Derbi dana: Real Madrid – Atletiko Madrid: Ančeloti ”petardirao” Klopa na Enfildu, sa Čolom će to ići mnogo teže!

U subotu nas širom Evrope očekuje nekoliko veoma zanimljivih susreta, a po našem mišljenju se derbi dana igra na stadionu “Santjago Bernabeu” gde će snage odmeriti Real Madrid i Atletiko Madrid.
Početak popularnog “El Madrilenja” je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Real Madrid: Kraljevski klub polako ali sigurno podiže formu!

Dosta puta smo u analizama Reala pominjali da je ova ekipa imala praktično savršenu sezonu, pošto je kraljevski klub došao do trofeja u Ligi šampiona, La Ligi, Superkupu Evrope, a pre nekoliko sedmica su Madriđani osvojili i Svetsko klupsko prvenstvo, što znači da su vitrine najtrofejnijeg kluba na svetu bogatije za čak četiri trofeja.
Utisak je da je jedan od najzaslužnijih ljudi za to Karlo Ančeloti, čiji je povratak prošle sezone u klub sa “Santjago Bernabeua” bio veliko iznenađenje, ali je popularni Don Karlo još jednom pokazao zašto se smatra možda i najboljim trenerom svih vremena.
U međuvremenu je italijanski stručnjak dobrano rasteretio igrački kadar, pošto za razliku od prošle sezone u klubu više nema Kazemira, Bejla, Jovića, a osim dolaska Čuamenija i Ridigera nije ni bilo nekih spektakularnih transfera, iako treba napomenuti da je Čuameni plaćen Monaku 100 miliona evra.
Dosta dobro je kraljevski klub ušao u novu sezonu, međutim, nakon završetka Svetskog prvenstva su Madriđani zapali u veliku krizu, pa se u ovom trenutku aktuelni šampion Evrope nalazi na drugom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na Barselonu, što je složićete se ogromna bodovna razlika, pogotovu za prvenstvo poput španskog, gde dva najveća kluba zaista retko gube bodove.
U prošlom kolu je četa Karla Ančelotija odigrala jedan dosta dobar meč na veoma teškom gostovanju kod Osasune, a taj duel u Pamploni je završen rezultatom 0:2.
Pre toga je kraljevski klub na svom terenu demolirao već prežaljeni Elče rezultatom 4:0, čime se na najbolji mogući način ovaj klub iskupio svojim navijačima za poraz na gostovanju kod Majorke, kada je bilo 1:0.
Da je Real Madrid izašao iz krize najbolje se videlo u prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv Liverpula, pošto je španski predstavnik odigrao jedan brutalan meč i slavio na Enfildu sa 2:5, i pored toga što su Redsi imali dva gola prednosti u jednom trenutku.
Po dva gola za Madriđane postigli su Vinisijus Žunior, koji je sakupio i jednu asistenciju, i Karim Benzema, a jednom se u listu strelaca upisao i Militao.
Sve u svemu, bila je to jedna od najboljih partija Reala u evropskim takmičenjima u poslednjih nekoliko godina čime je ova ekipa još jednom istakla kandidaturu za najviši mogući plasman.
Za kraj, kada je u pitanju ovaj “El Madrilenjo”, Karlo Ančeloti ovog puta neće moći da računa na Alabu, Mendija i Rodriga.

Atletiko Madrid: Jorgandžije čuvaju četvrtu poziciju!

Godinama unazad je za fudbalere Atletika rezervisana jedna od prve četiri pozicije na tabeli u španskom fudbalskom prvenstvu a to je između ostalog bio slučaj i prošle sezone kada je ova ekipa na kraju uspela da dođe do plasmana u Ligu šampiona.
Tokom leta nije bilo previše promena, osim očekivanog odlaska legendarnog Luisa Suareza koji se vratio u domovinu, tamo osvojio titulu, a već ove zime potpisao dvogodišnji ugovor sa brazilskim Gremiom.
U ovom trenutku se nekadašnji šampion Španije nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na petoplasirani Betis, koji ima i meč viška, pošto su Andalužani sinoć u jednom fantastičnom meču slavili na gostovanju kod Elčea, i to nakon pogotka Vilijana Hozea u petom minutu sudijske nadoknade.
U prošlom kolu su Jorgandžije ostvarile veoma važan trijumf na “Vanda Metropolitanu” protiv nimalo naivne ekipe Atletik Bilbaa, a taj meč je završen rezultatom 1:0, uz gol Grizmana.
Mora se priznati da Atletiko Madrid u poslednje vreme pruža dosta dobre partije, pošto je ovaj tim na pet poslednjih susreta u prvenstvu ostvario četiri trijumfa, uz jedan remi, i to mimo svih očekivanja na svom terenu protiv Hetafea, kada je bilo 1:1.
Inače, što se tiče partija na gostovanjima, do sada je Atletiko odigrao jedanaest mečeva na strani i upisao sedam trijumfa, dva remija i dva poraza, a nakon dosta godina, Madriđani imaju dosta problema i na svom stadionu, gde je četvrtoplasirani tim na tabeli na jedanaest susreta ostvario pet trijumfa, tri remija i isto toliko poraza.
Naravno, treba podsetiti i na katastrofalne partije Jorgandžija u Ligi šampiona gde ova ekipa posle baš dosta vremena nije uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, ali ne samo to, Madriđani nisu uspeli ni da dođu do treće pozicije koja garantuje nastavak takmičenja u šesnaestini finala Liga Evrope, pošto je četa Čola Simeonea zauzela poslednje mesto u jednoj ne preterano teškoj grupi, u kojoj su pored njih bili još i Leverkuzen, Klub Briž i Porto.
Kolćonerosi su nažalost eliminisani i u španskom Kupu Kralja, i to od Reala sa kojim se večeras sastaju, nakon produžetaka, što znači da će Atletiko do kraja sezone nastupati samo u prvenstvu Španije, što bi ruku na srce mogla da bude i dosta dobra stvar, pošto će Madriđani imati dosta vremena da pripremaju svoje mečeve, a sve to u nastojanju da ova ekipa na kraju bude među prva četiri tima na tabeli.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Čolo Simeone za ovaj veliki derbi Madrida neće moći da računa na Regelona i De Paula.

Naš predlog

Iako nam “El Madrilenjo” retko kada donosi dosta golova, mišljenja smo da nas ovog puta očekuje jedan drugačiji meč, pošto je Real u sjajnoj formi u šta se najbolje pre nekoliko dana uverio Liverpul, dok bi Madriđani eventualnim porazom na ovom duelu mogli da dovedu u pitanje poziciju broj četiri, pa je sva prilika da nas na “Santjago Bernabeu” očekuje jedan efikasan susret, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.93.

Kada se sve sabere i oduzme mišljenja smo da je ipak velika prednost na strani Reala, pa vam toplo preporučujemo da probate sa jedinicom koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.85.

Za kraj, sva je prilika da će Karim Benzema i drugari postići makar dva pogotka protiv svog gradskog rivala, pa je idealno da probate sa igrom D2+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.94.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.