Najava i analiza: Serija A, 23. kolo: Napoli na +15, velika borba za plasman u Ligu šampiona, buđenje Verone!

Od petka su na programu mečevi 23. kola italijanske Serije A koje nam sa sobom donosi pregršt veoma interesantnih susreta.
Uvodni duel se igra u Ređo Emiliji gde će snage odmeriti Sasuolo i Napoli, a ovog puta neće biti nekog većeg derbija.
Aktuelni šampion Milan putuje na teško gostovanje kod Monce, dok Inter takođe očekuje dosta težak meč na svom terenu protiv ove sezone odličnog Udinezea, a sve to uoči susreta Lige šampiona protiv Porta.
Atalanta nakon velike pobede nad Lacijom će pokušati da na svom terenu savlada i Leće, dok Roma dočekuje Veronu koja igra fenomenalno u poslednje vreme.
Torino ne bi smeo da ima problema na svom terenu protiv Kremonezea, dok će Lacio na teško gostovanje kod Salernitane, koja ruku na srce ima dosta problema u poslednje vreme.

Sasuolo – Napoli – 1X @ 2.19 u Meridianbet

Premijerni meč 23. kola italijanske Serije A se igra u Ređo Emiliji gde će fudbaleri Sasuola ugostiti Napoli.
U poslednje vreme domaćin pruža zaista dobre partije, ali šteta što Sasuolo nije igrao ovako čitavim tokom šampionata, pa se trenutno ova ekipa mora zadovoljiti sa petnaestom mestu na tabeli.
U goste im dolazi Napoli koji je na pragu šampionske titule, prve još od 1990. godine, pošto u ovom trenutku Napolitanci imaju čak petnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Inter.
Ipak, verovatno će Lučano Spaleti izvesti malo izmenjen sastav zbog obaveza svog tima već u utorak, kada Napoli gostuje kod Frankfurta u okviru osmine finala Lige šampiona, a to bi mogao da iskoristi domaći tim pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X uz fenomenalnu kvotu 2.19 u Meridianu.

Sampdorija – Bolonja – GG @ 2.05 u Maxbet

Prvi meč subotnjeg programa se igra u Đenovi, gde će Sampdorija koja se nalazi u izuzetno teškoj situaciji dočekati Bolonju.
Izabranici Dejana Stankovića su u prošlom kolu napravili pravi podvig pošto su uspeli na svom terenu da remiziraju protiv Intera, a taj duel je završen bez golova.
Trenutno se Sampa nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U goste im stiže Bolonja, koja ni ove sezone neće imati problema oko opstanka, a trenutno se izabranici Tijaga Mote nalaze na jedanaestoj poziciji na tabeli. U prošlom kolu je Bolonja na svom terenu poražena od Monce, a neće biti iznenađenje ni ako jedanaestoplasirani tim na tabeli bude poražen i na ovom susretu, ali je ipak sigurnije da probate sa igrom GG uz kvotu 2.05 u Maxbetu.

Monca – Milan – 2 @ 2.15 u Mozzartbet

Fudbaleri Monce igraju iznad svih očekivanja u svojoj debitantskoj sezoni u društvu najboljih, o čemu najbolje svedoči deveto mesto na tabeli.
Posebno dobro tim koji je u vlasništvu Silvija Berluskonija igra na strani, gde je Monca na tri poslednja gostovanja doživela isto toliko trijumfa.
Što se tiče Milana, stvari polako ali sigurno idu na bolje, pošto je nakon trijumfa u prošlom kolu Serije A nad Torinom, četa Stefana Piolija slavila i u prvom meču osmine finala Lige šampiona nad Totenhemom, a taj meč na San Siru je završen rezultatom 1:0.
Vrlo lako se može desiti da aktuelni šampion Italije sa serijom dobrih rezultata nastavi i na ovom gostovanju kod Monce, pa vam savetujemo da odigrate 2 uz sjajnu kvotu 2.15 u Mozzartbetu.

Inter – Udineze – 3+ @ 1.74 u Meridianbet

Inter je u prošlom kolu još jednom razočarao sve svoje navijače, pošto su Neroazuri samo remizirali na gostovanju kod Sampdorije, a taj susret u Đenovi je završen bez pogodaka.
Sva je prilika da je to značilo i definitivni oproštaj od Skudeta, pošto prvoplasirani Napoli trenutno ima čak petnaest bodova viška.
Udineze sa druge strane igra promenljivo u poslednje vreme, pa je tako u prošlom kolu ova ekipa remizirala na svom terenu protiv Sasuola, u jednom sjajnom susretu na kom smo videli čak četiri gola, pošto je na kraju bilo 2:2.
Inter u sredu očekuje meč Lige šampiona, pa ćemo ipak izbeći jedinicu i fokusirati se na golove kojih bi i te kako trebalo da bude na “Đuzepe Meaci” pa vam savetujemo da odigrate igru 3+ uz kvotu 1.74 u Meridianu.

