Tiket dana: Poeni igrača

Večeras se igra novi ”večiti” derbi, ovog puta u ABA ligi. To je već 5. ovosezonski duel najvećih rivala iz Beograda, ali svakako ne i poslednji. Međutim, važnost ovog prevazilazi prethodna četiri s obzirom da, najverovatnije, donosi prvu poziciju pred doigravanje. Evo predloga učinka košarkaša za ovaj meč. Kvote i granice mogu biti izmenjene.

Aleksa Avramović (Partizan) – Poeni + (granica 6,5) @ 1.85 u MaxBet

Veći deo sezone Avramović je propustio zbog povrede, a od povratka je samo na par utakmica pokazao koliko može. Ispada da je najbolji meč odigrao za reprezentaciju, a ne za Partizan, mada je njegov učinak u duelu sa Albom bio sjajan. Ne treba zanemariti voljni momenat kada je Avramović u pitanju, sećamo se njegovog izdanja u jednoj prošlogodišnjoj pobedi nad Zvezdom, a očekujemo da bude dosta i na terenu zbog dobre odbrane. Zvezdina snaga je baš na poziciji spoljnih igrača i Obradović će nekako morati da spreči učinak Vildoze, Kampaca, Nedovića i ostalih. Možda je Avramović rešenje. Predlog su poeni i verujemo da će reprezentativni bek prebaciti granicu od 6,5 koševa. Kvota za (+) je 1.85 u kladionici MaxBet.

Zek Ledej (Partizan) – Poeni + (granica 10,5) @ 1.85 u MaxBet

Krilni centar Partizana pokazuje znake umora, a to nije iznenađujuće kada se zna da u Evroligi igra prosečno više od 30 minuta. Možda u toj činjenici treba tražiti i razloge nešto slabijih partija Leka Ledeja u nekoliko prethodnih mečeva, pa je tako na dva gostovanja u Italiji ukupno ubacio 15 poena. Ipak, njegov doprinos pobedi u Bolonji bio je ogroman s obzirom da je uz 8 koševa imao isto toliko skokova i još 4 ukradene lopte. Pravu izmenu za njega Obradović nema, ponekad spusti Papapetrua na četvorku ili pošalje u vatru mladog Vukčevića, ali kada se utakmica lomi, onda Ledej mora da bude na parketu. Bio je junak jedine pobede Partizana ove sezone nad Zvezdom i to u gostima i ponovo od njega očekujemo velike stvari. Granica je na 10,5 poena, a za (+) koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.85.

Filip Petrušev (Crvena zvezda) – Poeni + (granica 10,5) @ 1.85 u MaxBet

Perspektivni centar procvetao je kod trenera Ivanovića, a nekako on na njega i dalje ima najviše zamerki. One se, pre svega odnose na odbranu, dok je Petrušev u napadu postao mnogo potentniji nego na startu sezone. Njegova dobra partija u Atini, sa 12 koševa i 9 skokova, nije pomoglo crveno-belima da izbegnu poraz i ostanu u igru za Top 8 Evrolige, pa derbi sa Partizanom dočekuju u lošem raposloženju. Ove sezone se dešavalo da timovi uđu u najbolji period baš posle pobeda u ”večitom” derbiju, bilo je tako sa Zvezdom nakon trijumfa u Areni, ali i sa Partizano kada je uzvratio pobedom u hali ”Aleksandar Nikolić”. Možda za Zvezdu novi trijumf u Areni i obezbeđivanje prvog mesta pred plje-of može biti nova vododelnica, a za trijumf je neophodna i dobar učinak Petruševa, prvog centra crveno-belih. Granica je na 10,5 poena, a kvota za (+) u kladionici MaxBet iznosi 1.85.

Ben Bentil (Crvena zvezda) – Skokovi + (granica 3,5) @ 2.10 u MaxBet

Bentil je sjajno počeo sezonu, onda je imao jedan veliki pad u igri, da bi sada ponovo postao uzdanica trenera Ivanovića. Igra sve više, protiv Efesa je na parketu proveo 27 minuta, ali i kada igra manje aktivan je pod oba koša. Možda mu šut nije na onom novou kao kada je trener bio Jovanović i kada je snažno krilo bilo prva opcija u napadu. Istina, tada u timu nije bilo dvojice Argentinaca na mestu plejmejkera, a i Nedović je još bio povređen, pa je bilo i više prostora za njegove šuteve. Zato on to nadomešćuje aktivnošću pod oba obruča, a verovatno će u jednom delu meča motriti i na Lesora jer Petrušev ne može Francuzu da parira snagom. Odlučujemo se za skokove na Bentila, u prošlom meču sa Partizanom u Nišu, u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, ih je imao lak 7, a sada je granica na 3,5. Za (+) skokove na Bentila koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 2.10.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici MaxBet iznosi 13.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.