Tip dana: Čelsi – Everton: Plavci su se konačno probudili!

U subotu nas širom Evrope očekuje nekoliko vrhunskih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Stamford Bridžu, gde će snage odmeriti Čelsi i Everton.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Čelsi: Mogu li Plavci do trećeg uzastopnog trijumfa?

I pored neverovatnih ulaganja u letnjem prelaznom roku Čelsi nije na najbolji mogući način započeo ovaj šampionat, a cenu loših rezultata platio je Tomas Tuhel koji je smenjen posle samo mesec dana od početka sezone, što je svakako bilo iznenađenje za sve.
Treneru koji je Plavce doveo do trofeja u Ligi šampiona, je presudio šokantan poraz u upravo ovom takmičenju, i to od Dinamo Zagreba, kada je bilo 1:0.
Za novog menadžera imenovan je Grejem Poter koji je u prethodnom periodu sa dosta uspeha vodo ekipu Brajtona.
U prvih nekoliko mečeva je novi trener pokazao da nije slučajno postavljen za mesto prvog trenera, međutim, onda su Plavci upali u jednu očajnu seriju rezultata, koja je trajala sve do pre nekoliko sedmica.
U ovom trenutku se klub sa Stamford Bridža nalazi na desetom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Totenhem, pa treba biti realan i priznati da ćemo Čelsi veoma teško naredne sezone gledati u Ligi šampiona, iako ova ekipa ima meč manje u odnosu na Pevaca i eventualnim trijumfom na tom zaostalom susretu bi se približila na osam boda zaostatka od pozicije koja vodi u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Deluje da je uspon prebogatog tima iz Londona krenuo nakon trijumfa u osmini finala Lige šampiona nad Dortmundom (2:0), kojim je ova ekipa uspela da dođe do plasmana u četvrtfinale i tako zakaže sebi dvomeč sa aktuelnim šampionom, ekipom Real Madrida.
Nakon toga su Plavci vezali dva trijumfa i u Premijer ligi, i to prvo na svom terenu protiv Lidsa kada je bilo 1:0, a onda i na teškom gostovanju kod Lestera.
Taj meč na King Paueru je završen rezultatom 1:3, a zaista deluje da je to bila možda i najbolja partija Čelsija u ovogodišnjem izdanju najbolje lige na svetu.
Deluje da je trener Poter konačno pronašao dobitnu kombinaciju, a pored toga što njegovi puleni pobeđuju, Čelsi stvara i zaista mnogo šansi za postizanje golova.
I dalje ovaj stručnjak ima velikih problema sa izostancima, pošto za ovaj duel sa Evertonom neće moći da računa na čak prvotimaca.

Everton: Karamele u veoma teškoj situaciji!

Ako se vratimo na prošlu sezonu, setićemo se da je ona bila jako loša po ekipu Evertona, koja je na kraju ipak nekako uspela da dođe do opstanka.
Na kraju su popularne Karamele prvenstvo završile na šesnaestom mestu na tabeli uz samo četiri boda viška u odnosu na osamnaestoplasirani Barnli koji je na kraju i ispao u Čempionšip.
Kada su svi očekivali da će ovaj tim zaigrati dosta bolje na startu nove sezone, usledilo je veliko razočarenje, i kada se sve sabere i oduzme utisak je da Everton pruža daleko slabije partije nego što je to bio slučaj u prošlom šampionatu, pa je sigurno da će svi navijači ovog tima imati dosta razloga za zadovoljstvo ukoliko njihova omiljena ekipa na kraju uspe da dođe do opstanka u društvu najboljih.
Naime, Karamele se u ovom trenutku nalaze na petnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Ipak, utisak je da Everton pruža donekle bolje partije od kako je na klupu ovog tima seo Šon Dajč, koji je nasledio Frenka Lamparda koji se blago rečeno nije snašao na klupi ove ekipe.
Na poslednjih pet susreta tim sa Gudison Parka je ostvario dva trijumfa, dva poraza i jedan remi, a setićemo se da je pre samo nekoliko kola Everton bio u zoni ispadanja, pa je svakako da je Dajč uspeo makar malo da podigne svoju novu ekipu, koja će i dalje imati dosta problema da sačuva prvoligaški status što se kako je sezona tekla izdvojilo kao primarni cilj.
U prošlom kolu je petnaeastoplasirani tim na tabeli odigrao jedan dosta dobar meč i slavio na svom terenu protiv Brentforda, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Zanimljivo je da su Karamele došle do vođstva već u prvom minutu utakmice, a poznato je da ekipe koje sa klupe vodi Šon Dajč, kada povedu, zaista retko uspeju da ne sačuvaju rezultat.
U gostima je do sada Everton odigrao trinaest mečeva i nije se proslavio, pošto je u tom periodu ova ekipa ostvarila samo jedan trijumf, pet remija i čak sedam poraza.
Pomenuli smo da Čelsi i dalje ima ogromnih problema kada su izostanci u pitanju, a što se tiče tima sa Gudison Parka, Dajč za ovaj veoma važan susret koji njegova ekipa igra na Stamford Bridžu neće moći da računa na Tausenda, dok su pod velikim znakom pitanja Kalvert-Lujin i Paterson.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, evidentno je da je Čelsi konačno proigrao i mišljenja smo da će četa Grejema Potera doći do trijumfa i na ovom susretu pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.54.

Za očekivati je da Plavci postignu makar dva pogotka na svom stadionu, pa vam predlažemo da se opredelite za igru D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.

Za kraj, stiče se utisak da nas očekuje jedan i te kako efikasan duel, pošto ni gosti ovde nemaju šta da izgube, pa vam savetujemo da odigrate igru 3+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.