Meč dana: Atletiko Madrid – Valensija: Mogu li “slepi miševi” da progledaju na Vanda Metropolitanu?

U subotu i nedelju nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva a sve to pred kratku reprezentativnu pauzu, a za vas smo ovog puta analizirali meč koji će biti odigran na prelepom Vanda Metroplitanu gde će Atletiko Madrid ugostiti Valensiju.
Suret između ove dve ekipe ja na programu u 21h.

Atletiko Madrid: Jorgandžije blistaju u poslednje vreme!

Ako bi sada podvukli crtu, deluje zaista da smo dosta više očekivali od Atletiko Madrida, a pogotovu to mislimo na nastup ove ekipe u evropskim takmičenjima.
Ipak, ono što je dobro je da su izabranici Čola Simeonea u poslednje vreme počeli da pružaju zaista sjajna partije u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, pa treba očekivati da popularne Jorgandžije i ovog puta dođu do plasmana u Ligu šampiona, što godinama unazad i jeste primarni cilj ovog tima.
U ovom trenutku se nekadašnji šampion Španije nalazi na trećem mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na četvrtoplasirani Sosijedad, ali i čak pet bodova više od petoplasiranog Betisa, što bi zaistas trebala da bude lepa zaliha pred nastavak šampionata.
U prošlom kolu su izabranici Čola Simeonea odigrali jedan izuzetno dobar meč na nimalo naivnom gostovanju kod Đirone, i uspeli da slave u Kataloniji rezultatom 0:1.
Pre toga je Atletiko bez ikakve sumnje odigrao i svoju najbolju partiju ove sezone pošto je na Vanda Metropolitanu demolirana Sevilja, rezultatom 6:1, a nećemo preterati ako kažemo da je taj trijumf Jorgandžija mogao čak da bude i ubedljiviji.
Ono što je pomalo čudno kada je ova sezona u pitanju je podatak da Atletiko pruža dosta bolje partije na strani nego na domaćem terenu.
Naime, do sada je ova ekipa odigrala dvanaest mečeva na svom terenu i ostvarila šest trijumfa, tri remija, i isto toliko poraza, dok je na strani skor osam trijumfa, tri remija i samo dva poraza.
Naravno, treba podsetiti i na katastrofalne partije Jorgandžija u Ligi šampiona gde ova ekipa posle baš dosta vremena nije uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, ali ne samo to, Madriđani nisu uspeli ni da dođu do treće pozicije koja garantuje nastavak takmičenja u šesnaestini finala Liga Evrope, i to u jednoj ne preterano teškoj grupi u kojoj su pored španskog predstavnika bili još i Porto, Klub Briž i Leverkuzen.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Čolo Simeone za ovaj meč sa Valensijom neće moći da računa na Regelona i Mandavu.

Valensija: Katastrofalne partije na strani!

Nažalost, ponovo su fudbaleri Valensije prošle sezone ostali bez plasmana u neko od evropskih takmičenja, i to pošto je ova ekipa šampionat završila na devetom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na sedmoplasirani Viljareal, pa slobodno možemo konstatovati da tim sa “Mestalje” nije bio ni blizu bilo kakve borbe za poziciju koja vodi u neko od evropskih takmičenja.
Ipak, “slepi miševi” su imali najbolju moguću šansu da dođu do izlaska na evropsku scenu, pošto su igrali finale Kupa Kralja, koje su nažalost izgubili od Betisa i to nakon lošijeg izvođenja penala, iako je ovaj tim prvi došao do vođstva na tom susretu.
Na leto je uz veliko negodovanje navijača na mesto trenera postavljen Đenaro Gatuzo, i kada se sve sabere i oduzme utisak je da su navijači imali potpuno pravo pošto je italijanski trener pre nešto manje od dva meseca smenjen, i to nakon serije kataastrofalnih rezultata.
Njega je na klupi ovog tima nasledila legenda kluba, Ruben Baraha, pred kojim je izuzetno težak zadatak u nastojanju da tim sa Mestalje obezbedi opstanak u društvu najboljih.
Nažalost, Valensija igra svoju najslabiju sezonu u poslednjih 40 godina, a poražavajuće zvuči podatak da se nekadašnji redovni učesnik Lige šampiona u ovom trenutku nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i timovi koji se nalaze na poziciji koja na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
Ruku na srce, deluje da od kako je seo na klupu, Ruben Baraha je malo podigao “slepe miševe” koji su u prošlom kolu uspeli da ostvare novi trijumf i to na svom terenu protiv Osasune, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Bila je to inače druga vezana pobeda na domaćem terenu, pošto je pre toga Valensija bila bolja i od favorizovanog Sosijedada, i to istim rezultatom.
Ako stvari na domaćem terenu donekle i funkcionišu onako kako bi to trebalo, treba istaći da nekadašnji finalista Lige šampiona igra zaista katastrofalno na strani, gde je ova ekipa do sada ostvarila samo jedan trijumf, tri remija i čak osam poraza.
Za kraj, Ruben Baraha za ovaj veoma važan meč na gostovanju kod favorizovanog Atletiko Madrida neće moći da računa na Gabrijela, Andrea, Lata i Domeneka.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Valensija ima baš dosta problema na strani što će po našem mišljenju zahuktali Atletiko umeti da iskoristi pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.57.

U poslednje vreme nam mečevi Atletiko Madrida na Vanda Metropolitanu donose baš dosta golova a nema nikakvog razloga da tako ne bude i ovog puta pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.15.

Za kraj, sva je prilika da Jorgandžije postići dva i više pogotka na svom terenu, pa je topla preporuka igra D2+ uz kvotu 1.86 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.