Najava i analiza: La Liga, 24. kolo: Pola lige se bori za opstanak!

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi 24. kola španske La Lige. Na programu su dva velika derbija, pošto će snage odmeriti Betis i Real Madrid, ali i Atletiko Madrid i Sevilja, i nema nikakve sumnje da će nam ta dva susreta doneti dosta uzbuđenja.
Pored toga Barselona na svom terenu dočekuje Valensiju kojoj su bodovi preko potrebni u borbi za opstanak.
Od ostalih susreta za vas izdvajamo okršaj između Sosijedada i Kadiza, što će biti i premijerni susret ovog kola, kao i duel u Valjehasu gde će Rajo Valjekano ugostiti Atletik Bilbao.
Trenutno se na prvom mestu na tabeli nalazi Barselona koja ima sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Real. Treću poziciju drži Sosijedad, ali se ozbiljno primakao Atletiko koji se nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz samo bod manjka.
Na pozicijama koje donose plasman u Ligu Evrope trenutno se nalaze Betis i Rajo Valjekano, a šansu iz prikrajka čekaju Viljareal, Osasuna, Bilbao i Majorka.
Kada je u pitanju borba za opstanak, najugroženiji je svakako Elče koji se nalazi na poslednjem mestu na tabeli, a u zoni ispadanja su još i Hetafe i Valensija. Međutim, utisak je da se skoro pola lige bori za opstanak, pošto primera radi dvanaestoplasirani Espanjol ima samo četiri boda viška od timova koji se nalaze u zoni ispadanja.

Real Sosijedad – Kadiz – D2+ @ 1.85 u Meridianbet

Premijerni meč 24. kola španske La Lige se igra na “Anoeti” gde će snage odmeriti Real Sosijedad i Kadiz.
David Silva i drugari igraju sjajno ove sezone i trenutno drže treće mesto na tabeli, a u prošlom kolu je ova ekipa doživela poraz na gostovanju kod Valensije, što ruku na srce i jeste bilo iznenađenje, s obzirom da “slepi miševi” igraju katastrofalno ove sezone.
Kadiz će sa druge strane učiniti sve da dođe do opstanka, i kako sada stvari stoje ovaj tim je na pravom putu da to i uradi pošto se Kadiz nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
Ipak, ovaj tim igra daleko bolje na svom terenu nego na strani, a pored pobede domaćina, deluje da bi Sosijedad mogao da postigne i makar dva pogotka uz kvotu 1.85 u Meridianu.

Hetafe – Đirona – 1 @ 2.75 u Mozzartbet

Godinama unazad Hetafe igra odlično na domaćem terenu, a i ovog puta se svi navijači ovog tima uzdaju da će dobre partije njihove omiljene ekipe na svom stadionu i doneti opstanak u društvu najboljih.
U ovom trenutku se ekipa iz predgrađa Madrida nalazi na devetnaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je Hetafe poražen na gostovanju kod Viljareala, kada je bilo 2:1.
U goste im stiže Đirona koja slovi za jedno od najprijatnijih iznenađenja pošto se Katalonci nalaze na sredini tabele, preciznije na jedanaestoj poziciji i sva je prilika da ćemo ovu ekipu i naredne godine gledati u društvu najboljih, što između ostalog i jeste primarni cilj.
Pominjali smo već da Hetafe igra dobro na domaćem terenu zbog čega vam najviše i preporučujemo da ovde odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 2.75.

Almerija – Viljareal – GG @ 1.65 u Maxbet

Ekipa Almerije je u prošlom kolu odigrala verovatno i svoj najbolji meč u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, pošto je novajlija u društvu najboljih slavio na svom terenu protiv Barselone, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
U ovom trenutku se Almerija nalazi na petnaestom mestu na tabeli, međutim, ovaj tim i dalje strepi u vezi opstanka, pošto trenutnoo petnaestoplasirani tim na tabeli ima samo dva boda viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
Što se tiče Viljareala, “žuta podmornica” je u prošlom kolu ostvarila veoma važan trijumf na svom terenu protiv Hetafea, čim se ova ekipa ponovo probila na sedmu pozicicu na tabeli uz isti broj bodova kao i šestoplasirani Rajo Valjekano.
Oba tima će ići sigurno na trijumf ovde, pa treba očekivati golove na obe strane zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG uz kvotu 1.65 u Maxbetu.

Majorka – Elče – 1 @ 1.71 u CircusBet

Iako je Majorka u prošlom kolu doživela poraz na gostovanju kod Espanjola, svakako da svi navijači ovog tima imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, pošto se njihova omiljena ekipa trenutno nalazi na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji, daleko od bilo kakve borbe za opstanak.
U poslednje vreme Muriđi i drugari igraju sjajno na domaćem terenu, pa je tako Majorka vezala čak pet trijumfa na strani od kojih se poslednji desio protiv Viljareala, kada je bilo 4:2.
Elče će po svemu sudeći sledeće sezone igrati u Segundi, pa ovoj ekipi kako sada stvari stoje ostaje samo da se časno oprosti od najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala.
U prošlom kolu je “fenjeraš” poražen na svom terenu od Betisa, a taj duel je završen rezultatom 2:3.
Mišljenja smo da će Majorka bez većih problema slaviti na ovom duelu pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica CircusBet plaća sa kvotom 1.71.