Atalanta – Leće – 1 @ 1.52 u CircusBet

Atalanta igra sjajno u drugom delu sezone, i vrlo lako se može desiti da nakon jedne godine pauze tim iz Bergama ponovo gledamo u Ligi šampiona, što i jeste bio primarni cilj za ovu sezonu.
U prošlom kolu je Boginja odigrala jedan sjajan meč na gostovanju kod Lacija i slavila rezultatom 0:2, pa se u ovom trenutku četa Đanpjera Gasperinija nalazi na trećem mestu na tabeli.
Leće je ove sezone bodove uglavnom sakupljao na domaćem terenu, a to je bio slučaj i u prošlom kolu kada je novajlija u društvu najboljih remizirao na svom terenu protiv favorizovane Rome, a taj meč na stadionu “Via Del Mare” je završen rezultatom 1:1.
Ipak, daleko slabije Leće igra u gostima, što bi Atalanta mogla i morala da iskoristi pa je logično da probate sa jedinicom za koju je kladionica CircusBet pripremila koeficijent 1.52, uz pretpostavku da bi i ovaj duel u Bergamu mogao da nam donese baš dosta golova.

Fiorentina – Empoli – 3+ @ 1.81 u Meridianbet

Fiorentina u veoma lepom raspoloženju dočekuje Empoli, pošto su “ljubičasti” u četvrtak došli do veoma važnog trijumfa na gostovanju kod Brage u okviru nokaut faze Lige konferencija, a taj duel na Kamenolomu je završen rezultatom 0:4, pa je gotovo izvesno da ćemo italijanskog predstavnika gledati u osmini finala trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
U goste im ovog puta stiže Empoli, koji po svemu sudeći neće imati problema oko opstanka u eliti, jer se u ovom trenutku tim iz Toskane nalazi na dvanaestom mestu na tabeli uz čak deset bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe.
Utisak je da je domaćin favorit, ali vrlo lako se može desiti i da nam ovaj susret na “Artemio Frankiju” donese dosta golova, pa je topla preporuka igra 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.81.

Salernitana – Lacio – GG @ 1.90 u Maxbet

Jako loše Salernitana igra u poslednje vreme, pošto je ova ekipa vezala dva poraza i trenutno se nalazi na šesnaestoj poziciji na tabeli uz samo četiri boda viška u odnosu na najugroženije timove na tabeli.
U prošlom kolu su izabranici Davidea Nikole poraženi na gostovanju kod Verone kojoj su bodovi bili preko potrebni, a taj susret na Bentegodiju je završen rezultatom 1:0.
Što se tiče Lacija, Rimljani su u četvrtak na svom terenu savladali Kluž u okviru šesnaestine finala Lige konferencija, iako je italijanski predstavnik većim delom susreta imao igrača manje, nakon što je isključen Patrik.
Ipak, u Seriji A su Rimljani u prošlom kolu doživeli neprijatan poraz na svom terenu od Atalante, kada je bilo 0:2, pa se trenutno četa Maurisija Sarija nalazi na šestom mestu na tabeli.
Sva je prilika da će u Salentu i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak, za šta je kladionica Maxbet pripremila kvotu 1.90.

Specija – Juventus – 2 @ 1.62 u Mozzartbet

Specija igra jako slabo u poslednje vreme, čime je ovaj tim doveo sebe u jednu izuzetno tešku situaciju, pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na Veronu koja kako vreme prolazi igra sve bolje.
U prošlom kolu je ruku na srce tim iz Ligurije odigrao jedan dosta dobar meč na gostovanju kod Empolija kada je bilo 2:2, a izjednačujući pogodak je tim iz Toskane postigao u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
Juve je sa druge strane slavio na svom terenu protiv Fiorentine, što je bila druga uzastopna pobeda, međutim Stara dama je samo remizirala na svom terenu protiv Nanta u okviru šesnaestine finala Liga Evrope, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Mišljenja smo da će tim iz Torina iskoristiti slabe partije domaćina u poslednje vreme i slaviti na ovom gostovanju, uz kvotu 1.62 u Mozzartbetu.

Roma – Verona – 3+ @ 2.20 u Meridianbet

Roma je u četvrtak odigrala jedan jako loš meč na gostovanju kod Salcburga u okviru Liga Evrope, koji je austrijski predstavnik rešio u svoju korist i to golom u poslednjim trenucima susreta.
Kada je Serija A u pitanju, trenutno se četa Žozea Murinja nalazi na četvrtom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je tim sa Olimpika samo remizirao na gostovanju kod Lećea, kada je bilo 1:1.
Verona kako vreme prolazi igra sve bolje, a postavlja se veliko pitanje da li će to sve biti dovoljno za opstanak u društvu najboljih.
Trenutno se tim iz grada ljubavi nalazi na osamnaestom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na Speciju, koja je u bezbednoj zoni, a u prošlom kolu je Verona ostvarila novi trijumf i to na svom terenu protiv Salernitane kada je bilo 1:0.
Miriše na novi dobar rezultat gostiju, ali i na dosta golova, pa vam preporučujemo da odigrate igru 3+ uz kvotu 2.20 u Meridianu.

Torino – Kremoneze – 1 @ 1.69 u CircusBet

Poslednji meč 23. kola najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala se igra u Torinu gde će istoimena ekipa na svom terenu ugostiti Kremoneze.
Bikovi se trenutno nalaze na odličnom sedmom mestu na tabeli koje će doneti na kraju sezone plasman u Ligu konferencija, jedino ako se Inter domogne trofeja u Kupu, što ruku na srce i jeste realno.
U prošlom kolu su Nemanja Radonjić i drugari doživeli poraz na gostovanju kod Milana, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Što se tiče Kremonezea, ova ekipa je praktično već u drugoj ligi, pošto je zaista teško očekivati da tim iz Kremone nadoknadi čak jedanest bodova manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni.
Smatramo da će domaćin ostvariti trijumf bez većih problema, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica CircusBet plaća sa kvotom 1.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.