Najava i analiza: Bundesliga, 24. kolo: Ponovo ”radi” Rurski derbi!

Bez pravog derbija proći će ovo 24. kolo nemačke Bundeslige, ali će veliku pažnju izazvati čuveni Rurski derbi koji se ponovo igra posle pauze od jedne sezone zbog ispadanja Šalkea u Cvajtu. Sada Rudari dočekuju Milionere u momentu kada se bore za opstanak, dok je Borusija na deobi prvog mesta sa Bajernom, ali je ispala iz Lige šampiona. Kvote su važili u momentu pisanja najave.

Keln – Bohum – 0-2 @ 2.03 u CircusBet

Bohum je ponovo u zoni ispadanja i predstoji mu paklen završetak sezone. Pole one sjajne pobede nad Hofenhajmom od 5:2 usledio je niz od četiri uzastopna prvenstvena poraza na kojima nisu dali ni gol i sada su na samom začelju tabele, istina sa istim brojem bodova kao još tri tima ispred njih. Nisu se ni Jarčevi proslavili u poslednjim utakmicama, Keln je osvojio samo bod u tri prethodna kola, a ni oni nisu postigli gol u tom periodu. U duelu dve neefikasne ekipe golova bi moralo da bude malo. Za igru 0-2 gola koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 2.03.

Bajern – Augzburg – 1,4+ @ 1.76 u Meridianbet

Bavarci su i drugi put bili bolji od Pari Sen Žermena u Ligi šampiona i plasirali su se u četvrtfinale elitnog takmičenja. Sada sledi odbrana titule u Nemačkoj i osvajanje 11. uzastopne Salatare. Ova sezone biće zahtevnija nego prethodne, Dortmund se odlično drži, a tu su i Lajpcig i, za sada, odlični Union Berlin. U derbiju Bavarske u Minhen stiže Augzburg koji ovog proleća igra odlično na svom terenu ali je potpuno bezopasan na strani. Četiri puta je Augzburg pobedio kao domaćin što mu daje prednost u odnosu na timove koji su direktno ugroženi. Ipak, prednost nije takva da mogu da se opuštaju. Bajern je u prvom delu sezone poražen u Augzburgu i sada sledi osveta. Uz jedinicu biće i dosta golova pa je kvota za 1,4+ u kladionici Meridianbet 1.76.

Ajntraht – Štutgart – 3+ @ 1.80 u Mozzartbet

Ajntraht očekuje revanš u Napulju ali sa vrlo slabim nadama da mogu do četvrtfinala Lige šampiona. I ovako su uradili dosta, plasirali su se u nokaut fazu u svom prvom nastupu i podigli standarde pa navijači očekuju da se i naredne jeseni nađu u elitnom društvu. U prošlom kolu su uzeli bod u Volfsburgu pa su još bez gostujuće pobede u 2023. godini. U Frankfurtu su maksimalni i favoriti su i protiv Štutgarta. Švabe su među četiri poslednjeplasirane ekipe, zajedno sa Bohumom, Hofenhajmom i Šalkeom. Bod više ima i Herta i među ove četiri ekipe tražiće se dve koje ispadaju direktno i jedna koja će u baraž. Plan Štutgarta je da ne budu među njima. U gradu na Majni očekujte golove kojih će biti barem tri. Za 3+ kvota je 1.80 u kladionici Mozzartbet.

Herta – Majnc – T12+ @ 2.55 u MaxBet

Berlinci su slavili u dve prethodne utakmice na svom terenu, na Olimpijskom stadionu su pali Menhengladbah i Augzburg i to je, bar za trenutak, izvelo Hertu iz zone ispadanja. Ipak, samo su bod ispred ”četvorke” na začelju i prava borba za spas tek predstoji. Majnc je neugodan tim, posebno kada ode u goste, a to je ustanovio i Bajer iz Leverkuzena. Majnc je u sjajnoj formi i vezao je četiri pobede u Bundesligi koje su ih dovele do sedmog mesta i borbe za plsman u evropske kupove. Ovde su bodovi mnogo bitniji domaćinu i verujemo da će Herta bar dva puta pogoditi mrežu Majnca. Za T12+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 2.55.

Lajpcig – Menhengladbah – GG3+ @ 2.01 u Meridianbet

Bikove očekuje revanš na Etihadu protiv Sitija, i ma koliko bili autsajderi u tom meču, on će im biti u podsvesti kada budu igrali protiv Menhengladbaha. Lajpcig je ponovo blizu plasmana u Ligu šampiona, ali i zaostatak od sedam bodova za Bajernom i Dortmundom nije nenadoknadiv. Ipak, titula je daleko i glavni cilj je četvrto mesto. U prošlom kolu poraženi su u Dortmundu 2:1 i ta utakmica je ”presudila” njihovim šampionskim ambicijama. Drugu Borusiju moraju da dobiju, pogotovo jer su Ždrepci ove sezone pobedili samo jednom na strani i to u Sinshajmu protiv Hofenhajma. Biće golova a za GG3+ koeficijent je 2.01 u kladionici Meridianbet.

