Tip dana: Lajpcig – Ajntraht: Oba tima su još u Ligi šampiona, ali ovo je obračun za narednu sezonu!

U subotu nas očekuje dosta veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a po našem mišljenju se jedan od najinteresantnijih igra na “Red Bul Areni” gde će snage odmeriti Lajpcig i Ajntraht iz Frankfurta.
Početak meča između ove dve ekipe je zakazan za 15 časova i 30 minuta.

Lajpcig: Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona!

Kao što smo već dosta puta pomenuli, prošla sezona će svim navijačima Lajpciga dugo ostati u sećanju pošto su popularni Bikovi uspeli da dođu do svog prvog trofeja u istoriji, i to pošto je ova ekipa osvojila nemački Kup nakon trijumfa nad Frajburgom.
Naravno, Red Bul je došao i do plasmana u Ligu šampiona, međutim, dosta teže nego što se očekivalo, a vrlo lako se moglo desiti u poslednjem kolu i da ovu ekipu ne gledamo ove sezone u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Jedan od najzaslužnijih ljudi za taj podvig bio je trener Domeniko Tedesko, koji je ipak nakon serije loših rezultata u ovogodišnjem izdanju nemačke Bundeslige dobio otkaz, a na njegovo mesto je seo Marko Roze, koji je prošle godine predvodio Borusiju iz Dortmunda i doveo ekipu do drugog mesta na tabeli, što zanimljivo nije bilo dovoljno da se sjajnom stručnjaku produži saradnja, iako je opšte poznato da Bajern godinama unazad dominira nemačkim prvenstvom i gotovo da nema pravu konkurenciju.
Bilo kako bilo Roze je za kratko vreme uspeo da podigne fudbalere Lajpciga, međutim, deluje da timu sa “Red Bul Arene” predstoji nikad teža borba za plasman u Ligu šampiona.
Naime, u ovom trenutku se Bikovi nalaze na petom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Frajburg.
Nakon poraza na domaćem terenu od Union Berlina koji blista ove sezone, izabranici Marka Rozea su u prošlom kolu odigrali jedan fantastičan meč na gostovanju kod Volfsburga i bez većih problema savladli ovu ekipu a krajnji rezultat je bio 0:3.
Što se tiče Lige šampiona, i pored katastrofalnog starta i poraza u prvom kolu od Šahtjora na domaćem terenu (1:4), Lajpcig je ipak uspeo da dođe do drugog mesta na tabeli, i to uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, a zanimljivo je da je nakon ta dva uvodna poraza u prva dva kola nemački predstavnik na preostale četiri utakmice ostvario isto toliko trijumfa i na kraju potpuno zasluženo došao do plasmana među šesnaest najboljih evropskih ekipa.
U prvom meču osmine finala Lajpcig je pružio dosta dobar otpor Sitiju na svom terenu, i na kraju je taj meč završen rezultatom 1:1, što svakako daje nadu svim navijačima ove nemačke ekipe, da bi njihov omiljeni tim mogao da se nađe u četvrtfinalu, iako treba biti realan pa priznati da je Siti veliki favorit, i sve osim njihovog prolaska dalje bi bilo ogromno iznenađenje.

Ajntraht: Bez poraza od Lajpciga na poslednjih sedam mečeva!

Poput Lajpciga, prošla sezona je i za Ajntraht bila istorijska, s obzirom da je ova ekipa osvojila svoj prvi trofej posle 30 godina, i to u Ligi Evrope gde je nemački predstavnik nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca došao do trijumfa nad Rendžersom.
Ruku na srce, tim iz Frankfurta se nije proslavio u Bundesligi, pošto su izabranici Olivera Glasnera završili šampionat na sredini tabele, međutim, sve to je manje važno, pošto je pomenuti trofej u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju doneo Orlovima direktan plasman u Ligu šampiona.
Sigurno se svi sećaju da je Ajntraht pre prošlog šampiona, u dve poslednje sezone bez plasmana u elitnog takmičenje ostajao praktično u poslednjim kolima, pa je ovog puta pravda zadovoljena.
Kada smo već kod Lige šampionata, Ajntraht je uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, što je bez ikakve sumnje bio primarni cilj za prvi deo sezone.
Na kraju je nemački predstavnik došao do druge pozicije na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Totenhem, a u ključnom meču su Orlovi slavili na gostovanju kod Sportinga, pošto je taj meč u Lisabonu završen rezultatom 1:2.
Deluje ipak da izabranici trenera Glasnera nisu najbolje prošli na žrebu, pošto su za protivnika dobili italijanski Napoli, koji pruža brutalne partije ove sezone i na pragu je Skudeta, i sve to se ispostavilo i tačnim, pošto je u prvom duelu u Nemačkoj četa Lučana Spaletija održala čas fudbala nemačkom predstavniku i došla do trijumfa, a taj duel je završen rezultatom 0:2, i ako uzmemo u obzir kako tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” igra ove sezone pred svojim navijačima, deluje da Ajntraht nema šta da traži na tom gostovanju.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Bundeslige, u ovom trenutku se Ajntraht nalazi na šestom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na petoplasirani Lajpcig, kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu, što znači da bi Orlovi eventualnim trijumfom pretekli Red Bul i došli makar do pozicije koja na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope.
U prošlom kolu su izabranici Olivera Glasnera rutinski slavili na svom terenu protiv Verdera iz Bremena, a taj meč je završen rezultatom 2:0, što je bila sedma pobeda na domaćem terenu gde je tim iz Frankfurta nanizao četiri trijumfa, ali u i dalje glavni problem loše partije na strani, gde ovaj tim na poslednja četiri susreta ne zna za pobedu.

Naš predlog

Pre svega, utisak je da će nam ovaj duel na “Red Bul Areni” doneti baš dosta pogodaka, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.70.

Iako Lajpcig na poslednjih sedam međusobnih mečeva sa Ajntrahtom nije uspeo da pobedi ekipu iz Frankfurta, mišljenja smo da će toj negativnoj seriji Red Bula dođi kraj, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.73.

Možda i najrealnija prognoza kada je u pitanju ovaj susret je ta da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak, a za to je Meridianbet odredio kvotu 1.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.