Najava i analiza: La Liga, 25. kolo: Sevilja pod moranjem, teško gostovanje za lidera na tabeli, lak posao za Real!

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi 25. kola španske La Lige, koje nam ovog puta ne donosi nijedan veći derbi, ali svakako da uzbuđenja neće izostati.
Najzanimljiviji susret se po našem mišljenju igra u Baskiji gde će Bilbao ugostiti Barselonu. Sa druge strane, Real će na svom terenu dočekati Espanjol, u meču koji bi kraljevski klub zaista morao da dobije. Trećeplasirani Atletiko putuje u Đironu, dok Sosijedad želi da prekine seriju neuspeha na gostovanju kod Majorke, koja u poslednje vreme igra sjajno na domaćem terenu.
Betis će odmeriti snage sa Viljarealom, što će po našem mišljenju biti jedan od najzanimljivijih susreta ovog kola.

Kadiz – Hetafe – 1 @ 2.55 u CircusBet

Prvi meč 25. kola španske La Lige se igra u Kadizu gde će istoimena ekipa na svom terenu ugostiti Hetafe.
Trenutno se domaćin nalazi na šesnaestom mestu na tabeli, uz bod viška od timova koji se nalaze u zoni ispadanja, a mora se priznati da Kadiz u poslednje vreme igra dosta dobro, što se najbolje videlo u prošlom kolu kada je ova ekipa remizirala na gostovanju kod Sosijedada, a taj duel je završen bez golova.
Hetafe će se po svemu sudeći do kraja šampionata boriti za opstanak, pošto ova ekipa ima bod manje u odnosu na njihovog protivnika na ovom duelu. U prošlom kolu je ekipa iz predgrađa Madrida u jednom sjajnom susretu slavila na svom terenu protiv Đirone, kada je bilo 3:2.
Kadiz u poslednje vreme igra sjajno na domaćem terenu pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica CircusBet pripremila koeficijent 2.55.

Real Madrid – Espanjol – 3+ @ 1.62 u Meridianbet

Prvi meč subotnjeg programa se igra na Santjago Bernabeu gde će fudbaleri Real Madrida ugostiti Espanjol. Nažalost, Madriđani su vezali dva remija u prvenstvu i po svemu sudeći se oprostili od odbrane naslova prvaka, pošto Barselona ima ogromnu prednost.
Ne treba zaboraviti da sledeće sedmice četu Karla Ančelotija očekuje revanš meč protiv Liverpula u okviru osmine finala Lige šampiona, pa možda popularni Don Karlo malo eksperimentiše sa sastavom na ovom duelu.
Što se tiče Espanjola, Katalonci su uvek silno motivasani protiv najtrofejnijeg evropskog klupa, a trenutno se ova ekipa nalazi na trinaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je ova ekipa poražena kod Valjadolida kada je bilo 2:1.
Real je svakako favorit, ali je sigurnija varijanta igra na golove, tačnije 3+ uz kvotu 1.62 u Meridianu.

Elče – Valjadolid – GG @ 1.88 u Maxbet

Kako sada stvari stoje, sva je prilika da ćemo Elče naredne sezone ponovo gledati u Segundi, pošto se trenutno ova simpatična ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo dvanaest osvojenih bodova, što je za čak trinaest poena manje u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni.
Ruku na srce, u prošlom kolu je ova ekipa odigrala sjajan meč na gostovanju kod Majorke i golom u finišu susreta slavila sa 0:1, što je dalo kakvu takvu nadu svim navijačima ovog tima.
Kada je u pitanju Valjadolid, svakako da je primarni cilj opstanak u društvu najboljih, pa je zbog toga pobeda u prošlom kolu nad Espanjolom izuzetno važna jer se njome klub koji je u većinskom vlasništvu Ronalda pomakao iz zone ispadanja.
Sva je prilika da nas očekuje jedan otvoren meč u kom će i jedni i drugi ići na trijumf, pa treba očekivati golove na obe strane, za šta je Maxbet pripremio sjajnu kvotu 1.88.

Selta – Rajo Valjekano – X2 @ 1.73 u Meridianbet

Selta je dosta popravila svoju formu u drugom delu šampionata, zbog čega se ekipa iz Viga trenutno nalazi na dvanaestom mestu na tabeli, ruku na srce uz samo tri boda viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
U prošlom kolu je Selta remizirala na veoma teškom gostovanju kod Osasune, a taj duel u Pamploni je završen bez pogodaka.
Što se tiče Rajo Valjekana, tim iz Valjehasa igra na veoma visokom nivou ove sezone i nije isključeno da ovaj tim naredne sezone gledamo u nekom od evropskih takmičenja. U prošlom kolu su Falkao i drugari remizirali na svom terenu protiv Atletik Bilbaa, kada nije bilo golova.
Selta igra sjajno u poslednje vreme, ali ovaj tim ume svoje navijače da iznenadi neprijatno na domaćem terenu, što bi vrlo lako mogao da bude slučaj i ovog puta pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 uz kvotu 1.73 u Meridianu.

Valensija – Osasuna – 1 @ 2.15 u Mozzartbet

Malo ko je mogao da pretpostavi da će Valensija pružati ovako slabe partije u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, a zaista poražavajuće deluje podatak da se nekadašnji finalista Lige šampiona u ovom trenutku nalazi na katastrofalnom pretposlednjem mestu na tabeli.
U prošlom kolu su izabranici Rubena Barahe odigrali još jedan slab meč na gostovanju kod Barselone koji je završen pobedom Katalonaca od 1:0.
U goste im stiže Osasuna koja godinama unazad pruža poprilično dobre partije u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala a to je slučaj i ove sezone, pošto se ekipa iz Pamplone nalazi na sredini tabele, preciznije na osmoj poziciji.
Domaći tim je pod moranjem, pošto bi novi neuspeh još više gurnuo ovu ekipu ka dnu, pa vam hrabro preporučujemo da ovde odigrate jedinicu uz kvotu 2.15 u Mozzartu, uz konstataciju da ovaj susret na Mestalji ne bi trebalo da nam donese previše pogodaka.

