Najava i analiza: Bundesliga, 23. kolo: Bitka u Dortmundu pred revanše Lige šampiona, Bajern u Štutgartu, Ajntraht u Volfsburgu

Ubedljivim trijumfom nad Union Berlinom Bajern je pokazao ko je i dalje gazda u Bundesligi. Ipak, ponovo nisu sami na vrhu, sada im društvo prave samo Milioneri iz Dortmunda. Berlinci su pali na treću poziciju a u naletu su i Bikovi iz Lajpciga. U ovom kolu lider iz Minhena gostuje u Štutgartu, a u centru pažnje biće derbi na Signal Iduna parku u kome Borusija dočekuje Lajpcig, pre nego što ode na Stamford Bridž na revanš protiv Čelsija. Predložene kvote bile su aktuelne u trenutku pisanja najave.

Dortmund – Lajpcig – GG3+ @ 1.75 u Mozzartbet

Derbi ovog kola igra se odmah u petak. Sastaju se Dortmund, koji deli prvu poziciju s Bajernom, i četvrtoplasirani Lajpcig. Milioneri su sjajni u 2023. godini, dobili su apsolutno sve utakmice koje su odigrali, sedam u Bundesligi i po jednu u Ligi šampiona i DFB kupu. Sada je pred njima pakleni raspored, odmah nakon derbija sa Bikovima putuju u London na revanš sa Čelsijem u osmini finala Lige šampiona gde će pokušati da sačuvaju minimalnu prednost, ili je dodatno uvećaju. Lajpcig ide iz derbija u derbi u Bundesligi, posle pobede na Ajntrahtom ponovo su u zoni plasmana u Ligu šampiona, a još uvek su i u elitnom takmičenju, mada njih tek čeka težak revanšna Etihadu sa Sitijem. Lajpcig je dobio oba prošlosezonska duela protiv Dortmunda i to dosta ubedljivo, bilo je 4:1 i 3:0. Golova će biti i sada i to na obe strane. Za GG3+ koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.75.

Augzburg – Verder – 0-2 @ 2.10 u CircusBet

Augzburg je igrao tri puta na svom terenu u drugom delu sezone u Bundesligi, sva tri meča je dobio i to identičnim rezultatom 1:0. Nije ovaj tim izgledao tako jesenas, na početku sezone bodove su uglavnom osvajali na strani, pa i sada imaju sasvim solidnih deset bodova sa gostovanja iako nisu doneli ni jedan u 2023. godini. Verder je zadovoljan svojim učinkom, radi se o timu koji je prošlu sezonu proveo u Cvajti ali se od početka ove drži uglavnom u zlatnoj sredini. Za Zelene je glavno da se ponovo ustale u elitnom rangu čiji su rekorderi bili po broju odigranih utakmica do ispadanja pre dve sezone. U prvom delu prvenstva Augzburg je slavio na Vezeru minimalnim rezultatom, a malo golova trebalo bi da bude i sada. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 2.10.

Menhengladbah – Frajburg – T12+ @ 2.17 u Meridianbet

Ždrepci su u lošoj formi što se ne bi reklo kada bi se gledali samo mečevi protiv Bajerna. Menhengladbah je najnezgodniji rival za Bavarce pa su ih pobedili i pre dva kola na svom Borusija parku. Tada su veći deo meča igrali sa igračem manje, a već posle sedam dana doživeli su debakl na gostovanju u Majncu. Niko nije zadovoljan trenutnim 10. mestom i sve češće se pominje smena trenera Farkea. Na drugoj strani Frajburg je na odličnoj 5. poziciji, smeši im se novi nastup u Evropi a još uvek su u igri i ovog proleća. Njih već u četvrtak čeka prvi meč osmine finala Lige Evrope u kome će igrati protiv slavnog Juventusa. Gostovanje u Torinu sigurno je u podsvesti fudbalerima Frajburga i to bi mogla da bude šansa za Borusiju da napokon odigra pravi meč Naš predlog je domaćin daje dva gola za koju je koeficijent u kladionici Meridianbet 2.17.

