Tip dana: Atletiko Madrid – Sevilja: Atletiko gura Andalužane ka ivici ambisa!

U subotu je zaista sjajna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Vanda Metropolitano” gde će fudbaleri Atletiko Madrida ugostiti Sevilju.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Atletiko Madrid: Jorgandžije ne daju četvrto mesto!

Atletiko Madrid nije na najbolji mogući način započeo ovu sezonu, a deluje da je sve to bilo najviše vidljivo u Ligi šampiona, gde je ova ekipa odigrala katastrofalno grupnu fazu i posle baš dosta vremena nije uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, ali ne samo to, Madriđani nisu uspeli ni da dođu do treće pozicije koja garantuje nastavak takmičenja u šesnaestini finala Liga Evrope, pošto je četa Čola Simeonea zauzela poslednje mesto u jednoj ne preterano teškoj grupi, u kojoj su pored njih bili još i Leverkuzen, Klub Briž i Porto.
U trenutku ispadanja iz Lige šampiona, Madriđani su bili jako loše plasirani i u španskom prvenstvu, pa se posle desetak godina počelo sve glasnije govoriti o odlasku Čola Simeonea iz kluba na kraju ove sezone, međutim kako vreme prolazi utisak je da od toga neće biti ništa.
U međuvremenu je klub u zimskom prelaznom roku ostao bez Feliksa koji je pojačao Čelsi, a umesto njega je redove Jorgandžija pojačao Memfis Depaj, koji je stigao iz Barselone.
Utisak je da je tim sa stadiona “Vanda Metropolitano” proigrao nakon pauze zbog Svetskog prvenstva koje je održano u Kataru, pa se u ovom trenutku izabranici Čola Simeonea nalaze na četvrtom mestu na tabeli, što će svakako i biti primarni cilj Atletika pošto je to poslednje mesto koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu su Jorgandžije odigrale dosta dobar meč na gostovanju kod favorizovanog Reala, a taj duel je završen rezultatom 1:1, iako je Atletiko do samog finiša susreta imao prednost.
Bilo kako bilo, posle duže vremena Atletiko Madrid je uspeo da odoli na “Santjago Bernabeu” i sasvim sigurno da zbog toga ova ekipa u veoma lepom raspoloženju dočekuju Sevilju u ovom kolu, od koje smo svi daleko više očekivali kada je ova sezona u pitanju.
Pre tog nerešenog ishoda u gradskom derbiju Madrida, na “Vanda Metropolitanu” je uz dosta muke savladan Atletik Bilbao, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Inače, Atletiko se do sada nije proslavio na svom terenu koji je ranijih godina bio prava neosvojiva tvrđava, pošto je četvrtoplasirani tim na tabeli do sada odigrao jedanaest mečeva na svom stadionu i upisao pet trijumfa, tri remija i isto toliko poraza.
Za kraj, Čolo Simeone ovog puta neće moći da računa na Koreu, Molinu, Regelona, Mandavu i De Paula.

Sevilja: Svi smo očekivali dosta više od Andalužana!

Nakon prošle sezone u kojoj su Andalužani ostvarili svoj primarni cilj, a to je naravno plasman u Ligu šampiona, deluje da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da pretpostave da će Sevilja imati ovoliko problema u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala.
Iako se tim sa Sančez Pichuana trenutno nalazi na petnaestom mestu na tabeli, treba podsetiti da je ova ekipa ne tako davno bila na poziciji koja na kraju šampionata znači selidbu u niži rang.
Da stvari nisu baš najbolje, pokazuje i podatak da Andalužani trenutno imaju samo dva boda viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
Cenu loših rezultata je pre nekoliko meseci platio Đulijen Lopategi, a na njegovo mesto je postavljen Horhe Sampaoli, pred kojim je izuzetno težak zadatak, a to je da Andalužanima donese opstanak u ligi, što se odavno nije dovodilo u pitanje.
Iako su popularni Berberini od kako je ovaj stručnjak seo na užarenu klupu vezali nekoliko solidnih mečeva, svi oni su se desili na Sančez Pichuanu, pošto Sevilja i dalje ima ogromnih problema na strani gde je ova ekipa na pet poslednjih susreta doživela dva poraza i tri remija.
Ruku na srce, Andalužani su do poraza od Osasune (2:3) vezali čak četiri trijumfa na svom stadionu, ali da se pitanje opstanka ne bi dovodilo ni u kakvo pitanje, ova ekipa mora da uradi nešto i na strani.
U prošlom kolu je Sevilja kao što smo već napomenuli doživela poraz od Osasune na svom stadionu u jednom sjajnom susretu na kom smo videli čak pet golova.
Ne treba zaboraviti i da je španski predstavnik poput Atletiko Madrida igrao jako loše u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, ali je četa Horhea Sampaolija ipak nekako uspela da dođe do treće pozicije i plasmana u nokaut fazu Liga Evrope, gde su Andalužani uspeli da eliminišu nimalo naivnu ekipu PSV Ajndhovena.
Prvi meč u Španiji je završen rezultatom 3:0, dok su Filipsovci u revanšu slavili na svom terenu rezultatom 2:0, što ipak nije bilo dovoljno za prolazak u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Sampaoli za ovaj veoma važan meč protiv Atletika neće moći da računa na Papu Gomeza, Rekika, Marćaa, Fernanda, Koronu i Badea.

Naš predlog

Sevilja ove sezone ima ogromnih problema na strani, pa je tako ova ekipa do sada van svog stadiona ostvarila samo dva trijumfa, a utisak je da bi sve to mogao i morao da iskoristi Atletiko koji igra dosta dobro u poslednje vreme, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.75.

Utisak je da na stadionu “Vanda Metropolitano” ne treba očekivati previše golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.

Za kraj, idealna kombinacija kada je ovaj susret između starih znanaca u pitanju je igra 1X&0-3 za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.49.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.