Meč dana: Atletik Bilbao – Barselona: Baskijci spašavaju prvenstvo u slučaju da zaustave Katalonce!

U nedelju nas očekuje nekoliko veoma interesantnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji se igra u Baskiji gde će Atletik Bilbao ugostiti Barselonu.
Početak susreta je zakazan za 21h.

Atletik Bilbao: Može li ponos Baskije do Evrope?

Atletik Bilbao ni prošle sezone nije uspeo da dođe do plasmana u neko od evropskih takmičenja, pošto je tim iz Baskije na kraju završio na osmom mestu na tabeli, uz četiri boda manjka u odnosu na Viljareal, koji je došao do plasmana u Ligu konferencije, a nekako se stiče utisak da bi upravo ovo takmičenje i bilo po meri ovog kluba.
Primarni cilj će i ovog puta naravno biti izlazak na evropsku scenu, međutim, veliko je pitanje koliko je zapravo to realno pošto se u ovom trenutku izabranici Ernesta Valverdea nalaze na devetom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na ekipu koja zauzima šesto mesto na tabeli a to je trenutno Viljareal , koji je i prošle sezone završio u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
U prošlom kolu je Atletik odigrao jedan solidan meč na gostovanju kod Rajo Valjekana, a taj duel je završen bez pogodaka. Ipak, pre toga je Bilbao pomalo i razočarao sve svoje navijače, pošto je na svom tereni doživeo poraz od Đirone, a bio je to jedan sjajan susret na kom smo videli čak pet golova, pošto su na kraju Katalonci slavili sa 2:3.
Što se tiče partija na domaćem terenu, do sada je Bilbao odigrao dvanaest mečeva na svom stadionu i ostvario šest trijumfa, dva remija i četiri poraza.
Inače, Baskijci ove sezone ponovo imaju zapaženu ulogu u španskom Kupu Kralja, pošto je ova ekipa stigla do polufinala. Nažalost, Atletik je u prvom polufinalnom susretu poražen na gostovanju kod Osasune, a taj susret u Pamploni je završen rezultatom 1:0, što svakako nije nenadoknadiva prednost, a pogotovu ako uzmemo u obzir da Bilbao i ove sezone pruža dosta dobre partije na domaćem terenu.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Ernesto Valverde za ovaj duel protiv svog bivšeg kluba neće moći da računa na Sanceta, Lekua i Morsilja, dok su pod znakom pitanja Erera i Simon.

Barselona: Katalonci drže sve u svojim rukama!

Kada se sve sabere i oduzme stiče se utisak da svi navijači jednog od najtrofejnijih klubova na svetu imaju pregršt razloga za zadovoljstvo.
Pre početka sezone iz uprave kluba su poručili da će primarni cilj ovog puta biti naslov prvaka u Španiji i kako sada stvari stoje deluje da će Barselona dosta lakše nego što su svi očekivali doći do titule u prvenstvu, i to prve još od 2019. godine, kada je za ovu ekipu nastupao i legendarni Mesi.
Naime, u ovom trenutku se Katalonci nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak šest bodova viška u odnosu na Real Madrid, koji ima i meč viška, pošto su Madriđani juće odigrali svoj duel ovog kola i to na domaćem terenu protiv Espanjola, kada je bilo 3:1.
Barselona je u prošlom kolu uz dosta muke slavila na svom terenu protiv Valensije, a taj duel je završen rezultatom 1:0, uz podatak da su Katalonci većim delom susreta igrali sa igračem manje.
Nažalost, Barsa se ni ovog puta nije uspela da dođe do nokaut faze u Ligi šampiona, pošto je španski predstavnik grupnu fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja završio na trećem mestu na tabeli iza Bajerna i Intera, pa se morao zadovoljiti sa nastavkom takmičenja u Ligi Evrope.
Žreb Kataloncima nije bio naklonjen pa su već na prvoj prepreci naišli na Mančester Junajted, što je po mnogim mišljenjima bilo finale pre finala.
Nažalost, engleski predstavnik je uspeo da eliminiše Barselonu, što znači da će se tim koji sa klupe predvodi Ćavi u nastavku sezone fokusirati na prvenstvo i Kup.
Takođe, kada smo kod Kupa Kralja, u prvom polufinalnom susretu Barsa je ostvarila veliki trijumf na gostovanju kod Reala, a taj “El Klasiko” je završen rezultatom 0:1, što je svakako fina zaliha pred revanš meč koji je na programu naredne sedmice.
Za kraj, što se izostanaka tiče, Ćavi za ovaj susret neće moći da računa na Arauha, Dembelea i Pedrija, a ono što je svakako najbitnije je što se Robert Levandovski u potpunosti oporavio i očekuje se da poljski reprezentativac zaigra od prvog minuta.

Naš predlog

Poznato je da su u prošlosti Katalonci imali dosta problema na gostovanju kod Bilbaa, a mišljenja smo da će se ta praksa nastaviti i ovog puta pa vam preporučujemo da odigrate duplu šansu 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.66.

Ne treba u Baskiji očekivati previše golova, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.71.

Za kraj, ne treba nikoga da iznenadi ako nam na kraju ovaj meč ne donese pobednika i bude završen nerešenim ishodom, za šta je Meridianbet pripremio koeficijent 3.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.