Tiket dana Evroliga (četvrtak, 16.03.2023)

Pred nama je završnica nikad zanimljivije Evrolige. U fokusu je borba za plasman u Top 8, a u konkurenciji je duplo više timova od slobodnih mesta. Kvote i granice su podložne promenama.

Anadolu Efes – Partizan – OTD + (granica 77,5) @ 2.00 u MaxBet

U Istanbulu se igra krucijano važan meč za oba tima kada je plasman u doigravanje u pitanju. Malo ko je očekivao Efes van prvih osam na šest kola pre kraja regularnog dela takmičenja, ali se i to dogodilo. Pivari su imali dva vezana neuspeha, od Zvezde u Beigradu i Makabija u Istanbulu. Te dve utakmice Atamanov tim je odigrao jako slabo, i postojala je velika bojazan pred dolazak Reala u utorak, kada se igrala odložena utakmica. Međutim, aktuelni šampion Evrope je ponovo slavio u duelu sa Madriđanima, kao i u beogradskom finalu prošle godine i ponovo sa poenom razlike. Bila bi razlika veća, ali Musa pogodio trojku u poslednjoj sekundi. Zahvaljujući sjajnoj trećoj četvrtini, kada su ubacili osam trojki i postigli čak 35 poena, Pivari su stigli do trijumfa. Sigurno su umorni pred dolazak Partizana, ali i crno-beli su imali ekstremno naporan duel sa Zvezdom u ponedeljak. Prednost Efesa je duža klupa, ali oni imaju nekoliko rovitih igrača, poput Micića, Bobue i Danstona. Partizanu je samo Papapetru u fazi oporavka, dok je Koprivica odavno van terena. U prvom meču Partizan je slavio u Areni 82:79, a i sada očekujemo napadačku rapsodiju sa obe strane i naš predlog je oba tima daju više od 77,5 poena na ovom meču. Za Predlog OTD + koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 2.00.

Monako – Virtus – OTD + (granica 77,5) @ 1.95 u MaxBet

Za tim iz Bolonje možda je ovo poslednja prilika da se nađu među osam najboljih timova, Virtus je u poslednja četiri kola upisao dve pobede i dva poraza, a za sada je neuspeh protiv Partizana najboljnija tčka, koja bi na kraju mogla da presudi njihovom ambicijama. Pobedom u Berlinu, bar za malo, umanjili su štetu zbog poraza od crno-belih, a sada su na 11. mestu sa 13 pobeda i 15 poraza. Dve pobede manje imaju od prvog tima iznad crte i ne bi to bilo strašno da se radi samo o jednoj ekipi sa skorom 15-13, već takav učinak ima četiri ekipe. Monako ne bi trebalo da ima problema oko plasmana u Top 8, već imaju 18 pobeda a pretpostavka je da su sa 19 trijumfa sigurno u četvrfinalu. Njihov cilj je da budu međđu prva četiri tima i tako imaju prednost domaćeg parketa u plej-ofu. Fenerbahče im je najveći konkurent, a u Kneževini nije sve sjajno. Najnovija vest glasi da je Majk Džejms suspendovan i pitanje je kada će najbolji igrač Monaka ponovo zaigrati. Bez njega su slavili u Vitoriji protiv Baskonije, pa mnogi smatraju da su bez Džejmsa, ako ne jači, onda kompaktniji. Virtus ima svoju računicu, pobeda ih potpuno vraća u igru, pa očekujemo neizvstan meč u Monte Karlu. Naš predlog je oba tima daju više od 77,5 poena. Koeficijent za igru OTD + u kladionici MaxBet iznosi 1.95.

Žalgiris – Olimpijakos – 2,UP + (granica 156,5) @ 2.65 u MaxBet

Koliko je Litvancima važno da pobede i ostanu u igri za plasman u Top 8, toliko je i Pirejcima bitno da slave na ovom teškom gostovanju i ostanu na vrhu tabele. Olimpijakos igra sjajno od starta sezone, Jorgos Barcokas je uspeo da napravi odličan tim i bez velikih zvezda kakve imaju ostale ekipe. Daleko od toga da Vezenkov, Slukas, Volkap, Fal i ostali nisu kvalitetni košarkaši, već da nisu imali rejting kakav su imale glevne poluge ostalih favorita. Na stranu sve to, crveno-beli su jedni od favorita za naslov, a Saša Vezenkov za MPV-a regularnog dela takmičenja. Olimpijakos je zabeležio 20 pobeda i 8 poraza i usamljen je na vrhu tabele. ”Zelena šuma” ima dodatni motiv, u njihovoj dvorani igraće se fajnal-for i sigurno je da bi želeli da budu jedan od četiri tima na njemu. Neće to biti lako, posebno posle povrede Kinana Evansa, ali su najnovija pojačanja pokazala kvalitet. To se posebno odnosi na Ajzeu Tejlora u prethodna dva meča, posle povratka nakon povrede, kada je u pobedama na Asvelom i Bajernom ubacio 14 odnosno 15 poena. Odličan je i Ahile Polonara, mada se njegov učinak ne meri samo ubačenim poenima. Olipijakos je pobedio sa deset poena razlike u prvom delu sezone, a dobio je i dva prošlogodišnja duela sa Žalgirisom. Biće vatrena atmosfera u Kaunasu, ali je to dodatni motiv za Olimpijakos i smatramo da će oni slaviti na ovom gostovanju uz veći broj poena ukupno od ponuđene granice. Ona je u kladionici MaxBet 156,5 koševa, a za kombinaciju 2,UP+ kvota je 2.65.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 10.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.