenjem delu prvenstva bolje rezultate imali na strani. U Sinshajmu su izgubili 1:0, a što se tiče ovog meča očekujemo barem po gol na obe strane. Za GG kvota je 1.55 u kladionici MaxBet.

Menhengladbah – Bajern – 2,3+ @ 1.70 u Meridianbet

Ono na početku drugog dela sezone ipak nije bila kriza u Bajernu. To što nisu dobili tri vezane utakmice u Bundesligi više je plod slučajnosti, nego pad forme kod Bavaraca. To su pokazali u narednim mečevima, sada imaju četiri vezana trijumfa, a onima u Nemčkoj dodali su i najvažnji, na Parku Prinčeva u duelu sa PSŽ-om u osmini finala Lige šampiona. Strelac odluke bio je Koman, fudbaler koji je rešio finalni meč sa istim rivalom 2020. godine i doneo Bajernu poslednju evropsku krunu. Odavno dueli sa Menhengladbahom nisu ono što su bili krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih prošlog veka, najveći derbiji u Budesligi. Ipak, i pored toga Bajern nije pobedio Borusiju na poslednja četiri međusobna duela. Dva puta je bilo nerešeno, a dva puta je slavio Menhengladbah. Posebno je bolan bio po Bavarce prošlogodišnji u DFB kupu kada je na Borusija parku bilo 5:0 za Ždrepce. Bajern je u naletu, očekujemo da ne zastane ni u Menhengladbahu, a uz dvojku verujemo i u bar tri gola ukupno. Za 2,3+ kvota je 1.70 u kladionici Meridianbet.

Bohum – Frajburg – GG @ 1.63 u Mozzartbet

Domaćin igra mnogo bolje nego na početku sezone ali je još daleko od sigurne luke. Sada imaju dva poraza iza sebe, ali od najboljih nemačkih ekipa. Borusija ih je dobila u DFB kupu u Bohumu, dok je Bajern slavio na Alinac areni u prošlom kolu. Malo ko je očekivao nešto iz ta dva meča, a naredni okršaji mnogo su značajniji za Bohum. Prvi je sa Frajburgom, timom iz vrha tabele, ali ne onako ubedjiv kao na startu sezone. Frajburg je doživeo već dva poraza u drugom delu sezone, onaj u Dortmundu nije bio tragičan, ali 6:0 u Volfsburgu još uvek peče navijače ovog kluba. Sada imaju dva uzastopna trijumfa, u kupu protiv Zandhauzena na strani, i Štutgarta na svom terenu u Bundesligi i to posle preokreta. Bohum je tik iznad crte i svaki naredni neuspeh mogao bi ponovo da ih gurne u crvenu zonu. Frajburg igra rasterećeno, čini se da im plasman u Evropu ne može izmaći, a za nešto više je još uvek rano. U prvom delu prvenstva Frajburg je pobedio Bohum sa 1:0, a sada je naš predlog igra gol-gol. Za GG kvota je 1.63 u kladionici Mozzartbet.

Štutgart – Keln – x2,2+ @ 2.00 u Meridianbet

Jarčevi igraju kao preporođeni u drugom delu sezone. Na pet odigranih utakmica još su bez poraza, sa dve pobede i tri remija. U prošlom kolu Keln je bio ubedljiv protiv Ajntrahta na svom terenu, slavio je sa 3:0, pa im je to treći uzastopni meč na kome nisu primili gol, pošto su prethodno dva puta igrali bez golova, protiv Šalkea i Lajpciga. Keln je i dalje u sredini tabele, dosta daleko od vrha, ali bi i to moglo da se promeni nakon meča u Štutgartu. Za domaćina su bodovi iz ovog meča zlata vredni, nalaze se na pretposlednjem mestu sa samo 16 bodova i samo je Šalke iz njih. Švabe su vezale tri poraza, u 2023. godini još nemaju pobedu u Bundelsigi, a slavili su samo u DFB kupu u osmini finala na gostovanju kod Zandhauzena. Kada su se ove dve ekipe sastale krajem leta rezultat je bio 0:0 u Kelnu. Sada su Jarčevi u naletu i ne verujemo da će izgubiti u Štutgartu. Golova bi trebalo da bude, barem dva. Za x2,2+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 2.00.