Šalke – Dortmund – 0-2 @ 2.30 u MaxBet

Meč koji će obeležiti kolo svakako je Rurski derbi, okršaj Šalkea i Dortmunda. Prošle sezone nije bilo ove utakmice, ”kraljevsko-plavi” su bili u Cvajti, pa se s nestrpljenjem očekivalo gostovanej Milionera u Gelzenkirhenu. U prvom delu sezone na meču u Dortmundu bilo je neizvesno ali je Borusija slavila zahvaljujući golu Mukokoa. Šalke je bio u gotovo izgubljenoj poziciji ali je sada u seriji od šest utakmica bez poraza. Imali su niz od četiri remija bez golova, a onda vezali dva trijumfa, prvi put u sezoni. Pobedili su Štutgart na Veltins Areni i Bohum u gostima i bodovno se izjednačili sa još tri ekipa. Bitka za opstanak tek kreće, a pobeda nad Borusijim donela bi mnogo više od tri boda, pre svega na polju samopouzdanja. Borusja je pobedila sve utakmice u Bundesligi u 2023. godini, a prvi ovogodišnji poraz doživeli su u Londonu od Čelsija koji ih je koštao ispadanja iz Lige šampiona. Moraju ga pto pre zaboraviti i nastaviti trku sa Bajernom. Ne očekujemo goleadu u Gelzenkirhenu a za 0-2 gola kvota je 2.30 u kladionici MaxBet.

Frajburg – Hofenhajm – 3+ @ 1.79 u CircusBet

Da je Frajburg ozbiljan tim videlo se i u meču sa Juventusom u Ligi Evrope u četvrtak. Izgubili su 1:0 i pokušaće u četvrtak da anuliraju prednost Stare dame. Ako žele i naredne sezone da putuju po Evrope moraće ponovo da obezbede plasman u neki od kupova. Trenutno su na deobi četvrtog mesta sa Lajpcigom i imaju priliku da se bore i za Ligu šampiona. Na drugoj strani Hofenhajm je u ”kanalu”, ovaj tim je osvojio samo jedan bod u drugom delu sezone i nalazi se u zoni ispadanja. Niko to nije očekivao, Hof se pred kraj jeseni nalazi na mestu koje vodi u Evropu a sada im je jedini cilj da opstanu u eliti. U Frajbrgu se niko nije naigrao, ali nam nešto govori da bi ovde moglo da se dogoi i iznenađenje, pa izbegavamo konačan ishod i predlažemo golove kojih bi trebalo da bude makar tri. Za 3+ kvota je 1.79 u kladionici CircusBet.

Verder – Leverkuzen – 1x @ 1.72 u Mozzartbet

Za Farmaceute prioritet će biti Liga Evrope i pokušaj da osvoje to takmičenje i tako igraju u Ligi šampiona i naredne sezone. Od plasman u evropske kupove preko Bundeslige su daleko, nalaze se na 9. mestu i imaju dvocifren zaostatak za timova koji su sada u toj zoni. Prvi korak ka četvrtfinalu Lige Evrope napravili su u četvrtak kada su pobedili mađarski Ferencvaroš sa 2:0 na svojoj Baj Areni i imaju odličnu priliku za prolaz dalje. Gostovanje u Bremenu nije prioritet ali izaziva pažnju jer prošle sezone bije bilo duela ova dva tima. Zeleni su pokvarili formu iz jesenjeg dela sezone, od januara su pobedili samo dva puta, ali su i dalje na sigurnom, u sredini tabele sa više od deset bodova prednsti ispred timova na začelju. Smatramo da ovde nema pobede gostiju i predlažemo duplu šansu na domaći tim. Za 1x koeficijent iznosi 1.72 u kladionici Mozzartbet.

Volfsburg – Union Berlin – 1 @ 2.30 u Meridianbet

Čini nam se da Union polako gubi korak, ne samo u trci za Salatarom, već i kada je borba za plasman u Evropu u pitanju. Nisu Berlinci pobedili već tri kola, imaju dva remija i poraz, a za brigu je činjenica da nisu postigli nijedan gol. Zato su bili efikasni u Ligi Evrope, prvo su eliminisali Ajaks, pa odigrali nerešeno sa belgijskim Sent Žilom, i u oba meča na svom terenu dali su po tri gola. Sušni period strelci bi mogli da prekinu u Volfsburgu, mada su Vukovi uzeli četiri boda iz duela sa Kelnom i Ajntrahtom u dva prethodna kola. Union će više misliti o revanšu u Briselu i to je šansa za domaćina da upiše pobedu posle tri meča bez trijumfa na svojoj Folksvagen Areni. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.