Derbi dana: Fejnord – AZ Alkmar: Holandsko prvenstvo odavno nije bilo ovako zanimljivo!

U subotu nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva, a derbi dana se po našem mišljenju igra u Roterdamu gde će snage odmeriti prvoplasirani tim holandskog šampionata Fejnord i drugoplasirani AZ Alkmar, pa nas po svemu sudeći očekuje jedan veoma interesantan susret.
Početak ovog meča je zakazan za 21h.

Fejnord: Sjajne partije na domaćem terenu!

Iza Fejnorda je jedna poprilično dobra sezona, a vrlo malo je falilo da u njoj ova ekipa dođe i do prvog evropskog trofeja posle dvadeset godina, kada je ova ekipa osvojila Kup UEFA (sadašnju Ligu Evrope).
Naime, u premijernom izdanju Lige konferencija izabranici Arnea Slota su stigli čak do finala gde su nažalost poraženi od italijanske Rome.
Prošlogodišnje izdanje “Eredivizije” Fejnord je završio na odličnom trećem mestu na tabeli što je ovom timu obezbedilo plasman u Ligu Evrope gde je ovaj tim na kraju završio na prvom mestu u grupi i došao do direktnog plasmana u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Ono što je posebno interesantno je da su na kraju sva četiri tima imala identičan broj bodova, pa je o putnicima u nokaut fazu odlučivao međusobni skor, ali i gol razlika.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja holandskog šampionata, utisak je da svi navijači Fejnorda imaju pregršt razloga za zadovoljstvo s obzirom da se njihova omiljena ekipa trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani AZ Alkmar, koji između ostalog večeras i dolazi u Roterdam, pa deluje da bi to mogao da bude susret koji će u dobroj meri odrediti dalji tok holandskog šampionata, koje odavno nije bilo ovako zanimljivo pošto se trenutno čak pet tima ravnopravno bore za naslov prvaka.
U najboljoj situaciji je trenutno Fejnord, koji je u prošlom kolu slavio na veoma teškom gostovanju kod Herenvena, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Gosti su već posle prvih 45 minuta igra imali prednost od dva gola razlike, međutim u drugom delu igre je domaćin zaigrao dosta bolje, smanjio u 75. minutu na 1:2, međutim to je bilo sve što smo videli od Herenvena na tom meču koji trenutno drži osmo mesto na tabeli.
Na poslednjih pet susreta je lider na tabeli ostvario dva trijumfa i tri remija, uz podatak da je Fejnord imao izuzetno težak raspored, pošto je ova ekipa na svom terenu ugostila Ajaks (1:1) i PSV (2:2), a gostovala kod Tventea kada je bilo 1:1, pa posle ovog meča sa AZ-om nekadašnji šampion Holandije ima dosta lakši raspored, tačnije najlakši od svih ekipa koje se bore za naslov prvaka, pa se vrlo lako može dogoditi da Fejnord po prvi put posle šest godina dođe do šampionske titule.
Za kraj, lider na tabeli igra ove sezone sjajno na svom terenu, pošto je ova ekipa na deset odigranih susreta ostvarila šest trijumfa i četiri remija, bez poraza.

AZ Alkmar: Najbolji gost u ligi na teškom ispitu!

AZ Alkmar je prošlu sezonu završio na petom mestu na tabeli, a to je ovom timu donelo plasman u Ligu konferencije, čime je ispunjen primarni cilj, a to je naravno plasman u neko od evropskih takmičenja, iako bi sasvim sigurno sve navijače ovog tima više zadovoljila Liga Evrope, ali šta je tu je.
U trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju je holandski predstavnik odigrao nekoliko fenomenalnih mečeva i na kraju potpuno zasluženo došao do prvog mesta u grupi i direktnog plasmana u osminu finala.
Na šest odigranih susreta AZ je ostvario pet trijumfa i jedan poraz, i to na gostovanju kod Apolona kada je bilo 1:0, a treba biti realan pa priznati da je holandska ekipa imala dosta sreće pri žrebu, s obzirom da su im u grupi društvo pravili Dnjepar, Vaduz i pomenuti Apolon, pa je izvesno da je četa Paskala Jansena i bila najveći favorit za prvo mesto.
Sve ovo je holandskom predstavniku u Ligi konferencije donelo nešto dužu pauzu kada su u pitanju nastupi u evropskim takmičenjima, pa se AZ mogao u potpunosti neko vreme fokusirati na prvenstvo, što se polako i sigurno i primećuje, s obzirom da se nekadašnji šampion Holandije u ovom trenutku nalazi na fantastičnom drugom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Fejnord kod koga između ostalog ova ekipa i gostuje u ovom kolu, što će biti sjajna prilika da tim iz Alkmara dođe do prvog mesta na tabeli.
Inače, na poslednjih pet mečeva izabranici Paskala Jansena su ostvarili tri trijumfa i dva remija, a sve su to uglavnom bili mečevi sa velikim brojem golova.
Setimo se samo onog susreta na AFAS stadionu kada je AZ remizirao sa Utrehtom u jednom nestvarnom meču na kom smo videli čak deset golova, a krajni rezultat je bio 5:5.
U prošlom kolu je drugoplasirani tim na tabeli odigrao jedan sjajan duel na svom terenu i bez većih problema savladao Ekselsior, a taj duel je završen rezultatom 5:0.
Zanimljivo je da je AZ Alkmar na poslednjih pet susreta postigao čak osamnaest golova, pa deluje da je ova ekipa u pravo vreme ušla u formu.
Naravno, treba napomenuti i podatak da je četa Paskala Jansena najbolja gostujuća ekipa u ligi, pošto je nekadašnji šampion Holandije na jedanaest odigranih susreta van svog terena ostvario osam trijumfa, jedan remi i dva poraza.

Naš predlog

I jedni i drugi će sasvim sigurno učiniti sve da pobede na ovom susretu, pa vam zbog toga savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.63.

Generalno, ako se osvrnemo na tradiciju, videćemo da na mečevima između ova dva tima uglavnom ima dosta golova, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.50.

Fejnord igra sjajno na svom terenu i ukoliko ova ekipa želi ponovo da dođe do naslova prvaka u Holandiji, svakako da mora da pobeđuje na svom stadionu a mišljenja smo da će se to ovog puta i desiti pa vam predlažemo da probate sa jedinicom uz kvotu 1.75 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.