Volfsburg – Lajpcig – x @ 3.60 u CircusBet

Za Bikove meč dolazi u nezgodnom momentu posle poraza od Uniona na domaćem terenu, a u predvečerje prve utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Mančester Sitija u sredu. Ne daju se velike šanse Redbulovcima u duelu sa engleskim šampionom, ali su nemački timovi već pokazali svoju snagu u prvom delu elitnog takmičenja, ali i prvim utakmicama osmine finala, Bajern je pobedio Pari Sen Žermen, a Dortmund ekipu Čelsija. Ni za Volfsburg utakice ne stiže kao poručena. Vukovi su sjajno otvorili 2023. godinu, bili su ubedljivi protiv Frajburga i Herte i ukupnom gol razlikom 11:0 krenuli u drugi deo sezone. Međutim, posle toga nisu pobedili nikog, u prvenstvu su osvojili bod u tri meča, a ispali su i iz kupa. Za tim Nika Kovača meč sa Lajpcigom bitan je i zbog činjenice da ne izgube korak sa timovima koji se bore za Evropu, ali i Bikovima treba trijumf koji ga ostavlja u trci za Salataru, mada ih je neuspeh protiv Berlinaca znatno udaljio od toga. Nama je ovde remi najrealniji, a za x se dobija koeficijent 3.60 u kladionici CircusBet.

Ajntraht – Verder – 3+ @ 1.55 u Mozzartbet

Poraz u Kelnu znatno je pokvario raspoloženje u ekipi iz Frankfurta. To što su izgubili od Jarčeva nije tragedija, ali 3:0 je bilo baš ubedljivo. Ponovo je Ajntraht van zone plasmana u Ligu šampiona, a za četu trenera Olivera Glasnera to je prioritet u aktuelnoj sezoni. Ovog vikenda će igrati protiv Verdera ali će više misliti od duelu sa Napolijem. Lider italijanske Serije A stiže u bankarski centar Evrope u utorak i to će za Orlove biti pravi ispit, verovatno najveći od finala LIge Evrope prošlog proleća. Zeleni sa Vezera su izgubili od Dortmunda kao domaćini prošle subote i tako su prekinuli niz od dve prvenstvene pobede. Povratnik u elitu se drži na solidnom 9. mestu, što je i krajnji cilj za ovo prvenstvo, izbeći borbu za opstanak. Krajem avgusta gledaoci na Vezeru gledali su fantastičan meč kada je gostovao Ajntraht, prisustvovali su porazu svojih ljubimaca sa sedam golova ukupno, pošto je ekipe iz Frankfurta slavila sa 4:3. Ajntraht je favorit, ali bi za njih problem mogao da bude predstojeći duel sa Napolitancima. Zbog toga golovi, a predlog je 3+. Za ovaj tip kvota je 1.55 u Mozzartbet.

