Derbi dana: Marsej – PSŽ: Parižani nedavno završili u moru kada su gostovali u luci, mogu li sada da isplove s bodovima?

U nedelju je kao što je to i tradicija poprilično dobra ponuda za klađenje, pošto je na programu nekoliko izuzetno zanimljivih susreta, a po našem mišljenju se derbi dana igra na Velodromu gde će snage odmeriti Marsej i PSŽ.
Početak susreta između trenutno drugoplasiranog i prvoplasiranog tima na tabeli Lige 1 je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Marsej: Može li Marsej da ugrozi prebogate Parižane?

Uz dosta sreće su fudbaleri Marseja prošle sezone došli do direktnog plasmana u Ligu šampiona, pošto je ekipa sa Velodroma iskoristila iznenadni kiks Monaka u poslednjem kolu, koji je na kraju završio na trećem mestu na tabeli i preko kvalifikacija nije uspeo da dođe do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Neko nepisano je pravilo da tim koji na kraju sezone zauzme treće mesto na tabeli, na kraju preko kvalifikacija ne uspe da dođe do plasmana u Ligu šampiona, a prošle godine se još jednom pokazalo koliko je bitno završiti na jednom od prve dve pozicije.
Horhe Sampaoli je pred početak sezone mimo svih očekivanja napustio Marsej zbog neslaganja sa upravom, a na njegovo mesto je doveden Igor Tudor koji je prošle godine bio najzaslužniji čovek za fenomenalne partije Verone u Seriji A.
Kako vreme prolazi deluje da je to bio pravi poetz, iako francuski predstavnik na kraju nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, ali ni Liga Evrope, i to nakon nesrećno primljenog gola od Totenhema, u poslednjem minutu sudijske nadoknade.
Bilo kako bilo, u nastavku sezone će se tim sa Velodroma fokusirati na Kup i prvenstvo, a u ovom trenutku se Marsej nalazi na drugom mestu na tabeli Lige 1, uz pet bodova manjka u odnosu na PSŽ, a kako prebogati Parižani dolaze u goste kod Marseja na ovom susretu, vrlo lako se može dogoditi da ta bodovna prednost posle ovog kola bude i samo dva boda, čime bi pomalo i nenadano dobili veoma zanimljivu šampionsku trku u Francuskoj.
U prošlom kolu su izabranici Igora Tudora nakon preokreta, ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Tuluza, a taj susret je završen rezultatom 2:3.
Inače, ne treba zaboraviti da je Marsej pre nešto više od mesec dana bio bolji od PSŽ-a u okviru francuskog Kupa, a taj duel na Velodromu je završen rezultatom 2:1, i sigurno je da bi drugoplasirani tim na tabeli voleo da sjajnu partiju ponovi i u prvenstvu.
Što se tiče izostanaka, Igor Tudor za ovaj meč sa aktuelnim šampionom Francuske neće moći da računa na Harita, Mbembpu, Ruiza i Gigoa.
Za kraj, do sada je drugoplasirani tim na tabeli odigrao dvanaest mečeva na svom stadionu i ostvario sedam trijumfa, dva remija i tri poraza.

PSŽ: Jako loše partije u poslednje vreme!

PSŽ je prošle sezone bez većih problema došao do titule šampiona Francuske, a sve je bilo rešeno već nakon prvih petnaestak kola.
Ovog puta je bez ikakve sumnje primarni cilj tima sa “Parka Prinčeva” trofej u Ligi šampiona, što po svemu sudeći neće biti nimalo lak zadatak.
U ovom trenutku se izabranici Kristofa Galtjea koji je tokom leta pomalo i iznenađujuće seo na klupu Parižana, nalaze na prvom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na drugoplasirani Marsej.
U poslednje vreme aktuelni šampion Francuske pruža nešto slabije partije, međutim, i pored toga je ova ekipa u prošlom kolu prvenstva uspela da slavi na domaćem terenu protiv Lila, kada je bilo 4:3, a pobedonosni pogodak delo je Lionela Mesija iz slobodnjaka u sudijskoj nadoknadi.
Primarni cilj prvog dela sezone je bez ikakve sumnje bio plasman u nokaut fazu Lige šampiona, do čega je francuski predstavnik i došao, međutim, sa drugog mesta na tabeli.
Naime, izabranici Kristofa Galtjea su u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmčenja odigrali šest mečeva bez poraza. Četiri puta su Sveci slavili, uz dva remija i to oba protiv Benfike, pošto je oba puta bilo 1:1, a zanimljivo je da su na kraju ova dva tima imala isti broj bodova, isti međusobni skor, ali i istu gol razliku, pa je odlučivao broj postignutih pogodaka na strani, gde je portugalski predstavnik bio bolji, pa su Parižani kao što smo već napomenuli morali da se zadovolje sa drugom pozicijom.
Žreb je ponovo bio nemilosrdan za PSŽ, pošto je za rivala u osmini finala ova ekipa dobila Bajern iz Minhena, a to je ujedno bila i repriza finala iz 2020. godine kada je nemačka ekipa slavila minimalnim rezultatom i na kraju došla do “ušatog” trofeja.
Prvi meč koji je odigran na “Parku Prinčeva” je četa Julijena Nagelsmana rešila u svoju koristi, takođe sa minimalnim rezultatom, što je svakako dobra zaliha pred revanš koji je za desetak dana na programu u Minhenu.
Za kraj, Kristof Galtje za ovaj veoma važan meč u Ligi 1 protiv Marseja neće moći da računa na Nejmara što će svakako biti ogroman hendikep, a pored njega neće biti ni Renata Sančeza, dok je sjajni Markinjos pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Očekuje nas sasvim sigurno jedna fenomenalna utakmica, a ne treba sumnjati da će i atmosfera na Velodromu biti na najvišem mogućem nivou, što će po našem mišljenju pomoći domaćoj ekipi da ne doživi poraz na ovom duelu pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.55.

Vrlo lako se može desiti da i jedna i druga ekipa postignu makar po jedan pogodak na ovom susretu, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.53.

Za kraj, Marsej je pre nešto manje od mesec dana već pokazao kako se pobeđuje PSŽ, a utisak je da tim iz prestonice Francuske na ovo gostovanje dolazi u još gorem raspoloženju, još i bez Nejmara, pa vam hrabro savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 2.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.