Najava i analiza: Premijer liga, 27. kolo: Bitka za tron se nastavlja, Arsenal kod Fulama, Siti kod Palasa, Junajted na oporavku od ”sedmice”

premijer liga

Pred nama je novo kolo u engleskoj Premijer ligi. Već sada je jasno da ćemo imati uzbudljiv finiš sezone a za titulu će se boriti samo dve ekipe, Arsenal i aktuelni šampiona Mančester Siti. To možemo da tvrdimo nakon poraza Junajteda u prošlom kolu na Enfildu sa neverovatnih 7:0! Izrazitog derbija u ovom kolu nema, ali je svaka utakmica, na svoj način, mali derbi. Kvote iz najave bile su važeće u momentu pisanja analize.

Bornmut – Liverpul – 2,2+ @ 1.68 u MaxBet

U dijamatralno suprotnom raspoloženju ove ekipe dočekuju premijerni meč 27. kola. Bornmut je vodio na Emirejtsu 2:0 protiv Arsenala i nije osvojio ni bod, treći gol su primili po isteku sudijske nadoknade, u poslednjem pokušaju Arsenala. S druge strane Liverpul je slavio u najvećem derbiju engleskog fudbala protib+v Mančester junajteda sa 7:0 i, ne samo da se vratio u bitku za 4. mesto, već je se kod navijača ”oprao” za sve promašaje ove sezone. Redsi kroz par dana gostuju u Madridu, ali sumnjamo da mogu nadoknaditi 2:5 iz prvog meča, pa će im gostovanje u Bornmutu biti mnogo važnije. Trešnjice se nisu oporavile, a i kako bi, pa je dvojka izvesna, kao i bar dve lopte u mreži domaćina. Za 2,2+ kvota je 1.68 u kladionici MaxBet.

Everton – Brentford – x @ 3.25 u CircusBet

Svakako da je meč za Karamele mnogo značajniji nego za goste, ali to ne znači da će Brentford biti bolećiv prema nevoljama Evertona. Tim iz Liverpula nikako da izađe iz zone ispadanja, sada su na 18. mestu, a prošle sedmice uzeli su bod u Notingemu. Bio je to treći uzastopni meč bez pobede za ekipu Šona Dajša, ali su bar uzeli bod posle dva poraza. Pčelice igraju sjajno, bukvalno nemaju nikakav imperativ jer su opstanak obezbedili a sad šta urade, uradili su. Iz takve igre stižu i odlični rezultati, londonska ekipa nije izgubila od 23. oktobra prošle godine u prvenstvu, što je tačno 11 uzastopnih kola. Plasman bi bio i bolji od sadašnjeg 9. mesta da nisu imali mnogo više remiaj nego pobeda. Ovde nam sve liči na novi remi, a nerešeno je bilo i jesenas kada je Brentford bio domaćin. Za x kvota iznosi 3.25 u kladionici CircusBet.

Lids – Brajton – 0-2 @ 2.01 u Mozzartbet

Za Brajton je gostovanje na Eland Roudu poput ekskurzije. Ne mogu ništa da izgube, a mogu mnogo da dobiju. Galebvi su svoj cilj već ostvarili, igraće i dalje u Premijer ligi, a ako se ukaže šansa za plasman u Evropu sigurno je da će je momci trenera De Zerbija iskoristiti. Za sada su na 8. mestu i ne deluje nam da imaju neki pritisak. U prošlom kolu su deklasirali Vest Hem sa 4:0, čime su se iskupili za poraz od Fulama na svom Ameksu. Za Lids je ovo kvalifikacioni meč. Jorkširci su van zone ispadanja samo zahvaljujući gol razlici, ali bi ih eventualni neuspeh opet gurnuo u ”crveno”. Prošle sedmice Lids je poražen minimalnim rezultatom od Čelsija, što im je četvrti poraz u poslednjih šest kola. Očekujemo tvrd meč sa malo golova. Za 0-2 koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 2.01.