Bohum – Šalke – 0-2 @ 1.95 u Mozzartbet

Svaka čast derbiju u Dortmundu ali su bodovi iz ovog duela još važniji rivalima. Za poraženog iz komšijskog duela u Bohumu teško da će biti prilike za popravni i čisto sumnja mo da ćemo oba tima i naredne sezone gledati u Bundesligi, a moguće je da sledeći međusobni meč odigraju u Cvajti. Šalke i Bohum zauzimaju dva poslednja mesta na tabeli ali daleko od toga da su se predali. Bohum je ponovo u krizi, vezali su tri uzastopna poraza i vratili se u zonu ispadanja, dok je Šalke znatno popravio i formu i učinak, pa je bez poraza na poslednjih pet utakmica. Rudari su igrali četiri puta uzastopno bez golova a onda su prošle nedelje pobedili Štutgart na svojoj Veltins areni i ostavrili tek treću pobedu u svojoj povratničkoj sezoni. Jednu od te tri ostvarili su protiv Bohuma jesenas kada je u Gelzenkirhenu bilo 3:1. Biće ovo rat na terenu, tribine će biti krcate a nedostajaće samo golovi, ili će ih biti malo, po našem mišljenju. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.95.

Majnc – Hofenhajm – 1 @ 1.93 u CircusBet

Hofenhajmu ništa ne pomaže, promena trenera nije donela nikakav napredak i ovaj tim sada ima pet vezanih poraza, a u drugom delu sezone osvojili su samo jedan bod. Posle neuspeha protiv Dortmunda u prošlom kolu Hof je na 16. mestu, onom koje donosi igranje u baražu. Hoće li Pelegrino Mataraco uspeti da odvede Hofenhajmov brod u mirnu luku, jer ovaj tim od kada je u Bundelsigi nikad se nije borio za opstanak, ostaje da vidimo, ali je prioritet neka pobeda koju čekaju od sredine oktobra. Za Majnc važi gotovo suprotno, oni imaju tri vezane pobede i četiri u poslednjih pet utakmica u Bundesligi. Bili su izuzetno efikasni u prethodna tri meča i postigli su čak deset golova u pobedama nad Augzburgom, Leverkuzenom i Menhengladbahom. Gosti bi bili zadovoljni bodom, ali sumnjamo da će ga osvojiti. Naš predlog je jedinica, a za nju se dobija kvota 1.93 u kladionici CircusBet.

Union Berlin – Keln – GG3+ @ 2.85 u Meridianbet

Nekako nam deluje da Union polako popušta. Daleko od toga da je ovo što su do sada uradili malo, ali u dva poslednja meča u prvenstvu nisu pobedili, a nisu dali ni gol. Protiv Šalkea bilo je 0:0 u Berlinu, a onda je usledio poraz od Bajerna u Minhenu, i to dosta lak sa 3:0. Sada su na trećem mestu i sledi im velia borba za plasman u Ligu šampiona, što bi bio logičan napredak za ovaj tim koji je prošle sezone igrao Ligu konferencija a ove Ligu Evrope, u kojoj su eliminisali Ajaks i čeka ih dvomeč sa belgijskim Rojal Unionom, timom s ojim su već igrali u grupnoj fazi ovog takmičenja. Keln je odlično započeo drugu polovinu prvenstva, pobedili su ubedljivo Verder i uzeli bod na gostovanju kod šampiona, ali su zatim igrali promenjivo. Imali su svetlih trenutaka, poput pobede nad Ajntrahtom, ali su u prošlom kolu poklekli na svom terenu protiv Volfsburga. Od Evrope drugu sezonu zaredom nema ništa i sada je Baumgartnerovom timu najvažnije da ode u sigurnu zonu. Očekujemo golove u Berlinu, a za GG3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 2.85.

