Tiket dana (četvrtak, 09.03.2023)

Tiket dana

Bliži se kraju takmičenje u dva, po kvalitetu, slabija evropska kupa. U Ligi Evrope i Ligi konferencija na programu su prvi mečevi osmine finala. Ima baš zanimljivih parova. Kvote iz tiketa bile su aktuelne u momentu njegovog sastavljanja i mogu biti izmenjene.

Juventus – Frajburg – 1 @ 1.71 u CircusBet

Stara dama nema izbora, mora da pokuša da osvoji Ligu Evrope i tako se plasira u Ligu šampiona za narednu sezonu, pošto to preko Serije A neće moći. Poznata je činjenica da je Savez kaznio Juventus oduzimanjem bodova ali i da nije, do Skudeta crno-beli iz Torina ne bi mogli pored fantastičnog Napolija. Međutim, mogli su do barem četvrtog mesta, pto je sada, posebno nakon nedeljnog poraza na Olimpiku od Rome, nemoguća misija. Ispada da je dobro što se nisu probili u nkaut fazu Lige šampiona pošto je konkurencija u Ligi Evrope ipak slabija. Posle eliminacije francuskog Nanta Juventus je dobio za rivala nemački Frajburg. Ovaj tim je bio pobednik grupe u kojoj su još igrali Olimpijakos, Karabag i baš Nant, koji su Torinezi izbacili. Frajburg je bio još uspešniji protiv Nanta od Juvea, pobedili su ih sa 2:0 kući i čak sa 4:0 u Francuskoj. Ako upoređujemo te rezultate šanse za prolaz dalje su podjednake, ali iskustvo Juventusa u evropskim kupovima je mnogo veće, a i Frajburg se bori za visok plasman u Bundelsigi u kojoj je u nedelju igrao bez golova u Menhengladbahu. Na ovom meču predlažemo jedinicu, a za nju se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.71.

Sevilja – Fenerbahče – 1 @ 1.77 u CircusBet

Loše se provela Sevilja u španskoj prestonici prethodnog vikenda. Andalužani su poraženi na Metropolitanu od Atletika sa čak 6:1 i, na jednu mučnu sezonu, dodali još malo pelina. Sevilja je u La Ligi na 17. mestu i tik iznad zone ispadanja i to samo zahvaljujući boljoj gol razlici od Almerije, još jednog tima iz ovog dela Španije. Ne verujemo da će tim sa Sančez Pishuana imati mnogo problema oko opstanka, ali da će nešto značajnije popraviti plasman, ni u to ne verujemo. I za njih je ovo takmičenje jedina šansa da vide Evropu naredne jeseni. Moraju ga osvojiti, a podsećamo da su pravi majstori za Ligu Evrope u kojoj su trijumfovali već šest puta. Ove sezone konkurencija u završnici je jača nego ikad. Tu je Mančester junajted, Juventus, Arsenal, Roma, Fejnord i ostali, ali oni moraju korak po korak. U osmini finala žreb im je namenio Fenerbahče. Turski tim je bio najbolji u svojoj grupi Lige Evrope ispred Rena, AEK-a iz Larnake i Dinama iz Kijeva. Čekali su rivala u osmini finala, dok je Sevilja morala da eliminiše holandski PSV da bi došla do ove faze. Svakako je Sevilja favorit na svom Sančez Pishuanu, a za jedinicu je kvota 1.77 u kladionici CircusBet.

AEK Larnaka – Vest Hem – 2 @ 1.69 u CircusBet

Kiparskom AEK- bio je dovoljan jedan pogodak da eliminišu ukrajinski Dnjipro i dođu do osmine finala u Ligi konferencija. Ova ekipa bila je tek treća u grupi Lige Evrope ali je stigla do završnice u trećem po jačini takmičenju. Treba reći da se tim iz Larnake bori za titulu na Ostrvu, trenutno su drugi da dva boda zaostatka za vodećim APOEL.om, ali tek treba da se igra plej-of na Kipru. O Vest hemu nemamo mnogo šta da kažemo. Čekićari su izuzetno kvalitetan tim koji u Premijer ligi ne pruža ni delić svojih mogućnosti. Ekipa Dejvida Mojesa je posle subotnjeg poraza u Brajtonu od čak 4:0 tek na 16. mestu i samo ih jedan bod deli od zone ispadanja. Sigurno da im je domaće takmičenje u ovom momentu prioritet, ali ne verujemo da na Kipar idu na izlet. Kada se upoređuje kvalitet ove dve ekipe on je u potpunosti na strani engleskog tima i verujemo da će Čekićari učiniti sve da završe posao već u Larnaki i sačekaju žreb koji im mođe doneti neko veliko evropsko ime za protivnika, što će njihovim navijačima leći kao melem na ranu. Predlažemo dvojku za koju se u kladionici CircusBet dobija koeficijent koji iznosi 1.69.

Anderleht – Viljareal – 2 @ 2.14 u CircusBet

Davno je prošlo vreme kada je Anderleht žario i palio u evropskim kupovima. Velikan iz Brisela prolazio je kroz težak period i ovaj plasman u osminu finala Lige konferencija protumačen je kao veliki uspeh. Posebno dobija na težini jer je malo verovatno da će Anderleht uopšte videti Evropu naredne jeseni. U Župiler ligi se nalaze na 10. mestu posle poraza od Genta prošlog vikenda i pokušavaju da uhvate makar osmu poziciju na kraju regularnog dela i igraju u doigravanju za plasman u Ligu konferencija. Viljareal je kvalitetniji tim od Anderlehta toliko koliko je La Liga jača od Župiler lige. Žuta podmornica igra dosta promenjivo, sada su vezali dva trijumfa, nad Hetafeom i Almerijom, ali su pre toga gubili četiri puta u nizu. Pored poraza od Barselone, Majorke i Rajo Valjekana uspeli su da izgube i u Elčeu, što je ovom timu jedina pobeda u sezoni. I pore tih poraza nalaze se na visokom 6. mestu i imaju šansu da se ponovo domognu Evrope. Ako žele u Ligu šampiona, najverovatnije će morati da naprave čudo. U meču sa Belgijancima su favoriti i očekujemo njihov trijumf u Briselu. Za dvojku se dobija koeficijent 2.14 u kladionici CircusBet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici CircusBet iznosi 10.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.