Lester – Čelsi – GG @ 1.84 u Meridianbet

Plavci su pobedom nad Dortmundom, za sada, spasili sezonu. O osvajanju Lige šampiona stvarno je prerano govoriti, ali sve dok su u takmičenju, nade ima. Zato je gotovo nema u prvenstvu. Čelsi je pred ovo kolo tek na 10. mestu sa 11 bodova manje od četvrtopasiranog Totenhema. Pravo je pitanje ima li svrhe i juriti plasman u elitno takmičenje ili sve baciti na sadašnje izdanje Lige šampiona. Zavisiće dosta i od žreba, pa ako ih sreća pogleda, svašta je moguće. Lester je još jednom u kriznom periodu. Lisice su vezale četiri poraza, tri u ligi i jednog u FA kupu i za njih ostaje samo borba za opstanak. Sada su na samo dva boda udaljenosti od prvog tima ispod crte. Nema mnogo golova na utakmicama ovih ekipa u poslednje vreme, ali bi po gol mogao da padne na obe strane. Za GG kvota je 1.84 u kladionici Meridianbet.

Totenhem – Notingem Forest – 2-3 @ 1.99 u Meridianbet

Ukoliko bi izostato plasman u Ligu šampiona za narednu sezonu, biće ovo još jedna bačena godina za Totenhem. Tim sa ovakvim kvalitetom nikako da osvoji neki trofej, makar kup u Engleskoj, već redovno ispada rano, što se pre par dana desilo i u Ligi šampiona. Nisu Pevci uspeli da nadoknade gol minusa sa San Sira, meč na Vajt Hart Lejnu je završen bez pogodaka i Milan je otišao mešu osam najboljih. Bio je to treći meč Totenhema bez postignutog gola, nakon minimalnog poraza u FA kupu od Šefild junajteda i istog takvog u Vulverhemptonu. U London dolazi Notingem Forest, povratnik još uvek stoji dobro na tabeli, ali već četiri kola ne zanju za pobedu. Moraće pod hitno da nekog pobede ili im ne gine grčevita borba za status. Ovde bi jedinica morala da dođe, ali u kakvom je momentumu Totenhem odlučujemo se za umeren broj golova. Za 2-3 gola kvota je 1.99 u kladionici Meridianbet.

Kristal Palas – Mančester Siti – 2,0-3 @ 2.00 u MaxBet

U kakvoj je formi Palas sumnjamo da se i najveći optimisti među njegovim navijačima nečemu nadaju protiv šampiona. Ipak, šansa za Orlove moglo bi da bude to što gosti imaju važan meč u Ligi šampiona kroz nekoliko dana, kada će juriti pobedu nad Lajpcigom i plasman u četvrtfinale eminentnog takmičenja. Palas je bez pobede na devet poslednjih utakmica i polako se spušta ka dnu tabele. Još uvek imaju solidnih pet bodova više od prvog tima ispod crte, ali bi i to brzo moglo da se promeni. Siti je vezao tri pobede, dve u prvenstvu i jednu u FA kupu i mora da nastavi da pobeđuje i čeka kiks Arsenala. Razlika od pet bodova nije velika ali ne bi bilo dobro za Gvardiolin tim da se ona poveća. Dvojka uz malo golova je naš predlog. Za 2,0-3 kvota je 2.00 u kladionici MaxBet.

Fulam – Arsenal – GG3+ @ 2.33 u Meridianbet

Poraz od Brentforda vratio je Fulam u stvarnost a ona kaže da je za Kolibare još rano za borbu za Ligu šampiona. Verovatno ni oni sami nisu verovali u takvu mogućnost i pored odličnih rezultata ove sezone. Kolibari su sada sedmi, zaostatak za Totenhemom, koji je četvrti, je šest bodova, ali njihov cilj bi korao da bude neko od slabijih evropskih takmičenja. Arsenal je umoran posle gostovanja u Lisabonu, mada je tamo Arteta poštedeo napora nekolicinu prvotimaca. Ako nešto spreči Tobdžije da dođu do titule biće to tanak roster. Mali broj igrača može da rotira Španac i to je glavna razlika između Sitija i Arsenala, a utakmica je previše. Protiv Vile i Bornmuta Tobdžije su se izvukle u sudijskoj nadoknadi, pravile su velike preokrete, ali ne smeju da pomisle da će se tako nešto stalno dešavati. Na Krejven Kotidžu moraju mnogo ranije da reše pitanje pobednika. Neće to biti lako, naš predlog je igra GG3+ sa koeficijentom 2.33 u kladionici Meridianbet.

