Najava i analiza: Premijer liga, 25. kolo: Arsenal u Lesteru, Siti u Bornmutu, derbi je na Vajt Hart Lejnu

premijer liga

Pred nama je nekompletno 25. kolo u engleskoj Premijer ligi. Ne igraju se utakmice Mančester junajted – Brentford i Njukasl – Brajton, zato što se u nedelju igra finale EFL kupa u kome se sastaju Svrake i Junajted. Borba za titulu se nastavlja, Arsenal je opet malo pobegao Sitiju, a oba tima će na teška gostovanja. Tobdžijama će svakako biti malo teže u Lesteru nego Sitiju u Bornmutu. U Londonu gradski derbi igraju Totenhem i Čelsi. Kvote iz najave važile su u momentu sastavljanja teksta.

Fulam – Vulverhempton – 0-2 @ 1.70 u Mozzartbet

Prethodno kolo donelo je neočivena potaz Vulverhemptona na domaćem terenu od Bornmuta, ali i ništa manje neočekivan trijumf Fulama u Brajtonu. Pogled na tabelu kaže da su Kolibari na sjajnom 6. mestu sa dobrim izgledima da se bore za izlazak u Evropu. To je iznad svih očekivanja za tim koji je bio prezadovoljan obezbeđivanjem opstanka. Ipak, nije Fulam naivan tim, prvi put su dovedena prava pojačanja i rezultati nikako nisu iznenađenje. Vulvsi i su bili u velikom problemu pre dolaska Đulena Lopetegija na klupu. Od tada ovo kao da je drugi tim i tako je bilo sve do prošle subote kada je na Molinju stigao slabašni Bornmut i odneo sva tri boda. Vukovi nisu u zoni ispadanja, ali nisu ni daleko od nje, svega tri boda, koliko su sakupili više od Vest Hema. Na međusobnim utakmicama ova dva tima ima svega osim golova. U Premijer ligi su odigrali pet mečeva u poslednjih pet godina, a palo je ukupno pet golova. Jesenas je bilo 0:0 na Molinjuu, a i sada ne očekujemo goleadu. Za 0-2 gola koeficijent iznosi 1.70 u kladionici Mozzartbet.

Everton – Aston Vila – 1 @ 2.55 u CircusBet

Karamele su dobile dva prethodna meča na svom Gudisonu identičnim rezultatom 1:0. Prvo su savladali vodeći Arsenal, a zatim i Lids u prošlom kolu. I dalje su momci iz Liverpula u zoni ispadanja, na preposlednjem mestu, ali sa dobrim izgledima da tu zonu uskoro napuste. Dolazak iskusnog Šona Dajša svakako je dobar potez, jer ako neko zna kako se opstaje u eliti, zna bivši trener Barnlija. Vila je igrala odlično od dolaska Unaji Emerija, ali je sada vezala tri poraza. Izgubili su od Lestera na svom terenu, od Sitija na strani i Arsenala na Vila parku, u jednom fantastinom meču prošle subote. S obzirom da je Vila u sredini tabele, još uvek dalkeo od borbe za opstanak, igraće rasterećeno na Gudisonu i mogli bi da naprave problem domaćinu. Everton ne bira rivale, mora na pobedu protiv svakog, posebno kada igraju pred svojim navijačima. Dajš će zatvoriti prilaze svom golu, a na napadačima je da postignu barem gol. Naš predlog je jedinica, a za pobedu Evertona koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 2.55.

Lids – Sautempton – GG @ 1.88 u Meridianbet

Samo jedan bod je osvojio Lids u prethodna četiri kola i sada je prvi ”komšija” Sautemptonu na dnu tabele. Igrali su dva puta sa Junajtedom, i po jednom sa Notingemom i Evertonom, a jedini bod osvojili su u najtežem meču, na gostovanju na Old Trafordu. Sautempton je bio gotovo u bezizlaznoj situaciji posle poraza od Vulverhemptona na svom terenu, u meču u kom su imali igrača više i gol prednosti, ali su ostali praznih šaka. Bio je to poslednji meč na klupi za Nejtana Džonsa, a još uvek se čeka koga će uprava postaviti na tu poziciju i uvaliti mu vruć krompir. Privremeni trener Ruben Seles napravio je fantastičan rezultat i pobedio na Stamford Bridžu protiv Čelsija i, ko zna, možda Šapnac ostane do kraja sezone na klupi, a možda i duže ako uspe da izbori opstanak. Ovo je meč koji vredi ne tri, nego šest bodova, kako se to obično kaže. Poraženi ostaje na poslednjem mestu i biće u velikim problemima, dok će pobednik dobiti novi elan i krenuti ka zoni spasa. Na Sent Merisu je jesenas bilo 2:2, a i sada bi mogao da padne bar po gol na obe strane. Za GG kvota je 1.88 u kladionici Meridianbet.

