Tip dana: Napoli – Atalanta: Atalanta prva zvanica na šampionskom slavlju pod Vezuvom!

U subotu je veoma kvalitetna ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope očekuju nekoliko veoma dobrih susreta, a jedan od njih se bez ikakve sumnje igra i na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će fudbaleri Napolija ugostiti Atalantu.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Napoli: Napolitanci stavili jednu ruku na Skudeto!

Više puta smo pomenuli da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će fudbaleri Napolija pružati ovako dobre partije u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, pogotovu što su klub pred početak šampionata napustili igrači poput Kulibalija, Insinjea, Mertensa i Ruiza.
Tada je malo ko pomilslio da tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” možda se umeša i borbu za Ligu šampiona, međutim, kako sada stvari stoje, sva je prilika da će Napolitanci doći do Skudeta.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Lučana Spaletija koji radi fantastičan posao na klupi ovog tima nalaze na prvom mestu na tabeli italijanske Serije A uz čak petnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Inter, što je zaista ogromna razlika i teško je očekivati da će Neroazuri uspeti toliko da priđu kluba sa Vezuva, da bi ugrozili već viđen Skudeto u ovom gradu.
Nažalost, u prošlom kolu su Napolitanci nakon jedne fantastične serije rezultata doživeli poraz na svom terenu i to od Lacija koji igra sjajno u poslednje vreme, a taj meč je na stadionu koji nosi ime po preminulom Maradoni, završen rezultatom 0:1.
Sigurno je da taj neuspeh nije previše uzbudio navijače ovog kluba, pošto je to bio tek drugi poraz u sezoni za ovu ekipu, a pored toga je lider na tabeli dva puta remizirao i ostvario 21 pobedu.
Naravno, ne treba zaboraviti da pored Serije A Napolitanci pružaju blistave partije i u Ligi šampiona, gde je ova ekipa prvo uspela bez većih problema da dođe do prvog mesta u grupi, a onda i da u prvom meču osmine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja savlada Ajntraht u Frankfurtu, pošto je taj duel završen rezultatom 0:2.
Revanš je na programu početkom sledeće sedmice, i možda baš to bude jedan od razloga zbog čega će Lučano Spaleti izaći na megdan sa Atalantom u nešto izmenjenom sastavu.
Svakako, italijanski strateg neće moći da računa na Raspadorija koji je i dalje povređen, ali i na Marija Ruija koji odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona.
U prvom delu prvenstva Napoli i Atalanta su odigrali meč u Bergamu koji je završen pobedom Napolitanaca 1:2.

Atalanta: Može li tim iz Bergama ponovo do Lige šampiona?

Nakon nekoliko veoma uspešnih sezona, prošla godina je bila jako loša za tim iz Bergama, koji je ostao bez plasmana u evropska takmičenja, a to i jeste bio primarni cilj, nakon tri vezana učešća u Ligi šampiona, u kojima je popularna Boginja ostavila izuzetno dobar utisak, a što je možda pomalo i razmazilo sve navijače ove ekipe.
Iako je Atalanta igrala dosta dobro u prvom delu prošlogodišnjeg izdanja italijanske Serije A, u drugom delu prvenstva je četa Đanpjera Gasperinija igrala ispod svih očekivanja, i na kraju je zauzela osmo mesto, a ispred njih na tabeli završila je Fiorentina, koja je došla do plasmana u Ligu konferencije.
Naravno, veliko je pitanje koiliko bi u klubu zadovoljni sa trećim po kvalitetu evropskim klupskim takmičenjem, pa će i ovog puta primarni cilj biti plasman u Ligu šampionat što kako sada stvari stoje neće biti nimalo lak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Đanpjera Gasperinija nalaze na šestom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Romu, a kao što smo već napomenuli, upravo ta pozicija je i poslednja koja na kraju šampionata donosi plasman u elitno takmičenje.
Nažalost, Boginja u poslednje vreme pruža nešto slabije partije nego što smo to navikli od njih u drugom delu sezone, pa je tako ova ekipa u prošlom kolu samo remizirala na svom stadionu protiv Udinezea, a taj duel je završen bez golova.
Ni pre toga se klub iz Bergama nije proslaviou najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala, pošto je četa Đanpjera Gasperinija prvo mimo svih očekivanja poražena na svom terenu od Lećea, kada je bilo 1:2, a potom i položila oružje na San Siru, jer je Milan slavio bez većih problema sa 2:0.
U gostima je do sada Atalanta odigrala trinaest susreta i ostvarila sedam trijumfa, tri remija i isto toliko poraza i trenutno je ova ekipa treća najbolja gostujuća ekipa u ligi.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, Đanpjero Gasperini za ovaj veoma važan meč protiv Napolija neće moći da računa na Kopmajnersa, Hatebura i Muratorea, dok je Zapata pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Ako uzmemo u obzir na koji način igraju i jedna i druga ekipa, i da je kod obojice trenera fokus na napadačkoj igri, sva je prilika da nas očekuje jedan izuzetno efikasan susret zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.78.

Pošto Napolitance početkom sledeće sedmice očekuje revanš meč osmine finala Lige šampiona, a kako tim sa stadiona Diego Armando Maradona ima ogromnu bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale, vrlo lako se može desiti da Lučano Spaleti izvede kombinovan tim za ovaj meč sa Atalantom, pa vam hrabro savetujemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.16.

Za kraj, poznato je koliko dobro Atalanta igra na gostovanjima ove sezone, pa se vrlo lako može desiti da tim iz Bergama postigne dva ili više golova na ovom meču kod lidera na tabeli, za šta je Meridianbet pripremio fenomenalnu kvotu 3.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.