Meč dana: Šalke – Dortmund: Derbi Rura u pravom trenutku za Šalke!

Polako ali sigurno nastavljamo sa našom novom kategorijom “Meč dana” koja se već u svom premijernom izdanju kada smo analizirali meč Liga Evrope između Mančester Junajteda i Betisa pokazala i više nego uspešnom, pošto smo pogodili sva tri predloga.
Ovog puta smo za vas pripremili jedan duel iz nemačke Bundeslige u okviru kog će Šalke u Gelzenkirhenu ugostiti Borusiju iz Dortmunda u velikom derbiju Rura.
Početak meča između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Šalke: Može li tim iz Gelzenkirhena do opstanka?

Šalke je do sada čak pet puta osvajao prvenstvo Nemačke, a ne treba zaboraviti ni da je ekipa iz Gelzenkirhena 1997. godine osvojila trofej u Kupu UEFA – sadašnjoj Ligi Evrope.
Prošlu sezonu je klub sa slavnom tradicijom proveo u Cvajti, međutim, Plavi su pružali fantastične partije u drugom po kvalitetu rangu nemačkog fudbala i potpuno zasluženo došli do ekspresnog povratka u Bundesligu i svakako da će primarni cilj i ovog puta biti opstanak u društvo najboljih, što će nažalost, kako sada stvari stoje biti izuzetno težak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se nekadašnji šampion Nemačke nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo devetnaest osvojenih bodova, ali treba napomenuti da klub iz Gelzenkirhena pruža zaista sjajne partije u poslednje vreme, pa tako na pet poslednjih susreta Šalke ne zna za poraz, a u tom periodu je sedamnaestoplasirani tim na tabeli ostvario dva remija i tri remija, a zanimljivo je da su sva tri završena bez golova.
Ako stvari posmatramo malo šire doći ćemo do zaključka da je povratnik u društvo najboljih na pet poslednjih mečeva primio samo jedan pogodak, što je za ekipu koja se bori za opstanak veoma važno.
U prošlom kolu su izabranici Tomasa Reisa ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Bohuma, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
I pre toga je nekadašnji šampion Nemačke pobedio, ovog puta na svom terenu protiv Štutgarta. Taj meč je završen pobedom domaćina od 2:1, a ne treba zaboraviti da se i Štutgart grčevito bori za opstanak, čime je taj trijumf još važniji.
Na domaćem terenu je do sada ova ekipa odigrala dvanaest mečeva i ostvarila tri trijumfa, tri remija i čak šest poraza, što nam jasno pokazuje da se Šalke do sada nije proslavio na svom stadionu, iako u poslednja tri duela na svom stadionu ovaj tim neporažen, što je svakako naznaka da bolji dani za ovu ekipu dolaze.
U prvom delu sezone su Šalke i Borusija iz Dortmunda odigrali jedan ne preterano uzbudljiv susret u kom su Milioneri na svom stadionu slavili sa 1:0, a ostaće upamćeno da gosti iz Gelzenkirhena na tom duelu nisu uputili niti jedan udarac u okvir gola.
Za kraj, trener Reis se uoči ovog meča susreće sa ogromnim kadrovskim problemima pošto iz raznih razloga neće moći da računa na čak desetoricu fudbalera.

Dortmund: Milionere neće poremetiti eliminacija iz Lige šampiona!

Kao i u prethodnih nekoliko sezona, Dortmund je na kraju prošle zauzeo drugo mesto i ostvario svoj primarni cilj, a to je naravno plasman u Ligu šampiona.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba napomenuti da je ova ekipa u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona pružala zaista odlične partije, pa su Milioneri bez većih problema došli do plasmana u nokaut fazu u jednoj nimalo lakoj grupi, gde su pored njih bili još i Mančester Siti, Sevilja i Kopenhagen.
Žreb je tako hteo da nemački predstavnik naleti na Čelsi koji je u letnjem i zimskom prelaznom roku potrošio zbirno 630 miliona evra, međutim, i pored toga je četa Edina Terzića slavila u prvom duelu između ova dva tima, pošto je meč na Signal Iduna Parku završen rezultatom 1:0.
Ipak, u revanšu na Stamford Bridžu je nekadašnji šampion Evrope odigrao daleko bolji meč i slavio sa 2:0, čime je Borusija eliminisana iz daljeg takmičenja, ali daleko od toga da se nemački predstavnik obrukao, iako je naspram sebe imao prebogati Čelsi.
I pored toga, partije koje Borusija pruža u drugom delu šampionata su zaista za svaku pohvalu, a taj neuspeh na Starmford Bridžu je prvi poraz nakon deset vezanih trijumfa u svim takmičenjima.
U ovom trenutku se popularni Milioneri nalaze na deobi prvog mesta na tabeli, pošto Dortmund trenutno ima isti broj bodova kao i Bajern iz Minhena i kako sada stvari stoje utisak je da će ovo prvenstvo Nemačke biti možda i najzanimljivije u poslednjih desetak godina.
U prošlom kolu su izabranici Edina Terzića odigrali još jedan izuzetno dobar meč i slavili na svom terenu protiv nimalo naivne ekipe Lajpciga, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, Dortmund je do sada dvanaest mečeva na strani i ostvario sedam trijumfa i pet poraza, bez remija, a ono što je veoma interesantno je podatak da je jedan od najtrofejnijih nemačkih klubova na poslednja četiri meča na strani ostvario isto toliko trijumfa, što je možda i najbolji pokazatelj koliko dobro ova ekipa igra u poslednje vreme.
Edin Terzić ima nešto manje problema oko sastava tima za ovaj meč za razliku od svog kolege na klupi Šalkea, ali ni on neće moći da računa na Mokoka, Brandta i Adejemija, dok je Rojs pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Šalke se nalazi u veoma teškoj situaciji, pošto im preti nova selidba u Cvajtu, dok Dortmund igra fenomenalno u Bundesligi, i sva je prilika da će Milioneri slaviti i u velikom derbiju Rura, pa vam preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.75.

Golovi se u Gelzenkirhenu zaista ne bi smeli dovesti u pitanje, pa je topla preporuka igra 4+ koju Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.65.

Za kraj, deluje da bi gosti bez previše problema mogli da postignu dva ili više pogotka na ovom gostovanju kod najljućeg rivala, a tu igru Meridianbet ceni sa kvotom 1.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.