Štutgart – Bajern – 2,2+ @ 1.63 u MaxBet

Ne planiraju Bavarci da predaju Salataru bilo kome, a to su pokazali ubedljivim trijumfom nad Unionom u prethodnom kolu. Sada dele vrh samo sa Dortmundom a obračun sa njima im tek predstoji. Posle meča u Štutgartu igraće revanš sa Pari Sen Žermenom na svojoj Alijanc areni i sigurno je da će fokus biti na tom meču, i pored činjenice da imaju prednost jednog gola sa Parka Prinčeva. U Štutgartu će Nagelsman proveriti koliko je spreman Sadio Mane i može li Snegalac da bude adut u revanšu sa Parižanima. Za Švabe je ovo težak ispit, posebno posle poraza od Šalkea u prethodnom kolu. Štutgart je van zone ispadanja, ali samo zahvaljujući gol razlici pošto imaju isti broj bodova kao i Hofenhajm i Bohum. Njima predstoji grčevita borba za opstanak i moraju da pokušaju da urade nešto i protiv šampiona od koga su izgubili 12 prethodnih utakmica na svom terenu. Izgubiće i 13. put, a Bajern če postići barem dva gola. Za kombinaciju 2,2+ kvota iznosi 1.63 u kladionici MaxBet.

Leverkuzen – Herta – 3+ @ 1.70 u Meridianbet

Pobeda u Monte Karlu posle penala mogla bi da spasi sezonu Leverkuzena. Bajer je jako daleko od plasmana u Evropu za narednu sezonu kroz Bundesligu, pred ovo kolo Farmaceuti su bili tek 11. u Bundesligi, a u dva prethodna kola imaju poraz od Majnca na svojoj Baj areni i remi u Frajburgu. Njima je meč koji igraju u četvrtak protiv mađarskog Ferencvaroša još značajniji nego ovaj protiv Herte. Njima bi eventualno osvajanje Lige Evrope, što nije lako, ali je svakako moguće, donosi ponovo igranje u Ligi šampiona i Leverkuzen mora da pokuša da ponovi ono što je Ajntraht uradio prethodne sezone. Zato je za Berlince ovaj meč od kapitalnog značaja, jesu van zone ispadanja posle pobede nad Augzburgom u prethodnom kolu ali bi lako mogli da se u nju vrate koliko posle ovog kola. Herta je vezala šest poraza na strani, tri su doživeli na kraju jesenjeg dela i sada su dodali još tri u 2023. godini. Gledano po tome šanse su im male, ali ih mi ne otpisujemo. Zato je predlog na golove, a za 3+ kvota je 1.70 u kladionici Meridianbet.

Volfsburg – Ajntraht – GG3+ @ 1.95 u Mozzartbet

Ekipa iz Frankfrta ima, za sada, odličnu sezonu. U svom premijernom nastupu u Ligi šampiona ušli su u nokaut fazu ali izgleda da im je tu kraj. Napoli je stekao dva gola prednosti u Nemačkoj i očekuje ga overa plasmana u četvrtfinale naredne sedmice u Napulju. Pokušaće Ajntraht da i naredne sezone bude deo evropske elite, a jedina šansa mu je osvajanje makar četvrtog mesta u Bundesligi. Poraz u Lajpcigu dosta ga je udaljio od tog cilja, ali vremena ima dovoljno, a njihov zaostatak je mali. Problem su im mečevi na strani, u drugom delu sezone još nemaju trijumf, remizirali su sa Bajernom i Frajburgom a izgubili od Kelna i Lajociga. Volfsburg je slavio u Kelnu prošle sedmice i prekinuo niz od četiri utakmice bez pobede. Tim Nika Kovača opet je u konkurenciji za Evropu i dosta toga zavisiće od meča sa Ajntrahtom. Oba tima igraće na pobedu, a naš predlog je GG3+ sa koeficijentom 1.95 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.