Derbi dana: Liverpul – Real Madrid: Repriza prošlogodišnjeg finala za spas sezone Madriđana i Redsa!

U utorak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a bez ikakve sumnje se derbi dana igra na Enfildu gde će u okviru osmine finala Lige šampiona snage odmeriti Liverpul i Real Madrid.
Biće to ujedno i repriza finala iz prošle sezone, a početak ovog susreta je zakazan za 21h.

Liverpul: Redsi konačno ušli u pravi ritam!

I pored toga što je Liverpul većim tokom prošle sezone pružao veoma dobre partije, ova ekipa je ipak proglašena na kraju najvećim gubitnikom, s obzirom da su Redsi u poslednjem kolu ostali bez titule šampiona Engleske, ali i izgubili finale Lige šampiona, od Real Madrida, sa kojim će veoma interesantno i večeras odmeriti snage u okviru prvog meča osmine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Ruku na srce, ne treba zaboraviti da je tim sa Enfilda osvojiio FA Kup i Liga Kup Engleske, međutim, deluje da je to bila slaba uteha za sve navijače jednog od najtrofejnijih evropskih klubova.
Ipak, kada se vratimo na prošlu sezonu koja je čak kod nekih navijača smatrana i neuspešnom, šta tek reći za ovu, u kojoj se Redsi nalaze na katastrofalnom osmom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Totenhem, pa je izvesno da izabranicima Jirgena Klopa polako ali sigurno izmiče plasman u Ligu šampiona.
Ruku na srce, u poslednja dva kola je Liverpul konačno počeo da podseća na onu ekipu iz prošle sezone, pošto je osmoplasirani tim na tabeli prvo slavio na svom terenu protiv Evertona kada je bilo 2:0, da bi nakon toga ova ekipa ostvarila trijumf i na jednom od najtežih gostovanja u ligi kod Njukasla, a taj susret je završen rezultatom 0:2, i to je ujedno bio i prvi poraz Svraka na domaćem terenu.
I ove sezone je ekipa koju sa klupe predvodi Jirgen Klop pružala izuzetno dobre partije u Ligi šampiona, gde je na kraju engleski predstavnik zauzeo drugo mesto na tabeli iza Napolija, koji je ruku na srce imao isti broj bodova, ali su Napolitanci imali bolji međusobni skor, pošto je četa Lučana Spaletija na stadionu “Diego Armando Maradona” savladala Redse sa više nego ubedljivih 4:1, dok je na Enfildu bio 2:0.
Fudbaleri Liverpula kao i mnogo puta do sada žreb ponovo nije bio naklonjen, pa će u osmini finala snage odmeriti sa Realom, što će ujedno biti i repriza prošlosezonskog finala u kom je španski predstavnik slavio i došao do trofefja, iako su Redsi bili dosta bolji rival na terenu.
Pomenimo još i to da Jirgen Klop za ovaj veoma važan susret neće moći da računa na Alkantaru, Dijaza, Konatea, Artura, Ramseja, dok je Nunjez pod velikim znakom pitanja, ali kako sada stvari stoje deluje da ćemo urugvajskog napadača ipak videti na terenu večeras.

Real Madrid: Mogu li Madriđani do novog trofeja u Ligi šampiona?

Teško da su svi navijači Reala mogli da zamisle bolje prošlu sezonu u kojoj je najtrofejniji tim na svetu došao do trofeja u Ligi šampiona, naslova prvaka u La Ligi, ali i Superkupa Evrope, nakon pobede nad nemačkim Frankfurtom.
Naravno, ne treba zaboraviti ni nedavni trofej na svetskom klupskom prvenstvu, pa kada se sve sabere i oduzme, prošla sezona je za kraljevski klub bila jedna od najboljih u ovom veku, ako ne i najbolja.
Ipak, isto tako treba konstatovati da smo od Madriđana dosta više očekivali u ovogodišnjem izdanju španske La Lige pošto se trenutno izabranici Karla Ančelotija nalaze na drugom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Barselonu, a zna se šta ovolika bodovna razlika predstavlja u španskom prvenstvu, pa je sva prilika da će Madriđani ovog puta morati da se zadovolje sa drugim mestom na tabeli.
U prošlom kolu je kraljevski klub ostvario veoma važnu pobedu na teškom gostovanju kod Osasune, a taj duel u Pamploni je završen rezultatom 0:2, iako je sve do 78. minuta susreta na semaforu stojalo 0:0, ali je onda drugoplasirani tim na tabeli došao do vođstva preko Valverdea, a pobedu je potvrdio Asensio u drugom minutu sudijske nadoknade.
Do sada je Real na strani odigrao dvanaest mečeva u prvenstvu Španije i ostvario devet trijumfa, ali i tri poraza, bez remija.
Ponovo je kraljevski klub bez većih problema uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to pošto je španski predstavnik na kraju zauzeo prvo mesto u grupi uz samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Lajpcig, koji je i pored dva poraza na startu grupne faze, vezao čak četiri trijumfa u poslednja četiri kola i uspeo takođe do dođe do plasmana u osminu finala.
Za protivnika u nokaut fazi su izabranici Karla Ančelotija dobili ekipu Liverpula, što je svakako uz meč između PSŽ-a i Bajern Minhena najveći derbi osmine finala i nema sumnje da nas očekuju dva spektakularna susreta.
Kada su izostanci u pitanju, italijanski stručnjak ovog puta neće moći da računa na Krosa, Mendija, Čuamenija i Marijana Dijaza.

Naš predlog

Liverpul ima dosta problema ove sezone, dok je za sada Real podbacio jedinu u prvenstvu, gde Barselona možda ima i nenadoknadivu prednost.
Smatramo da Redsi neće slaviti na ovom susretu pred svojim navijačima, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.61.


Treba očekivati golove na obe strane, a kladionica Meridainbet je za igru GG odredila kvotu 1.59, međutim, ako je pojačate sa GG3+ doći ćete do fantastične kvote 1.96.

Za kraj, na poslednjih šest međusobnih susreta između Liverpula i Reala, kraljevski klub je ostvario čak pet trijumfa, jednom je bilo nerešeno, pa apsolutno nikoga ne sme da iznenadi ukoliko Madriđani dođu do trijumfa i na ovom meču, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 3.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.