Tip dana: Njukasl – Liverpul: Redsi jedini oborili Svrake, sledi li revanš na severu?

U subotu je zaista sjajna ponuda za klađenje, a verovatno i najzanimljiviji meč se igra na “Sent Džejms Parku” gde će snage odmeriti Njukasl i Liverpul, što će ujedno biti i susret između četvrtoplasirane i devetoplasirane ekipe na tabeli engleske Premijer lige.
Početak ovog duela je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Njukasl: Mogu li Svrake do Lige šampiona?

Od pre nešto više od godinu dana Njukasl ima najbogatije vlasnije u Premijer ligi, čime su naravno porasle i ambicije navijača ovog kluba, koji je ruku na srce svojevremeno bio u samom vrhu engleskog fudbala, i to iz nekog perioda kada je boje ovog kluba branio legendarni Alan Širer.
Kada se vratimo na prošlu sezonu, sećamo se svi da je tim sa “Sent Džejms Parka” u jednom trenutku bio u veoma teškoj situaciji, međutim od kako je Edi Hau seo na klupu ovog tima, stvari su drastično krenule na bolje, pa je Njukasl na kraju završio na odličnom jedanaestom mestu na tabeli.
Ako se posmatra samo drugi deo šampionata, tačnije period od kako je Hau seo na tada uzavrelu klupu Svraka, ova ekipa je odmah posle Mančester Sitija i Liverpula osvojila najviše bodova, što možda i najbolje govori o kakvom treneru se radi.
Naravno, pred početak ovog šampionata, primarni cilj crno-belih je plasman u neko od evropskih takmičenja, a vrlo lako se kako to sada stvari stoje može desiti da u pitanju bude Liga šampiona, što bi i te kako obradovalo sve navijače ovog kluba.
Naime, u ovom trenutku se Njukasl nalazi na sjajnom četvrtom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na petoplasirani Totenhem, koji između ostalog ima i meč viška, pa se Svrake nalaze u jednoj poprilično dobroj situaciji i baš sve drže u svojim rukama.
Do sada je klub koji ima najbogatije vlasnike u Premijer ligi odigrao 22 meča u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i ostvario deset trijumfa, čak jedanaest remija i samo jedan poraz, i to baš na gostovanju kod Liverpula, koji im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu, što će svakako biti najbolja moguća prilika za revanš.
U prošlom kolu je ćetvrtoplasirani tim na tabeli odigrao solidan meč na gostovanju kod Bornmuta i remizirao, a taj susret je završen rezultatom 1:1.
Posebno dobro tim sa “Sent Džejms Parka” do sada izgleda na svom stadionu, pošto je ova ekipa na jedanaest odigranih susreta ostvarila šest trijumfa i pet remija, bez poraza.
Inače, zanimljivo je da je Njukasl na četiri od poslednjih pet susreta u Premijer ligi remizirao, a jedini trijumf u tom periodu su Svrake ostvarile na svom terenu protiv Fulama, kada je bilo 1:0.
Za kraj, Edi Hau za ovaj veoma važan meč protiv Liverpula kome ne cvetaju ruže ove sezone neće moći da računa na Bruna Gimaraiša, Krafta, Viloka, Mankila, Targeta i Laskelesa, dok su pod velikim znakom pitanja Vilson i Sent Maksiman.

Liverpul: Malo ko se nadao ovome!

Liverpul je prošle sezone bio na dobrom putu da dođe do sva četiri trofeja, ali je na kraju ova ekipa morala da se zadovolji sa dva (Liga Kup, FA Kup), dok su Redsi sezonu u Premijer ligi završili na drugom mestu na tabeli, ali i izgubili finale Lige šampiona od Real Madrida.
Klub je prošlog leta napustio Sadio Mane, doveden je Nunjez, međutim, kako vreme polako ali sigurno prolazi deluje da je senegalski reprezentavac godinama unazad bio najbolji fudbaler tima sa Enfilda.
Naime, ni oni najveći pesimisti sasvim sigurno nisu mogli da pretpostave da će se nekadašnji šampion Evrope u ovom trenutku nalaziti na katastrofalnom devetom mestu na tabeli Premijer lige, pa je sva prilika da Redse naredne sezone nećemo gledati u Ligi šampiona.
Do sada je četa Jirgena Klopa koji je poslednjih nekoliko sedmica na meti oštrik kritika, odigrala 21 susret u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i ostvarila devet trijumfa, pet remija i čak sedam poraza, što je zaista previše za tim koji uvek u sezonu ulazi sa šampionskim ambicijama.
U prošlom kolu je Liverpul prekinuo jedan crni niz slavivši na svom terenu protiv gradskog rivala Evertona, a taj susret na Enfildu je završen rezultatom 2:0.
Pre toga je devetoplasirani tim na tabeli doživeo katastrofalan poraz na gostovanju kod Vulverhemptona, a na tom meču je domaćin slavio sa više nego ubedljivih 3:0.
Inače, Liverpul igra katastrofalno u gostima ove sezone u Premijer ligi, pošto su izabranici Jirgena Klopa na deset odigranih susreta doživeli čak šest poraza, uz dva trijumfa i isto toliko remija.
Engleski predstavnik je katastrofalno započeo i takmičenje u Ligi šampiona, pošto su Redsi odmah na startu doživeli težak poraz na gostovanju kod Napolija, kada je bilo čak 4:1, međutim, nakon toga je ova ekipa vezala čak pet trijumfa i na kraju imala isti broj bodova kao i Napolitanci, međutim, odlučio je bolji međusobni skor, pa je italijanski predstavnik završio na prvom mestu na tabeli.
Za protivnika u nokaut fazi elitnog takmičenja Liverpul je nažalost ponovo dobio Real Madrid, što će biti ujedno i repriza finala iz prošle sezone, ali i lepa prilika da se tim sa Enfilda revanšira kraljevskom klubu za poraz u prošlosezonskom finalu, što neće biti nimalo lak zadatak.
Možda se Klop zbog tog meča koji je na programu naredne sedmice odluči za nešto izmenjen sastav, mada, harizmatični stručnjak svakako neće moći da računa na Alkantaru, Dijaza, Konatea, Artura i Ramseja, i utisak je da njegovu ekipu očekuje težak posao na gostovanju kod jednog od najboljih domaćina u ligi.

Naš predlog

Veoma težak meč za prognoziranje, ali kako je ulog obziljan, i pošto Njukasl igra izuzetno defanzivan fudbal, savetujemo vam da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.05.

Iako su Redsi pod moranjem, treba istaći da je Njukasl do sada odigrao jedanaest mečeva na svom stadionu gde još uvek nema poraz, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa kombinacijom igara 1X&0-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.09.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da se ovaj susret na “Sent Džejms Parku” završi bez pobednika, pa vam savetujemo da odigrate X uz sjajnu kvotu 3.50 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.