Najava i analiza: La Liga, 23. kolo: “El Madrilenjo” i još mnogo zanimljivih susreta!

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi 23. kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala, a ovog puta će u centru pažnje biti “El Madrilenjo” pošto će Real Madrid na svom terenu ugostiti Atletiko Madrid.
Od ostalih susreta izdvajamo gostovanje Barselone kod Almerije, kao i meč između Valensije koja igra katastrofalno u poslednje vreme i Real Sosijedada koji je sve bliži plasmanu u Ligu šampiona.
Očekuje se da Sevilja nastavi sa serijom dobrih rezultata na svom terenu protiv Osasune, a deluje da ni Viljareal ne bi smeo da ima previše problema protiv Hetafea.
Ako se osvrnemo na tabelu videćemo da Barselona trenutno ima čak osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Real, dok se na trećem mestu nalazi Sosijedad, uz dva boda viška od Atletiko Madrida.
Na pozicijama koje vode u Ligu Evrope se trenutno nalaze Betis i Rajo Valjekano, a prete im Atletik Bilbao, Majorka, Viljaeral i Osasuna.
Što se tiče borbe za opstanak, Elče je praktično već prežaljen, a na preostala dva mesta koja vode u Segundu, trenutno se nalaze Valensija i Kadiz, uz konstataciju da su i Hetafe i Almerija trenutno ozbiljno ugroženi.

Elče – Betis – 3+ @ 2.13 u Meridianbet

Nažalost, kako sada stvari stoje, sva je prilika da ćemo Elče naredne sezone ponovo gledati u Segundi, pošto se ova ekipa u ovom trenutku nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz samo devet osvojenih bodova, što je zaista premalo, s ozbirom da prvi naredni tim na tabeli ima čak jedanaest bodova viška.
U prošlom kolu je “fenjeraš” poražen na svom terenu od Espanjola, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
U goste im ovog puta stiže Betis koji se i dalje bori za plasman u Ligu šampiona, a ako do nje misli da dođe, sigurno je da tim iz Andaluzije mora da pobeđuje na ovakvim gostovanjima.
Inače, u prošlom kolu su Zeleni ostvarili veoma važan trijumf na svom terenu protiv Valjadolida, kada je bilo 2:1, što je drugi uzastopni trijumf nakon pobede na gostovanju kod Almerije.
Iako je Betis apsolutni favorit, vrlo je moguće da nam ovaj susret donese i dosta golova, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ uz kvotu 2.13 u Meridianu.

Espanjol – Majorka – GG @ 2.35 u Maxbet

Prvi meč subotnjeg programa se igra u Kataloniji gde će fudbaleri Espanjola ugostiti Majorku. Trenutno se tim iz Barselone nalazi na trinaestom mestu na tabeli, ipak uz samo dva boda manjka u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli, pa deluje da Espanjolu predstoji velika borba za opstanak.
U prošlom kolu su Katalonci slavili na gostovanju kod poslednjeplasiranog Elčea, a taj meč je završen rezultatom 0:1 uz podatak da su gosti došli do trijumfa golom Dardera u sudijskoj nadoknadi.
Što se tiče Majorke, Muriđi i drugari pružaju zaista sjajne partije u poslednje vreme, a još jednom smo bili svedoci toga u prošlom kolu kada je ovaj tim slavio na svom terenu protiv Viljareala, rezultatom 4:2, što je u ovom trenutku dovoljno za fantastično osmo mesto na tabeli.
Deluje da su domaćinu daleko potrebniji bodovi, ali kao što smo već pomenuli, gosti igraju sjajno u poslednje vreme, pa deluje da je najrealnije da probate sa igrom GG za koju je kladionica Maxbet pripremila fantastičnu kvotu 2.35.

Kadiz – Rajo Valjekano – X2 @ 1.41 u Mozzartbet

Kadiz se nalazi u veoma teškoj situaciji, pošto ova ekipa trenutno zauzima osamnaesto mesto na tabeli koje na kraju šampionata nažalost znači i selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je ova ekipa doživela novi poraz i to na gostovanju kod favorizovane Barselone, a taj meč je završen rezultatom 2:0, uz konstataciju da se Kadiz nimalo nije obrukao na Kamp Nou.
Dosta dobro ova ekipa u poslednje vreme igra na svom terenu, i deluje da će osamnaestoplasirani tim na tabeli upravo na svom stadionu tražiti bodove za opstanak.
U goste im stiže Rajo Valjekano koji je bez ikakve sumnje najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, pošto se tim iz Valjehasa trenutno nalazi na sjajnom šestom mestu na tabeli koje na kraju prvenstva vodi u Ligu konferencije.
I pored toga što Kadiz u poslednje vreme igra sjajno na svom terenu, deluje da će Rajo Valjekano uspeti da odoli na ovom gostovanju, pa je topla preporuka dupla šansa X2 uz kvotu 1.41 u Mozzartbetu.