Lester – Arsenal – GG3+ @ 2.00 u MaxBet

Uspeo je Arsenal da se podigne u rekordnom roku posle poraza od Sitija na svom Emirejtsu i osvoji sva tri boda u Birmingemiu protiv Aston Vile. Rezultat kaže da je bilo lako, pobedile su Tobdžije sa 4:2, ali je u 92. minutu on glasio 2:2, a Vila je pretila i da osvoji sva tri boda. Na kraju se sve dobro završilo po Artetinu četu, a bonus je stigao par sati kasnije kada je Siti ispustio dva boda na gostovanju u Notingemu. Arsenal ima dva boda više od aktuelnog šampiona, ali i utakmicu manje odigranu, pa bi razlika mogla da bude solidnih pet bodova. Naravno, sve pod uslovom da Tobdžije ponovo počnu da pobeđuju u seriji, kao što je to bilo do pre mesec dana. Od kraja januara Arsenal je odigrao pet utakmica, a dobio je samo poslednju u Birmingemu. Pre toga je ispao iz FA kupa od Sitija, od istg rivala izgubio i u prvenstvu, a na to su se nadovezali i poraz od Evertona i remi sa Brentfordom. Novi težak ispit očekuje ih na King Paueru u lesteru. Lisice su odigrale dva sjajna meča, pobedile Vilu na strani i Totenhem na svom terenu, a na oba meča davali su po četiri gola. Surovo buđenje uspedilo je na Old Trafordu gde su izgubili od JUnajteda sa 3:0, iako su odigrali odličnih pola sata na početku. Očekujemo otvorenu igru na pobedu kod oba tima, pa je naš predlog igra na golove. Za GG3+ koeficijent iznosi 2.00 u MaxBet-u.

Vest Hem – Notingem Forest – T12+ @ 1.99 u CircusBet

Čekićari su popravili formu mada se to još nije odrazilo na položan na tabeli. Vest Hem je i dalje u zoni ispadanja, ali verujemo da će brzo pronaći izlaz iz nje. Tim Dejvida Mojesa, po kvalitetu, zaslužuje mnogo bolju poziciju i mnogo više bodova na svom kontu, ali su igrali promenjivo, a i sreća im je u nekoliko navrata okrenula leđa. U prethodna tri kola su bez pobede, remizirali su sa Njukaslom na strani i Čelsijem na svom terenu. Poraz je doživeljne na Vajt Hart Lejnu, ali on ne mora da bude tragičan, pogotovo ako u Londonu padne Notingem Forest. Povratnik u elitu shvatio je da ne može igrati protiv najboljih tiimova sa igračima koji su izborili povratak posle baraža, pa je na Siti Graund stiglo tridesetak novih igrača. Deluju Šumari mnogo bolje nego na stratu sezone, a to su pokazali i u prošlom kolu kada su otkinuli bod aktuelnom šampionu Mančester Sitiju, što nije pošlo za rukom ni Arsenalu par dana ranije. Nije Forest na sigurnom, ali ima pet bodova viška u odnosu na Vest Hem. U prvom delu sezone Šumari su došli d prve pobede u Premijer ligi posle dve decenije baš protiv Vest Hema, a sada očekujemo revanš Čekićara. Naš predlog je T12+ sa koeficijentom 1.99 u kladionici CircusBet.

