Derbi dana: Liverpul – Mančester Junajted: Zov Lige šampiona jak motiv za Redse!

U nedelju je fantastična ponuda za klađenje, a bez ikakve sumnje se derbi dana igra na Enfildu gde će snage odmeriti Liverpul i Mančester Junajted, a poznato je da ovaj susret slovi za najveći derbi engleskog fudbala.
Početak meča je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Liverpul: Redsi se polako ali sigurno bude!

Poznato je da su Redsi prošle sezone bili u igri za šampionsku titulu sve do poslednjeg kola, međutim na kraju je ipak Mančester Siti došao do novog naslova prvaka.
Pored toga, izabranici Jirgena Klopa su poraženi i u velikom finalu Lige šampiona od Real Madrida, a kao uteha su svakako svim navijačima ovog slavnog engleskog tima poslužili trofeji u FA Kupu i Liga Kupu.
Posle nekoliko veoma uspešnih godina klub je napustio Sadio Mane koji je prešao u Bajern, i deluje da je to nešto od čega se Liverpul kao tim nije još uvek oporavio, pošto Redsi ove sezone ne igraju ni blizu dobro kao što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko sezona.
Ipak, kakva je situacija bila pre nekoliko sedmica, sada stvari polako i sigurno dolaze u normalu pošto se u ovom trenutku izabranici Jirgena Klopa nalaze na šestom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Totenhem. Poznato je da to četvrto mesto na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona, što se kako je prvenstvo odmicalo istaklo kao primarni cilj Liverpula.
Ono što moramo napomenuti je da tim sa Enfilda ima čak dva meča manjka u odnosu na Totenhem, pa ukoliko bi nekadašnji šampion Evrope slavio na zaostalim utakmicama, bodovni bi se izjednačio sa Pevcima, koji su juče poraženi na gostovanju kod Vulverhemtpona, kada je bilo 1:0.
U prošlom kolu je Liverpul uz dosta muke slavio na svom terenu upravo protiv Vulverhemptona, a taj susret na Enfildu je završen rezultatom 2:0.
Na poslednja četiri meča u prvenstvu šestoplasirani tim na tabeli ne zna za poraz, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila tri trijumfa uz jedan remi i to na gostovanju kod Kristal Palasa kada nije bilo golova.
Nažalost, nedavno je engleski predstavnik doživeo pravu katastrofu u prvom meču osmine finala ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona i to pošto je Liverpul poražen na svom stadionu protiv Real Madrida, a taj duel je završen rezultatom 2:5, iako su Redsi prvi došli do vođstva na tom duelu.
Teško je zaista očekivati da bi tim koji sa klupe predvodi Jirgen Klop nakon onako lošeg meča mogao da uradi nešto u dvomeču, pogotovu što Madriđani retko gube u Ligi šampiona na svom “Santjago Bernabeu”.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, trener Liverpula za ovaj duel neće moći da računa na Dijaza i Alkantaru dok su pod velikim znakom pitanja Artur, Gomez i Keita.

Mančester Junajted: Ni borba za titulu prvaka nije daleko!

I pored promene novog trenera uoči početka sezone, pošto je na užarenu klupu Junajteda seo Ten Hag, Đavoli su imali košmaran start šampionata, čak je i status novog trenera u jednom trenutku doveden u pitanje, ali je onda nekoliko sedmica nakon početka prvenstva, Junajted naglo proigrao i došao u situaciju čak i da se bori za titulu šampiona Engleske, što apsolutno niko nije mogao da pretpostavi nakon onog katastrofalnog starta šampionata, pošto se jedan od najtrofejnijih evropskih klubova u dobrom delu uvodnog dela šampionata nalazio u donjem delu tabele.
U ovom trenutku se izabranici Ten Haga koji nakon početne nervoze na jedan zaista sjajan način vodi ekipu sa Old Traforda se nalaze na trećem mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti, međutim Junajted ima dva meča manje, pa ukoliko bi na oba slavio, nekadašnji šampion Evrope bi prišao svom gradskom rivalu na samo tri boda zaostatka, dok bi imao sedam poena manjka od prvoplasiranog Arsenala, što složićete se ne bi bila nenadoknadiva razlika pošto do kraja šampionata ima baš još dosta da se igra.
U prošlom kolu je trećeplasirani tim na tabeli odigrao još jedan izuzetno dobar meč i bez većih problema slavio na svom terenu protiv Lestera, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Da stvari budu još bolje, prošle nedelje je Junajted došao do svog prvog trofeja u ovoj sezoni pošto je u finalu Liga Kupa savladana nimalo naivna ekipa Njukasla, rezultatom 2:0, a to je inače bio prvi trofej posle čak šest godina, a sve to je bio povod za veliko slavlje navijača Mančester Junajteda.
Ne treba zaboraviti da engleski predstavnik dosta dobro gura i u Ligi Evrope, pošto je ova ekipa u šesnaestini finala uspela da eliminiše Barselonu, a to je po mnogim mišljenjima bilo i finale pre finala, drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Inače, Ten Hag ima dosta problema pri sastavljanju tima za najveći derbi engleskog fudbala pošto ovaj stručnjak neće moći da računa na Marsijala, Eriksena, Van de Beka i Grinvuda, dok su pod velikim znakom pitanja Džejdon Sančo i Luk Šo, mada je utisak da ovaj duo sve i da je spreman za ovaj susret sa Liverpulom ne bi počeo meč od starta svakako.
Za kraj, poslednji međusobni susret sa Liverpulom, Mančester Junajted je odigrao krajem avgusta prošle godine, a taj duel na Old Trafordu je završen pobedom domaćeg tima od 2:1.

Naš predlog

Ukoliko se malo osvrnemo na tradiciju doći ćemo do zaključka da nam mečevi između Liverpula i Mančester Junajteda skoro uvek donose dosta golova, a sva je prilika da će to biti slučaj i večeras na Enfildu zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.67.

Iako Liverpul polako ali sigurno podiže svoju formu, deluje da Mančester Junajted neće doživeti poraz na ovom susretu, pa je topla preporuka dupla šansa X2 za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.53.

Za kraj, utisak je da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak na Enfildu, i kao što smo već napomenuli, deluje da nas očekuje prava goleada u najvećem derbiju engleskog fudbala, pa vam iz tog razloga predlažemo da probate sa igrom GG3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.92.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.