Tip dana: Fulam – Arsenal: Sitijev dah za vratom Tobdžija, Fulam mora pasti u nedeljnoj čajanki!

Nakon subote koja nam je donela nekoliko zaista fenomenalnih mečeva, ni u nedelju po svemu sudeći neće biti ništa manje zanimljivo.
Engleska Premijer liga odavno nije bila ovako interesantna, šampionska trka je uveliko u toku, a za vas smo ovog puta analizirali meč koji će biti odigran na Krejven Kotidžu gde će fudbaleri Fulama ugostiti lidera na tabeli, ekipu Arsenala.
Početak ovog u najavi veoma uzbudljivog susreta je zakazan za 15 časova.

Fulam: Pobeda donosi sjajno peto mesto na tabeli!

Nakon fenomenalnih partija prošle sezone u Čempionšipu i plasmana u najkvalitetnije rang engleskog fudbala, malo ko se zaista nadao da bi Fulam mogao da pruža ovako dobre partije i u društvu najboljih.
Naime, u ovom trenutku se Aleksandar Mitrović i drugari nalaze na fenomenalnom osmom mestu na tabeli, a eventualnim trijumfom na ovom meču protiv Arsenala bi se tim sa Krejven Kotidža izjednačio na tabeli sa Liverpulom, koji je juče poražen na gostovanju kod Bornmuta, a poznato je da ta peta pozicija na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu Evrope, što bi bila zaista sjajna stvar za tim koji je kao što smo već napomenuli prošle sezone igrao u Čempionšipu.
U prošlom kolu su izabranici Marka Silve koji radi sjajan posao u Fulamu odigrali jedan dosta dobar meč, ali nažalost doživeli poraz na gostovanju kod Brentforda koji igra na veoma visokom nivou u poslednje vreme, a taj duel je završen rezultatom 3:2.
Pre toga je Fulam na svom terenu dočekao Vulverhempton koji igra sjajno od kako je na klupu ovog tima seo Lopategi, a taj susret na Krejven Kotidžu je završen rezultatom 1:1.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je Fulam odigrao trinaest susreta na svom stadionu i ostvario šest trijumfa, četiri remija i tri poraza.
U prvom delu sezone su Arsenal i Fulam odigrali jedan veoma zanimljiv susret. Nakon prvog poluvremena koje je završeno bez golova, gosti su preko Aleksandra Mitrovića u ranoj fazi drugog poluvremena došli do vođstva, međutim, tada su Tobdžije ubacile u petu brzinu i do kraja uspeli da preokrenu, pa se već tada naslućivalo da će tim iz Londona imati zapaženu ulogu u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga engleskog fudbala.
Što se tiče izostanaka, Marko Silva za ovaj veoma važan meč protiv lidera na tabeli neće moći da računa na Palinju, Soareša, Kurzavu, Kebanu i Karnija.

Arsenal: Da li će se Tobdžije okliznuti na Krejven Kotidžu?

I pored odličnih partija prošle sezone, poznato je da je Arsenal u bukvalno poslednjim kolima ostao bez plasmana u Ligu šampiona, a naravno, i ovog puta je primarni cilj pre početka šampionata bio upravo plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Ipak, deluje da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će tim iz Londona igrati ovako dobro u ovogodišnjem izdanju Premijer lige.
Naime, u ovom trenutku se Tobdžije nalaze na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti koji ima i meč viška, pošto je ova ekipa juče uz dosta muke slavila na gostovanju kod Kristal Palasa, a taj meč je završen rezultatom 0:1.
U prošlom kolu je tim iz Londona još jednom pokazao da poseduje pobednički karakter, pošto je lider na tabeli došao do trijumfa na svom terenu protiv Bornmuta i to nakon pogotka u poslednjem minutu sudijske nadoknade što je dovelo do pravog delirijuma na Emirejtsu.
Pre toga su Tobdžije demolirale na svom terenu ekipu Evertona kada je bilo 4:0, čime je četa Mikela Artete pokazala da je kriza prošlost, i da je ovaj tim i dalje prvi favorit za naslov prvaka.
Na gostovanjima je do sada Arsenal odigrao trinaest mečeva i ostvario deset trijumfa, jedan remi i samo dva poraza, što ovaj tim čini najboljom gostujućom ekipom u ligi.
Naravno, ne treba zaboraviti da engleski predstavnik pruža veoma dobre partije u Ligi Evrope, iako je veliko pitanje koliko će ovo takmičenje biti u fokusu u narednom periodu, pošto je titula u Premijer ligi svakako prioritet.
U prvom meču osmine finala izabranici Mikela Artete su remizirali na gostovanju kod Sportinga, u jednom fantastičnom meču koji je završen rezultatom 2:2, što je lep rezultat pred revanš koji je na programu za nekoliko dana na Emirejtsu.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Arteta za ovo gostovanje kod Fulama neće moći da računa na Elnenija i Žezusa, dok su pod znakom pitanja Trosar i Nketija.

Naš predlog

Ako malo pročešljamo međusobne mečeve između Fulama i Arsenala doći ćemo do zaključka da su to sve uglavnom susreti sa velikim brojem golova, a isto tako treba napomenuti i da je tim sa Krejven Kotidža poslednji trijumf u međusobnim duelima ostvario još 2012. godine.
Mišljenja smo da će i ovog puta ova dva tima odigrati jedan efikasan susret pa je idealno da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.77.


Fulam i te kako leži Arsenalu koji će biti silno motivisan na ovom susretu, pa vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.60.

Za kraj, smatramo da će gosti iz Londona od prvog minuta susreta krenuti ofanzivno ka golu rivala kako bi što pre stigli do prednosti, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.36.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.