Bornmut – Mančester Siti – 2,3+ @ 1.81 u Meridianbet

Trešnjice su donele kapitalne bodove iz Vulverhemptona i to im ostavlja mogućnost da protiv šampiona ne igraju meč biti ili ne biti. Naravno da bi svaki osvojen bod protiv Sitija bio veliki kao kuća, ali su tri protiv Vukova bili poput solitera. Bornmut nije u zoni ispadanja zahvaljujući toj pobedi, ali je samo jedan bod iznad crte. Neće biti iznenađenje ako narednu rundu dočekaju kao u društvu jš dve ekipe na dnu, ali će imati dobru početnu poziciju da se opet popnu iznad crte. Siti je dva puta u sedam dana igrao 1:1 u gostima. Sjajnu partiju sa Emirejtsa u kojoj su pobedili Arsenal u zaostalom meču nisu ponovili u Notingemu, pa su ostali bez dva već upisana boda, s obzirom da su imali vođstvo. Nešto slično dogodilo se u Lajpcigu u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Siti je poveo preko Mareza, ali je Joško Gvardiol izjednačio i naborao čelo Gvardioli. Zaostaje Siti dva boda za Arsenalom, ali Tobdžije imaju i meč manje, pa bi razlika lako mogla da ode na pet bodova. Zato Građani ne smeju ni da razmišljaju o bilo čemu drugom osim o pobedi na Vitalitiju i verujemo da će do nje i stići. Pored dvojke vreme je i za strelce, posebno za Halanda, pa dodajemo i 3+. Za kombinaciju 2,3+ kvota je 1.81 u kladionici Meridianbet.

Kristal Palas – Liverpul – 2 @ 1.74 u CircusBet

Ne verujemo da se Liverpul uspeo oporaviti posle ”petarde” protiv Reala u utorak. Taman su Redsi zaličili na šampionski sastav posle pobede u Njukaslu, krenuli sjajno protiv prvaka Evrope i vodili sa 2:0, ali usledio je debakl. Šanse za prolaz dalje ravne su teoriji, pa i manje od toga. Pošto su već ispali iz oba domaća kupa, Redsima je ostalo samo da igraju Premijer ligu i nadaju se da mogu do 4. mesta i novog učešća u elitnom evropskom takmičenju. Od toga su udaljeni šest bodova, koliko je Njukasl sakupio više od njih, i tek se sada spoznaje vrednost te pobede na severu Engleske prošle subote. Prethodnih dana postavljalo se i pitanje ostanka Jirgena Klopa na klupi Liverpula, već su Nemcu zaboravili to što je vratio titulu na Enfild posle 30 godina, i to što je ti odveo u finale Lige šampiona. Mogla bi lako utakmica na Selhurst parku da bude poslednja za njega na klupi slavnog kluba, pogotovo ako Palas uspe da ostane neporažen. Tim Patrika Vijere je već sedam kola bez pobede, ali na poslednjih pet je izgubio samo jednom. Uglavnom igraju nerešeno i nekako se drže van opasne zone. Poraz bi mogao da im zakomplikuje situaciju. Liverpul mora da pobedi, ostala mu je samo bitka za 4. mesto i smatramo da će osvojiti sva tri boda u Londonu. Za dvojku je kvota u kladionici CircusBet 1.74.

Totenhem – Čelsi – GG @ 1.77 u Mozzartbet

Utamice između Totenhema i Čelsija uvek su derbi, ne samo gradski, ali u ovom mementu Plavci su daleko od tima koji spada u najbolje na Ostrvu. Ne po sastavu, pošto smatramo da posle Sitija imaju najjači tim, već po igrama koje prikazuju, i pre svega rezultatima. Grem Poter nije čarobnjak, poput svog prezimenjaka Harija, ali je sigurno da se od tako iskusnog stručanjaka očekivalo mnogo više, pogotovo jer su mu dovedeni takvi igrači kao pto su Žoao Feliks i Enco Fernandez. Nije sve ni u parama, to je kristalno jasno, ali bi izostanak igranja u Ligi šampiona bio žestok udarac na klupsku kasu. Ukoliko ne budu među četiri najbolja u Premijer ligi jedina im je šansa da osvoje elitno takmičenje ove sezone, a i tu ne stoje najbolje, imaju gol minusa iz Dortmunda pred revanš. Totenhem je takođe u minusu za pogodak sa San Sira, ali Pevci su u prvenstvu na željenom četvrtom mestu sa čak 13 bodova više od Čelsija. Ako bi sada dobili Plavce u međusobnom duelu, sumnjamo da bi ovi ikako mogli da ih stignu, pa će Sparsi više razmišljati o Liverpulu, ali i Njukaslu, Brajtonu, Fulamu i Brentfordu, nego o Čelsiju. U 2. kolu šampionata bilo je žestoko na Stamford Bridžu, Hari Kejn je doneo bod Totenhemu u 96. minutu a Tomas Tuhel je već tada bio na izlaznim vratima. Po gol bi i sada trebalo da padne, a za GG kvota u kladionici Mozzartbet iznosi 1.77.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.