Tiket dana Evroliga (četvrtak, 23.02.2023)

Vraća nam se Evroliga posle dve sedmice i sledi uzbudljiva završnica regularnog dela i bitka za Top 8. Kvote i granice važile su u momentu sastavljanja tiketa.

Olimpija Milano – Panatinaikos – UP + (granica 154,5) @ 1.88 u MaxBet

Dest kola pre kraja regularnog dela sezone Panatinaikos i Olimpija imaju samo po 8 pobeda uz po 15 poraza. Mnogo se više očekivalo od ove dve ekipe, a to se posebno odnosi na italijanskog predstavnika koji je na startu sklopio tim za Fajnal for, a ne samo za Top 8. Ipak, oni imaju i opravdanje, sasekle su ih povrede i bukvalno od četvrtog kola Etore Mesina ne može da računa na kompletan sastav. U međuvremenu je izvršena dodatna selekcija, dovedena su dva bivša NBA igrača, Timoti Luvavu i Šabaz Nejpir, ali ni oni ne uspevaju da nadoknade izostanak Kevina Pengosa i posebno Šejvona Šildsa. Dugo su van tima bili još neki igrači i Olimpija nije uspela da se izbori sa problemima. U međuvremenu su ostali i bez kupa u Italiji, ispali su od Breše, kasnijeg pobednika, još u četvrtfinalu. Pao je ređao poraze, ne samo u Evroligi već i u domaćim takmičenjima, a novi poraz od Olimpijakosa doživeli su u polufinalu Kupa Grčke. To je bio i poslednji meč na klupi Zelenih za Dejana Radonjića, kome je uručen otkaz. Pao je vezao tri poraza u Evroligi, a Milano iza sebe ima dve pobede pošto nisu odigrali meč u turskoj pre dve sedmice. Očekujemo rasterećenu igru sa obe strane i to bi moglo da donese veći broj poena. Granica je na 154,5 a za (+) kvota je 1.88 u kladionici MaxBet.

Real Madrid – Žalgiris – 1,UP+ (granica 158,5) @ 2.10 u MaxBet

Madriđani, kao i većina favorita u Evropi, nisu uspeli da osvoje kup u Španiji, njih je izbacila Unikaha u polufinalu i zatim stigla i do trofeja. Što se Evrolige tiče ”kraljevski klub” je sa sedam poraza do sda na vrhu, zajedno sa Olimpijakosom, ali imaju jedan meč manje od Pirejaca i većine drugih ekipe pošto je pre dve sedmice njihov duel u Istanbulu odložen. Pre toga je Real vezao tri vredne pobede u elitnom takmičenju, a posebno je važna bila ona u Monte Karlu kada su se Monaku revanširali za poraz iz Madrida. Što se Žalgirisa tiče oni su bili uspešni u kup takmičenju u svojoj zemlji, ali su mnogo dalje od doigravanja nego što su to bili pre, recimo, mesec i po dana. Vezani porazi od Panatinaikosa, Efesa i Partizana teško su pali navijačima ”Zelene šume”, a pobeda nad Baskonijom u poslednjem odigranom kolu malo je vratila krv u obraze. Žalgiris je u grupi timova sa skorom 13-11, ali su najslabiji u toj mini tabeli i trenutno su na 9. mestu. Jesenas je litvanski tim pobedio Real na svom parketu u jednoj od svojih boljih izdanja, a na pet poslednjih međusobnih duela ova dva tima uvek je dobijao domaći tim. Verujemo da će i šesti put biti tako, a uz jedinicu dodajemo veći broj ukupnog broja poena. Granica za poene je 158,5, a za 1,UP+ koeficijent iznosi 2.10 u kladionici MaxBet.

Partizan – Fenerbahče – D+ (granica 83,5) @ 1.95 u MaxBet

Crno-beli moraju da zaborave dešavanja iz Niša sa završnog turnira u kupu jer ih očekuje jedan od ključnih mečeva kada je sezona u pitanju. U Arenu dolazi Fenerbahče, tim koji su dobili u Istanbulu u prvom delu sezone sa poenom razlike. Pobeda bi učvrstila Partizan u prvoj polovini tabele, a imali bi Beograšani i međusobni skor bolji od turskog tima, što je važno u slučaju istog broja bodova. Trenutno Fener ima pobedu više, ali i meč manje, pa je još rano razmišljati o tome šta će biti na kraju, već je najbitnije ostvariti novu pobedu, šestu u poslednjih sedam utakmica u Evroligi. Partizan ima pet vezanih pobeda na svom parketu, dok je Fener izgubio na četiri od pet prethodnih gostovanja. Itudisov tim je pokazao dosta slabosti na tim mečevima na strani, a jedinu pobedu u Atini isčupali su protiv Panatinaikosa u produžetku. U prvom odmeravanju snaga između ova dva tima za Turke nije igrao Džonatan Motli, i to je bio ogroman hendikep. Sada je Fener samo bez operisanog Džekirija, dok je Partizan gotovo kompletan jer se u tim vraćaju Madar i Papapetru koji su izostali iz kupa. Međutim, problem za Obradovića je povreda Matijasa Lesora, a poznato je koliko igra Partizana zavisi od francuskog centra. Uzgred, Lesor je nominovan i za MVP-a ovogodišnje Evrolige. Dule dva tima ima i posebnu draž, ostim prijateljstva i kumstva Obradovića i Itudisa, trener Partizana je doneo jedinu titulu prvaka Evrope ekipi Fenerbahčea i kao takav ima posebno mesto u srcu svakog navijača slavnog turskog tima. Fener nije odigrao meč još od 5. februara, zbog poznatih okolnosti oko zemljotresa i pitanje je u kakvoj je takmičarskoj formi. Za Partizan je ovaj meč ključ i naš predlog je domaćin daje više poena od ponuđene granice koja je u kladionici MaxBet na 83,5 koševa, a za (+) kvota je 1.95.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 7.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.