Real Madrid – Atletiko Madrid – 1 @ 1.81 u CircusBet

Derbi kola se igra na “Santjago Bernabeu” gde će snage odmeriti Real i Atletiko u novom “El Madrilenju”. Poslednji susret između ova dva tima je dobio kraljevski klub i to u Kupu nakon produžetaka, a utisak je da je četa Karla Ančelotija i ovog puta favorit pošto je evidentno da forma ide uzlaznom putanjom.
Naime, u osmini finala Lige šampiona španski predstavnik je demolirao Liverpul na Enfildu i to sa više nego ubedljivih 2:5, a pre toga je u prvenstvu savladana i Osasuna sa 0:2.
Atletiko Madrid sa druge strane nema obaveza u evropskim takmičenjima, niti u Kupu, pa će se ekipa koju sa klupe predvodi Čolo Simeone fokusirati na prvenstvo, tačnije na poziciju broj četiri koja donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
U ovom trenutku se Jorgandžije upravo i nalaze na toj poziciji uz četiri boda viška u odnosu na petoplasirani Betis, koji takođe igra odlično u poslednje vreme.
Što se ovog susreta tiče, mišljenja smo da će domaćin dosta lakše nego što se očekuje doći do trijumfa, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.81 u CircusBetu.

Valensija – Real Sosijedad – 3+ @ 2.30 u Meridianbet

Ni oni najveći pesimisti nisu mogli da očekuju da će fudbaleri Valensije pružati ovako loše partije u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, međutim, trenutno je situacija takva da se ova ekipa nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli, i ukoliko se nešto drastično ne promeni u igri “slepih miševa” vrlo lako se može desiti da ovu ekipu sledeće sezone gledamo u Segundi.
Na poslednjih pet susreta Valensija je doživela pet poraza, a u prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Hetafea, što je bio prvi meč na klupi za legendarnog Rubena Barahu.
U goste im stiže Real Sosijedad koji trenutno zauzima treće mesto na tabeli i ekipa sa Anoete je na pravom putu posle baš dosta vremena da dođe do plasmana u Ligu šampiona.
U prošlom kolu su David Silva i drugari remizirali na svom terenu protiv Selte, i to nakon pogotka koji su primili u trećem minutu sudijske nadoknade.
Domaći tim mora da ide na trijumf, međutim, gosti pružaju odlične partije ove sezone, pa je realnije da probate sa dosta golova, i igrom 3+ koju Meridianbet ceni sa kvotom 2.30.

Atletik Bilbao – Đirona – 1 @ 1.75 u Mozzartbet

Nema nikakve sumnje da će se fudbaleri Atletik Bilbaa do kraja šampionata boriti za mesto koje vodi u neko od evropskih takmičenja, a deluje da bi Liga konferencije bila baš po meri ovog tima.
U prošlom kolu je ponos Baskije doživeo poraz na gostovanju kod Atletiko Madrida, a taj duel u prestonici Španije je završen rezultatom 1:0.
Što se tiče Đirone, Katalonci se trenutno nalaze na jedanaestom mestu na tabeli i ako se po jutru dan poznaje sva je prilika da ćemo ovu simpatičnu ekipu i naredne sezone gledati u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
U prošlom kolu je jedanaestoplasirani tim na tabeli sa više nego ubedljivih 6:2 savladao Almeriju na svom terenu, ali je utisak da se Katalonci neće lepo provesti na gostovanju kod Bilbaa, koji slovi za jednog od najboljih domaćina u ligi, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.75 u Mozzartu.

