Tip dana: Milan – Atalanta: Rosoneri stalno na ”minimalcu”, mogu li da se raspucaju protiv Boginje?

U nedelju nas širom Evrope očekuje nekoliko zaista sjajnih mečeva, a jedan od njih se igra i na “San Siru” gde će fudbaleri Milana u okviru 24. kola italijanske Serije A ugostiti Atalantu.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Milan: Kriza je prošlost!

U analizama koje su posvećene Milanu, prosto ne možemo a da ne pomenemo da je ova ekipa prošle sezone igrala fenomenalan fudbal, što je između ostalog i dovelo do osvajanja Skudeta, što je bez ikakve sumnje bilo ogromno iznenađenje za sve ljubitelje Serije A.
Naravno, prvo mesto je pored titule ovom klubu donelo i plasman u Ligu šampiona, što je pre početka sezone bio primarni cilj, a kako sada stvari stoje biće i ove.
Ponovo je gigant iz Milana na jedan sjajan način započeo šampionat, i deluje da je sve dosta dobro funkcionisalo sve do kraja 2022. godine.
I pored toga što su Rosoneri 2023. godinu otvorili sa trijumfom na teškom gostovanju kod Salernitane, nakon toga je usledila jedna katastrofalna serija ovog kluba koji je odigrao sedam mečeva u svim takmičenjima i doživeo čak pet poraza uz dva remija.
Onda je četa Stefana Piolija, koji je po mišljenju mnogih bio najzaslužniji za prošlogodišnji Skudeto slavila na svom terenu protiv Torina, čime je prekinuta ta crna serija, a u prošlom kolu je jedan od najtrofejnijih evropskih klubova slavio i na veoma teškom gostovanju kod Monce, koja pruža odlične partije u poslednje vreme i zaista retko gubi mečeve.
Sve to je u ovom trenutku dovoljno za četvrto mesto na tabeli, za koje već znamo da je poslednje koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, međutim, već u ovom kolu Rosonere očekuje jedan veoma težak meč sa Atalantom, koja igra odlično u gostima.
Za razliku od prošle sezone tim sa “San Sira” je uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu i to pošto je u konkurenciji Čelsija, Salcburga i Dinamo Zagreba na kraju završio na drugom mestu na tabeli, i za rivala dobio engleski Totenhem.
U prvom susretu osmine finala italijanski predstavnik je odigrao jedan dosta dobar meč i slavio sa minimalnim rezultatom, i zaista ne treba nikoga da iznenadi ukoliko Milan na kraju i dođe do plasmana u četvrtfinale, što bi u ovakvoj situaciji svakako bio ogroman uspeh.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Stefana Pioli za ovaj susret sa Atalantom neće moći da računa na Benasera i Kalabriju, dok je Florenci pod velikim znakom pitanja.

Atalanta: Može li Boginja do plasmana u Ligu šampiona?

Nako nekoliko veoma uspešnih sezona, prošla godina je bila jako loša za tim iz Bergama, koji je ostao bez plasmana u evropska takmičenja, a to i jeste bio primarni cilj, nakon tri vezana učešća u Ligi šampiona, u kojima je popularna Boginja ostavila izuzetno dobar utisak.
Iako je Atalanta igrala dosta dobro u prvom delu prošlogodišnjeg izdanja italijanske Serije A, u drugom delu prvenstva je četa Đanpjera Gasperinija igrala ispod svih očekivanja, i na kraju je ispred njih na tabeli završila Fiorentina, koja je došla do plasmana u Ligu konferencije, a kada smo već kod ovog takmičenja, treba napomenuti da je Viola nedavno eliminisala Bragu i došla do plasmana u osminu finala.
Ruku na srce, nakon tri vezana učešća u Ligi šampiona, veliko je pitanje koliko bi sve navijače Atalante i zadovoljio plasman u Ligu konferencije, pa je i ovog puta primarni cilj plasman u elitino takmičenje, što kako sada stvari stoje neće biti nimalo lak zadatak.
U ovom trenutku se Boginja nalazi na šestom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Milan, a poznato je da je to poslednje mesto koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona.
Dobra stvar je što Atalanta u ovom kolu gostuje upravo kod aktuelnog šampiona Italije, i trijumfom na tom meču na “San Siru” bi ekipa iz Bergama došla do toliko željene pozicije broj četiri.
U prošlom kolu je četa Đanpjera Gasperinija dobrano razočarala svoje navijače, pošto je šestoplasirani tim na tabeli na svom terenu doživeo šokantan poraz od Lećea, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Zanimljivo je da je Atalanta pre toga odigrala možda i svoj najbolji susret u ovogodišnjem izdanju Serije A, pošto je Boginja slavila na gostovanju kod Lacija, kada je bilo 0:2.
Ako bacimo pogled na mečeve na gostovanjima, do sada je tim iz Bergama odigrao dvanaest duela na strani i ostvario sedam trijumfa, tri remija i dva poraza, pa dolazimo do podatka da je Atalanta druga najbolja gostujuća ekipa u ligi, naravno, odmah iza Napolija koji pruža fenomenalne partije ove sezone.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj veoma važan duel sa Milanom, Đanpjero Gasperini ovog puta neće moći da računa na Zapatu, Demirala, Hatebura i Muratorea, dok je Pašalić pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da je ovo jedan izuzetno težak meč za prognoziranje, pa ćemo ovog puta izbeći tipovanje na konačan ishod, već se fokusirati na golove, kojih će po našem mišljenju i te kako biti večeras na “San Siru”. Pre svega, deluje da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak, za šta je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.73.

Generalno, utisak je da nas očekuje jedan izuzetno efikasan susret između dva tima sa potpuno istim ambicijama, pa je topla preporuka igra 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.90.

Za kraj, deluje da ćemo videti makar jedan gol u prvom poluvremenu, ali i barem jedan pogodak u drugom delu igre, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom I1+&II1+ uz kvotu 1.72 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.