Atletiko Madrid – Sevilja – 3+ @ 2.25 u Meridianbet

Derbi kola se igra na stadionu “Vanda Metropolitano” gde će fudbaleri Atletiko Madrida ugostiti Sevilju.
Pre svega utisak je da smo i od jednog i od drugog tima daleko više očekivali kada je ovaj šampionat u pitanju, a u ovom trenutku se domaćin nalazi na četvrtom mestu na tabeli koje donosi plasman u Ligu šampiona. Ipak, Sevilja je daleko od bilo kakvog plasmana u neko od evropskih takmičenja, a kako sada stvari stoje deluje da bi ova ekipa mogla da bude zadovoljna ukoliko uspe da izbori opstanak u društvu najboljih, pošto se trenutno Andalužani nalaze na četrnaestom mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
U prošlom kolu je Sevilja još jednom šokirala sve svoje navijače pošto je ovaj tim na svom terenu poražen od Osasune, kada je bilo 2:3.
Utisak je da je Atletiko blagi favorit, međutim, mišljenja smo da nas očekuje dosta golova pa vam preporučujemo igru 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.25.

Valjadolid – Espanjol – G2+ @ 3.30 u Mozzartbet

Godinama unazad je primarni cilj Valjadolida opstanak u društvu najboljih, a apsolutno ništa se nije promenilo ni ove sezone.
U ovom trenutku se klub koji je u većinskom vlasništvu legendarnog Ronalda se nalazi na sedamnaestoj poziciji na tabeli uz samo bod viška u odnosu na Valensiju koja se nalazi na osamnaestoj poziciji, koja je poslednja koja na kraju šampionata znači selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je Valjadolid doživeo težak poraz kod Selte, a ovog puta mu u goste dolazi Espanjol koji je vezao nekoliko sjajnih rezultata i pomakao se iz opasne zone.
Mišljenja smo da će Katalonci sa dobrim partijama nastaviti i na ovom susretu pa vam preporučujemo da probate sa igrom G2+ za koju je Mozzartbet pripremio fenomenalnu kvotu 3.30.

Barselona – Valensija – GG @ 1.98 u Maxbet

Jedan od najzanimljivijih susreta ovog kola se igra na Kamp Nou gde će Barselona ugostiti Valensiju. Klub iz Katalonije u veoma lepom raspoloženju ulazi u ovaj meč pošto su izabranici Ćavija sinoć slavili u prvom meču polufinala Kupa Kralja nad Realom u gostima, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Ipak, Barsa je poražena u prošlom kolu u prvenstvu od Almerije, pa trenutno Madriđani imaju sedam bodova manjka, što možda i nije nenadoknadiva razlika.
Valensija je u prošlom kolu konačno zabeležila jedan trijumf i to u duelu protiv Real Sosijedada. Taj duel na “Mestalji” je završen rezultatom 1:0, a bio je to inače i debi na klupi legendarnog Rubena Barahe koji je nekada sa dosta uspeha nosio dres “slepih miševa”.
Barsa je svakako favorit, međutim, očekujemo i otpor Valensije pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom GG uz kvotu 1.98 u Maxbetu.

Rajo Valjekano – Atletik Bilbao – 1 @ 2.95 u Meridianbet

Rajo Valjekano slovi za najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, pošto se tim iz Valjehasa trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu Evrope.
Rajo je u prošlom kolu poražen na gostovanju kod Kadiza, što je možda i razumljivo, s obzirom da su ovom timu bodovi bili preko potrebni u borbi za opstanak.
Atletik Bilbao je sa druge strane sredinom nedelje poražen u prvom meču polufinala Kupa Kralja od Osaasune u gostima, dok je ponos Baskije u poslednjem kolu La Lige doživeo poraz i na svom terenu protiv Đirone, kada je bilo 2:3.
Deluje da bi zahuktali Rajo Valjekano mogao da iskoristi nešto slabiju formu Bilbaa u poslednje vreme, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 2.95 u Meridianu.

Betis – Real Madrid – 2 @ 1.74 u CircusBet

Drugi derbi kola se igra na “Benito Viljamarinu” gde će se sastati Betis i Real Madrid. Andalužani igraju na veoma visokom nivou u poslednje vreme, pa se trenutno Zeleni nalaze na petom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na Atletiko Madrid.
U prošlom kolu je Betis golom u finišu susreta slavio na gostovanju kod Elčea, a bio je to jedan sjajan duel na kom smo videli čak pet golova, pošto je na kraju bilo 2:3.
Sa druge strane Real Madrid je u četvrtak doživeo bolan poraz od Barselone u okviru prvog meča polufinala španskog Kupa Kralja, a taj susret na “Santjago Bernabeu” je završen rezultatom 0:1
Podsećamo da je pre toga kraljevski klub u prvenstvu samo remizirao na svom stadionu protiv Atletiko Madrida, kada je bilo 1:1.
Real mora da ide na trijumf na “Benito Madrigalu” a mišljenja smo da će do njega i doći pa savetujemo 2 koju CircusBet ceni sa kvotom 1.74.

Osasuna – Selta – 3+ @ 2.49 u Meridianbet

Poslednji susret 24. kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala se igra u Pamploni gde će snage odmeriti Osasuna i Selta.
Osasuna je u sredu odigrala jedan fantastičan meč u okviru španskog Kupa i u prvom duelu polufinala savladala Atletik Bilbao, čime je ekipa iz Pamplone sebi širom otvorila vrata plasmanu u veliko finale.
Što se tiče La Lige, utisak je da Osasuna može da napadne i poziciju broj šest koja donosi plasman u Ligu Evrope, pošto se u ovom trenutku ova simpatična ekipa nalazi na osmom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na šestoplasriani Rajo Valjekano.
U goste im dolazi Selta koja igra fantastično u poslednje vreme što je ekipa iz Viga i pokazala u prošlom kolu na svom terenu protiv Valjadolida, u duelu koji je završen rezultatom 3:0.
Miriše na to da će nam ovaj duel u Pamploni doneti dosta pogodaka pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.49.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.