Tip dana: Notingem Forest – Njukasl: “Svrake” žele da ostanu u vozu za Evropu!

U petak je izuzetno bogata ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali meč između Notingem Foresta i Njukasla.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Notingem Forest: Mogu li Šumari do opstanka?

Fudbaleri Notingem Foresta plasirali su se u Premijer ligu nakon 23 godine čekanja, što je svakako dovelo do velikog oduševljenja najvernijih navijača ovog tima.
Izabranici Stiva Kupera su u finalu plej-ofa Čempionšipa bili bolji od Hadersfilda minimalnim rezultatom, a jedini gol na tom susretu delo je Stiva Kuka.
Notingem Forest je poslednji put igrao Premijer ligu u sezoni 1998/99, što je neprihvatljivo za dvostrukog osvajača Lige šampiona. 
Svakako da je primarni cilj opstanak u društvu najboljih, i kako sada stvari stoje utisak je da ovu ekipu očekuje velika borba za očuvanje prvoligaškog statusa.
Naime, u ovom trenutku se popularni Šumari nalaze na četrnaestom mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na osamnaestoplasirani Bornmut, a poznato je da ta osamnaesta pozicija na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
U poslednje vreme povratnik u Premijer ligu igra jako loše, pa je tako četa Stiva Kupera na pet poslednjih mečeva doživela tri poraza i dva remija.
U prošlom kolu je četrnaestoplasirani tim na tabeli glatko poražen na gostovanju kod Totenhema, a taj susret u Londonu je završen rezultatom 3:1.
Inače, ne treba zaboraviti da je u toj crnoj seriji Notingema ova ekipa uspela da na svom stadionu izvuče bod protiv aktuelnog šampiona Mančester Sitija, pošto je taj meč završen rezultatom 1:1.
Što se tiče partija na domaćem terenu do sada je ova ekipa odigrala trinaest mečeva na svom stadionu, i ostvarila pet trijumfa, isto toliko remija i samo tri poraza.
Daleko slabije Šumari igraju na strani, gde je povratnik u najkvalitetniji rang engleskog fudbala trinaest odigranih susreta ostvario jedan trijumf, tri remija i čak devet poraza, i treba istaći da je Notingem ubedljivo najslabija gostujuća ekipa u ligi.
Za kraj, Njukasl i Notingem Forest su već odigrali jedan meč u prvom delu šampionata, kada su Svrake na svom terenu bez većih problema slavile sa 2:0.

Njukasl: Mogu li Svrake do Lige šampiona?

Poznato je da je Njukasl prošle sezone dobio nove vlasnike, pošto je prvi čovek ovog tima postao saudijski princ Mohamed Bin Salman koji je kupio klub za 390 miliona evra.
Koliko je zapravo veliko bogatstvo novog vlasnika Njukasla, govori činjenica da sa svojih 377 milijardi evra ima više novca nego svi ostali vlasnici klubova u Premijer ligi zajedno.
Kada se vratimo na prošlu sezonu, sećamo se svi da je tim sa “Sent Džejms Parka” u jednom trenutku bio u veoma teškoj situaciji, međutim od kako je Edi Hau seo na klupu ovog tima, stvari su krenule na bolje, pa je Njukasl na kraju završio na jedanaestom mestu na tabeli.
Što se ove sezone tiče, pre svega treba istaći da Njukasl nakon baš dosta vremena ponovo ima evropske ambicije i deluje da bi nove vlasnike kluba zadovoljio plasman u bilo koje evropsko takmičenje.
Kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da se to i dogodi, pošto se u ovom trenutku izabranici Edi Haua nalaze na petom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Totenhem, a poznato je da je četvrta pozicija ujedno i poslednja koja na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
Ono što takođe treba napomenuti je da popularne Svrake trenutno imaju čak dva meča manjka u odnosu na Pevce, pa ukoliko crno-beli sa Sent Džejms Parka ostvare oba trijumfa na ta dva zaostala susreta, pobeći će Totenhemu na dva boda viška.
Inače, u prošlom kolu je Njukasl posle dosta vremena konačno odigrao jedan dobar meč na svom stadionu i slavio protiv Vulverhemptona, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
U gostima je do sada petoplasirani tim na tabeli odigrao dvanaest mečeva i ostvario četiri trijumfa, šest remija i samo dva poraza.
Pre te pobede nad Vulvsima, izabranici Edi Haua su poraženi na gostovanju kod aktuelnog šampiona Engleske, Mančester Sitija, pošto je taj susret na Etihadu završen pobedom domaćina od 2:0.

Naš predlog

Veoma zanimljiv meč nas po svemu sudeći očekuje, a prednost ovog puta dajemo domaćoj ekipi koja prosto mora da ide na trijumf, pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.09.

Ne treba ovde zaista očekivati previše pogodaka zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.77.

Za kraj, mišljenja smo da će Notingem iskoristiti nešto slabije partije Njukasla na strani u poslednje vreme i slaviti na ovom susretu pa vam hrabro preporučujemo da probate sa čistom jedinicom koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 5.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.