Tip dana: Juventus – Torino: Mogu li Bikovi konačno da pokažu rogove u derbiju Torina?

U utorak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, iako ovog puta neće biti mečeva nokaut faze Lige šampiona.
Za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč 24. kola italijanske Serije A u kom će Juventus na svom stadionu ugostiti gradskog rivala, ekipu Torina.
Popularni “Derbi dela mole” je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Juventus: “Stara dama” blista u poslednje vreme!

I pored jednog zaista fenomenalnog odrađenog prelaznog roka, fudbaleri Juventusa generalno imaju dosta problema ove sezone.
Pre svega, Juve se nimalo nije proslavio u Ligi šampiona, a poražavajuće zvuči podatak da je ova ekipa na šest odigranih susreta doživela čak pet poraza uz samo jedan trijumf i to na svom terenu protiv Makabija iz Haife kada je bilo 3:1, što je na kraju bilo dovoljno tek za treće mesto na tabeli.
Ipak, to nije najveća nevolja koja je zadesila klub iz Torina ove godine. Naime, kada se Juve uključio u borbu za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, što naravno i jeste primarni cilj za ovu sezonu, usledio je pravi šok.
Naime, italijanski sportski sud kaznio je fudbalski klub Juventus sa oduzimanjem 15 bodova u Seriji A zbog finansijskih prevara prilikom transfera igrača, pa se u ovom trenutku izabranici Masimilijana Alegrija nalaze na osmom mestu na tabeli, uz čak devet bodova manjka u odnosu na šestoplasiranu Atalantu, a to je za sada poslednje mesto na tabeli koje na kraju prvenstva donosi plasman u evropska takmičenja.
Ipak, mora se priznati da Juve u poslednje vreme igra poprilično dobro, pošto je ova ekipa vezala tri trijumfa u prvenstvu i to sva tri bez primljenog gola.
U prošlom kolu je “Stara dama” slavila na nimalo prijatnom gostovanju kod Specije, a taj susret je završen rezultatom 0:2.
Naravno, ne treba zaboraviti ni to da je italijanski predstavnik sredinom prošle nedelje uspeo da dođe do plasmana u osminu finala Liga Evrope nakon trijumfa na gostovanju kod Nanta, kada je bilo 0:3, a junak tog susreta bio je Anhel Di Marija koji je postigao čak tri pogotka, od kojih je prvi bio zaista spektakularan.
Zbog svega toga Juve u veoma lepom raspoloženju dočekuje svog gradskog rivala, od koga nije poražen punih osam godina.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj meč sa gradskim rivalom, Masimilijano Alegri ovog puta neće moći da računa na Lokatelija, Milika, Miretija i Pitersa, dok je pod znakom pitanja Kjeza.

Torino: Punih osam godina bez trijumfa u derbiju Torina!

Prošlu sezonu su fudbaleri Torina po starom dobrom običaju završili na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji, što je donekle bilo i očekivano, iako se u klubu nadali da bi konačno posle nekoliko godina pauze mogli da napadnu mesto koje vodi u neko od evropskih takmičenja, a utisak je da bi Liga konferencija bila baš po meri Bikova.
Bilo kako bilo, obezbeđen je opstanak, što se ruku na srce ni u prethodnih nekoliko sezona nije dovodilo u pitanje, a na osnovu letnjeg i zimskog prelaznog roka, deluje da najstariji italijanski klub poseduje ekipu koja je kadra da se umeša u borbu za neko od evropskih takmičenja.
Prethodnih godina je bio slučaj u italijanskom fudbalu da i sedmo mesto na tabeli donosi izlazak u Evropu, u slučaju da jedna od šest prvoplasiranih ekipa dođe do trofeja u Kupu, što se ruku na srce ove sezone možda i neće dogoditi pošto su plasman u polufinale obezbedili Inter koji bi svakako trebao da se nađe među šest prvoplasiranih timova, ali i Juventus, Fiorentina i Kremoneze, koji trenutno nisu ni blizu šeste pozicije.
U ovom trenutku se Bikovi nalaze na devetom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na svog gradskog rivala, ekipu Juventusa, kod koje između ostalog i gostuju u poslednjem meču ovog kola.
Ako se malo osvrnemo na tradiciju, doći ćemo do zaključka da Torinu nimalo ne prijaju ti susreti sa daleko poznatijim gradskim rivalom, pošto je poslednju pobedu u meču koji još nosi i naziv “Derbi dela Mole”, ova ekipa ostvarila još 2015. godine.
Od tada je “Stara dama” upisala čak trinaest trijumfa, dok je četiri puta bilo nerešeno, što sigurno jeste nešto sa čim bi čelni ljudi Torina i te kako bili zadovoljni.
U poslednje vreme popularni Bikovi igraju promenljivo, pa je tako devetoplasirani tim na tabeli na pet poslednjih susreta ostvario dva trijumfa, dva remija i jedan poraz.
U prošlom kolu su izabranici Ivana Jurića, koji radi dosta dobar posao na klupi ovog tima, remizirali na svom terenu protiv Kremonezea, koji je praktično već ispao iz lige, a taj susret je završen rezultatom 2:2.
Inale, Torino je do sada na gostovanjima odigrao dvanaest mečeva i ostvario četiri trijumfa, tri remija, ali i pet poraza.
Kada su u pitanju izostanci, hrvatski stručnjak za ovaj veoma važan meč protiv svog gradskog rivala, neće moći da računa na Lazara, Pelegrija, Vieiru, Vlašića i Zimu, dok je Riči pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Juventus ima fenomenalan skor protiv Torina u poslednjih osam godina, i mišljenja smo da će Dušan Vlahović i drugari i ovog puta doći do trijumfa, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.75.

Očekuje se da “Stara dama” od prvog minuta krene ofanzivno ka golu svog gradskog rivala, i vrlo je moguće da Juve postigne makar dva pogotka na ovom meču, zbog čega vam savetujemo da odigrate igru H2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.06.

Za kraj, mišljenja smo da se vrlo lako može desiti da četa Ivana Jurića ne postigne nijedan gol na ovom gostovanju, za šta je kladionica Meridianet odredila kvotu 2.07.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.