Mančester Junajted – Sauempton – 1x,4+ @ 2.75 u MaxBet

O onome šta je Junajted dođiveo na Enfildu prošle nedelje pričaće se decenijama. Poraz od 7:0 je možda previsok, ali i da je neka lopta manje završila iza leđa DE Hee, i to bila sramota epskih razmera. Da Ten Hagov tim ima karakter pokazao je već u četvrtak kada su na svom Old Trafordu pobedili Betis sa 4:1 u Ligi Evrope. Premijer liga je prioritet, mora se ostvariti plasman u Ligu šampiona, a tanka nada da se može u bitku sa Arsenalom i Sitijem za titulu ugašena je protiv Liverpula. Sautempton je uspeo da uhvati poslednji voz za opstanak pobedom nad Lesterom u prethodnom kolu. Gol za kapitalna tri boda postigao je Alkaraz, ali ne poznati teniser. Neće Sveci doći sa belom zastavom ni u Mančester, kad su pobedili Čelsi u Londonu mogu da sanjaju bar bod na ”Teatru snova”. Predlog je dupla šansa na domaćina uz dosta golova. Za 1x,4+ kvota je 2.75 u kladionici MaxBet.

Vest Hem – Aston Vila – 0-2 @ 1.94 u Meridianbet

Za Čekićare bi nbilo mnogo bolje kada bi stalno igrali u Evropi. Ne kažemo namerno ”van Ostrva”, pošto su na jednom drugom slavili pobedu. Na Kipru su pobedili AEK u Larnaki i jednom nogom su u četvrtfialu Lige konferencija. Mala je to uteha za tim koji se u Premijer ligi nalazi tek na 16. mestu i ima samo bod više od prvog tima ispod crte. Vest Hem ima zavidan kvalitet, a zašto pruža partije kao što je ona u Brajtonu kada su izgubili sa 4:0, pitanje je za tremera Mojesa. Aston Vila bi mogla da im napravi probleme, ekipa iz Birmingema igra mnogo bolje od kada ga je preuzeo Unaj Emeri, ali je jako daleko od nekog plasmana u Evropu. Zato mogu da igraju rasterećeno i da možda vežu treću uzastopnu pobedu posle trijumfa na Gudisonu protiv Evertona i Palasa na svom terenu. Neće biti mnogo golova, naš predlog je 0-2 gola sa koeficijentom 1.94 u kladionici Meridianbet.

Njukasl – Vulverhempton – x @ 3.85 u CircusBet

San o plasmanu u Ligu šampiona izgleda da se polako gasi za Njukasl. Svrake su daleko od forme koja ih je krasila tokom jeseni i sada su bez pobede u pet prethodnih kola. Nakon tri uzastopna remija na red su stigli i porazi, prvo od Liverpula na Sent Džejms parku, a onda i na Etihadu protiv Sitija. Sada imaju tri neuspeha ukupno, što znači da su za sedam dana doživeli duplo više poraza nego za prethodnih 6 meseci. Sada su na šestom mestu i relanije je da se bore za izlazak u Evropu, što je ipak neki napredak u odnosu na ranije sezone. Vulverhempton se preporodio od dolaska trenera Lopetegija. Opet Vukovi umeju da ujedaju, a to je osetio i Totenhem u prethodnom kolu. Taj trijumf je stigao nakon male krize od tri meča bez pobede, ali samo sa jednim istinskim kiksom, porazom od Bornmuta na Molinjuu. Sve ukazuje na mali broj golova, a ko zna, možda ne bude nijednog. Uglavnom, naš predlog je x sa kvotom koja u kladionici CircusBet iznosi 3.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.