Majorka – Real Sosijedad – 2+ @ 1.64 u Meridianbet

I pored poraza u prošlom kolu fudbaleri Majorke pružaju zaista sjajne partije u poslednje vreme, pa se ova ekipa trenutno nalazi na odličnom desetom mestu na tabeli, a ono što je bez ikakve sumnje najbitnije, je činjenica da ćemo po svemu sudeći ovu ekipu i naredne sezone gledati u društvu najboljih.
Nažalost, u prošlom kolu je Majorka prekinula seriju dobrih rezultata na domaćem terenu pošto je ovaj tim poražen od Elčea, rezultatom 0:1.
Real Sosijedad je sa druge strane juče poražen u prvom meču osmine finala Liga Evrope od Rome, kada je bilo 2:0, što nije dobra stvar s obzirom da tim sa Anoete ima velike ambicije u ovogodišnjem izdanju drugog po kvalitetu evroskog kluspkog takmičenja.
Deluje nam da bi nam ovaj susret na Majorci mogao doneti makar dva pogotka, pa je idealno da probate sa igrom 2+ uz odličnu kvotu 1.64 u Meridianu.

Sevilja – Almerija – 1 @ 1.64 u CircusBet

Niko nije mogao pre početka šampionata da pretpostavi da će Sevilja imati ovoliko problema u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, a trenutno je situacija takva da se Andalužani nalaze na sedamnaestom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i tim koji će kraju sezone ispasti u Segundu.
U prošlom kolu su Andalužani doživeli pravu katastrofu na gostovanju kod Atletiko Madrida kada je bilo 6:1, međutim, juče su Berberini slavili u prvom meču osmine finala Liga Evrope protiv Fenerbahčea pošto je taj meč na Sančez Pichuanu završen pobedom domaćina od 2:0, iako je turski predstavnik bio daleko bolji rival u prvom poluvremenu.
U goste Sevilji stiže Almerija kojoj će primarni cilj svakako biti opstanak u društvu najboljih, što neće biti nimalo lak zadatak pošto se u ovom trenuku ova ekipa nalazi na katastrofalnom osamnaestom mestu na tabeli.
U poslednje vreme Andalužani sjajno igraju na svom terenu pa je topla preporuka jedinica uz kvotu 1.64 u kladionici CircusBet.

Viljareal – Betis – GG @ 1.83 u Maxbet

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola se igra na “El Madrigalu” gde će snage odmeriti Viljareal i Betis.
“Žuta podmornica” se trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu konferencije, a u prošlom kolu je ovaj tim slavio na teškom gostovanju kod Almerije, kada je bilo 0:2.
U goste im stiže Betis, koji je juče doživeo poraz od Junajteda u okviru prvog meča osmine finala Liga Evrope, a taj susret na Old Trafordu je završen pobedom domaćina od 4:1. Inače, u prošlom kolu La Lige Andalužani su uspeli da odole na svom terenu favorizovanom Realu, pošto na Benito Viljamarinu nije bilo podaka.
Deluje da bi ovog puta moglo da ih bude, i to na obe strane, pa je idealno da probate sa igrom GG uz kvotu 1.83 u Maxbetu.

Atletik Bilbao – Barselona – 1X @ 1.66 u Mozzartbet

Atletik Bilbao će dati sve od sebe da prvenstvo završi na poziciji koja donosi plasman u neko od evropskih takmičenja, međutim, kako se bližimo kraju prvenstva, sve su manji izgledi da će se to i dogogoditi.
Naime, ponos Baskije se trenutno nalazi na devetom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na Viljareal, a u prošlom kolu je Atletik Bilbao remizirao na gostovanju kod Rajo Valjekana, kada nije bilo pogodaka.
U goste im stiže Barselona koja je u prošlom kolu iskoristila kiks Reala i ponovo pobegla kraljevskom klubu na čak devet bodova viška što bi verovatno trebala da bude i dovoljna bodovna zaliha za titulu šampiona Španije, prvu za Katalonce još od 2019. godine.
Ipak, smatramo da se Levandovski i drugari neće lepo provesti na za njih tradicionalno teškom gostovanju pa je topla preporuka dupla šansa 1X uz kvotu 1.66 u Mozzartbetu.

Đirona – Atletiko Madrid – 3+ @ 2.25 u Meridianbet

Poslednji meč 25. kola španske La Lige se igra u Kataloniji gde će snage odmeriti Đirona i Atletiko Madrid. Đirona se trenutno nalazi u bezbednoj zoni, preciznije na jedanaestoj poziciji i za očekivati je da ovaj tim i naredne sezone gledamo u društvu najboljih.
U prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Hetafea, u jednom fantastičnom meču na kom smo videli čak pet golova, pošto je na kraju bilo 3:2.
U goste im stiže Atletiko Madrid koji je u prošlom kolu verovatno odigrao i svoju najbolju partiju u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, pošto su Jorgandžije na svom terenu demolirale Sevilju, a taj duel je završen rezultatom 6:1, čime su se Madriđani probili na treće mesto na tabeli.
Vrlo lako nam i ovaj susret može doneti dosta pogodaka pa je topla preporuka igra 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.