Selta – Valjadolid – GG @ 2.12 u Maxbet

U jednom trenutku je situacija po Seltu bila alarmantna, međutim, deluje da kako prvenstvo odmiče tako i tim iz Viga pruža sve bolje partije.
U prošlom kolu je trenutno četrnaestoplasirani tim na tabeli odigrao još jedan dobar meč i uspeo da dođe do boda na gostovanju kod Real Sosijedada, uz podatak da su gosti izjednačujući pogodak postigli u trećem minutu sudijske nadoknade.
Ipak, ne treba zaboraviti da Selta u ovom trenutku ima samo dva boda viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli, pa se dobro partije od ovog tima tek očekuju.
Valjadolid sa druge strane trenutno zauzima petnaesto mesto na tabeli i nakon jedne odlične serije rezultata, ova ekipa je u prošlom kolu poražena na teškom gostovanju kod Betisa, kada je bilo 2:1.
Deluje da će oba tima dati sve od sebe da dođu do trijumfa na ovom meču u Vigu, a to nam potencijalno obećava golove na obe strane pa vam preporučujemo da probate sa igrom GG uz kvotu 2.12 u Maxbetu.

Almerija – Barselona – 3+ @ 1.59 u Meridianbet

Iako je u jednom trenutku Almerija bila daleko od bilo kakve borbe za opstanak, nakon serije loših rezultata ova simpatična ekipa je pala na sedamnaestu poziciju na tabeli i trenutno ima isti broj bodova kao i Kadiz koji se nalazi na mestu koje nažalost vodi u Segundu.
U prošlom kolu je Almerija poražena na gostovanju kod Đirone, a taj duel u Kataloniji je završen ubedljivom pobedom domaćina od 6:2.
Barselona na ovo gostovanje stiže u ne baš lepom raspoloženju, pošto je ekipa koju sa klupe predvodi Ćavi u četvrtak eliminisana od Mančester Junajteda iz Liga Evrope, pa će se Katalonci u nastavku fokusirati na prvenstvo i na Kup.
Inače, u poslednjem kolu La Lige, tim sa Kamp Nou je bez većih problema na svom terenu savladao Kadiz, a taj susret je završen rezultatom 2:0.
Vrlo lako se može desiti da se lider na tabeli oklizne na ovom gostovanju, ali i bez toga, smatramo da je daleko bolje da probate sa igrom na dosta golova, a kladionica Meridianbet je za 3+ pripremila kvotu 1.59.

Sevilja – Osasuna – 1 @ 1.93 u CircusBet

Nakon katastrofalnog starta šampionata, Sevilja pruža sve bolje partije i polako ali sigurno se Andalužani penju na tabeli.
Naime, u ovom trenutku se klub koji sa klupe predvodi Horhe Sampaoli nalazi na dvanaestom mestu na tabeli i na poslednjih pet susreta je ostvario tri trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz.
Na sve to, španski predstavnik je eliminisao PSV u šesnaestini finala Liga Evrope, što je još jedan od pokazatelja da ova ekipa igra dosta dobro u posldenje vreme.
Što se tiče Osasune, tim iz Pamplone ćemo bez ikakve dileme i naredne sezone gledati u društvu najboljih, a trenutno ova ekipa zauzima deseto mesto na tabeli.
Nakon sjajnih partija u prvom delu šampionata, Osasuna igra jako loše u poslednje vreme, pošto ovaj tim na pet poslednjih susreta ne zna za trijumf, a mišljenja smo da bi to mogla, al i morala da iskoristi Sevilja, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa jedinicom, za koju je kladionica CircusBet pripremila fantastičnu kvotu 1.93.

Viljareal – Hetafe – 3+ @ 2.30 u Meridianbet

Poslednji meč 23. kola španske La Lige se igra na “El Madrigalu” gde će fudbaleri Viljareala ugostiti Hetafe. Deluje da smo dosta više očekivali od “žute podmornice” u ovogodišnjem izdanju La Lige pošto se ova ekipa u ovom trenutku nalazi na devetom mestu na tabeli.
Izabranici Kikea Setjena koji je u poslednje vreme na meti oštrih kritika su u prošlom kolu doživeli novi težak poraz, četvrti uzastopni, ovog puta kod Majorke, kada je bilo 4:2.
Hetafe se sa druge strane nalazi u veoma teškoj situaciji i utisak je da će se ekipa iz predgrađa Madrida do bukvalno poslednjeg kola boriti za opstanak u društvu najboljih.
Ruku na srce, u prošlom kolu je Hetafe upisao veoma važan trijumf na svom terenu protiv u poslednje vrme izuzetno loše Valensije, a taj susret je završen rezultatom 1:0.
Po našem mišljenju je domaćin veliki favorit, a pored jedinice, ovaj duel na “El Madrigalu” bi mogao da nam donese i dosta golova pa je topla preporuka igra 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.