Union Berlin – Šalke – 1 @ 1.62 u CircusBet

Nezaustavljivo deluju Berlinci u ovoj sezoni. Bajern nikako da se otrese pratnje Uniona, pa i dalje razlika između šampiona i tima iz Berlina iznosi samo jedan bod. U četvrtak je mlaži berlinski klub gostovao slavnom Ajaksu na ”Johan Krojf” areni i izborio remi bez golova. U naredni četvrtak im treba minimalan trijumf da bi se probili u osminu finala Lige Evrope. Po igrama, ovaj tim je jedan od favorita u drugom po jačini evropskom takmičenju, ali oni do premijernog nastupa u Ligi šampiona mogu da stignu i preko Bundeslige, što je mnogo realnije. Da li je Union konkurentan za titulu, teško je reći, ali da će se ”pobiti” sa Bajernom za Salataru, to je jasno kao dan. Šlake igra mnogo bolje nego u najvećem delu sezone, bez poraza su već tri kola, ali šta to vredi kada su i bez pobede. Naime, Rudari su tri puta uzastopno remizirali i to bez golova. Bilo je 0:0 protiv Kelna i Volfsburga na Veltins areni, kao i na Borusija parku protiv Menhengladbaha. Sada imaju ukupno 12 bodova, to je sedam manje od Bohuma, prvog tima iznad crte. Možda je relanije da se bore makar za plasman u baraž i da tako pokušaju da izbegnu najgore, a to je povratak u Cvajtu posle samo jedne sezone. Union će misliti i o Ajaksu, ali jedinica ne bi smela da izostane. Za pobedu domaćina dobija se kvota 1.62 u kladionici CircusBet.

Dortmund – Herta – 1,3+ @ 1.75 u MaxBet

Pobeda nad Menhengladbahom delovala je kao infuzija na izmučeni organizam Herte. Berlinci su imali seriju od četiri uzastopna poraza u drugom delu sezone i već se nazirao pad u niži rang takmičenja. Nije trijumf nad Ždrepcima mnogo toga izmenio, Herta je i dalje na 16. mestu i boriće se za osptanak do kraja prvenstva, ali je najbitnije da je prekinut crni niz. Sada ih očekuje veoma težak zadatak na Signal Iduna parku, na mestu gde je oružje pre nekoliko dana položio jedan Čelsi. Borusija je slavila protiv Plavaca golom brzonogog Adejemija, još jedne fudbaleske zvezde u nastajanju. Edin Terzić radi odličan posao u Dortmudu, još jednom, i Milioneri su sasvim realan kandidat i za titulu. Imaju tri boda manje od Bajerna i dva od Uniona i moraće i dalje da pobeđuju i čekaju kiks rivala. U 2023. godini Borusija je odigrala sedam utakmica i svih sedam dobila, pet u Bundesligi i po jednu u Ligi šampiona i DFB kupu. Sledi period u kome će se mnogo toga razjasniti, a do tih okršaja Milioneri moraju da dobijaju mečeve kao što je ovaj sa Hertom. Predlog je jedinica uz bar tri pogotka ukupno. Za 1,3+ kvota je 1.75 u kladionici MaxBet.

Leverkuzen – Majnc – GG3+ @ 2.05 u Mozzartbet

Pobeda u Sinshajmu samo je za kratko zabašurila probleme u Leverkuzenu. Njih je oponovo ogolio Monako koji je u prvom meču baraža za osminu finala Lige Evrope slavio na Baj Areni sa 3:2. To je već treći poraz u poslednja četiri meča koje su Farmaceuti odgrali, pošto su u Bundelsigi poraženi od Dortmunda na svom terenu i Augzburga na strani. Plasman u Ligu šampiona za narednu sezonu je na dalekom štapu, čak deset bodova imaju manje od Frajburga koji je trenutno četvrti, pa su se u Leverkuzenu nadali da do plasmana u elitu mogu preko Lige Evrope, tačnije njenim osvajanjem, kao što je to Frankfurt uradio prošle sezone. Poraz od Kneževa stavio je ogroman znak pitanja na te planove i u četvrtak će Bajer morati da pobedi u Monte Karlu, i to sa dva gola razlike da bi sačuvao nadu u ispunjenje prethodno pomenutog projekta. Majnc, njihov rival u ovom kolu, dobio je važan meč u prošlom kolu protiv Augzburga i sada je na relativno sigurnom 12. mestu sa devet bodova više od orvog tima ispod crte. Opet se Majnc pokazao žilavijim nego što su to mnogi smatrali, pa nisu bez šansi ni u Leverkuzenu i pored činjenice da ih je isti tim pobedio u prvom delu prvenstva sa 3:0 u Majncu. Pokušajte sa igrom GG3+ za koju se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.