Najava i analiza: Premijer liga, 28. kolo: Nekompletna runda zbog četvrtfinala FA kupa, Arsenal ima priliku da ode na +8

premijer liga

Ovog vikenda će biti uzbudljivo na Ostrvu. Pored utakmica 28. kola igraju se i mečevi četvrtfinala najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu, čuvenog FA kupa. Ove sezone među osam najboljih samo je polovina iz najjačeg ranga, to su Siti, Junajted, Fulam i Brajton, pa su njihovi mečevi ovog kola odloženi. Biće to prilika da Arsenal pobedom nad Palasom ode na osam bodova prednosti u odnosu na Siti. Veoma važan meč igraće se i u Sautemptonu, domaći se bori za goli život a gost za Ligu šampiona. Nešto slično je i na Stamford Bridžu, Čelsi dočekuje ugroženi Everton. Jedan meč ovog kola je već odigran, ali smo njega analizirali u Tipu dana. Koeficijenti su bili važeći u momentu pisanja analize.

Aston Vila – Bornmut – GG @ 1.90 u Mozzartbet

Trešnjice su napravile veliki, ogroman korak ka opstanku trijumfom nad Liverpulom u prethodnom kolu. Međutim, mnogo je važnije da Bornmut pobeđuje direktne konkurente u bici za opstanak. I dalje su u zoni ispadanja, ali sa istim brojem bodova kao i dve ekipe iznad njih na tabeli, Vest Hem i Lester, dok je Everton sakupio samo jedan više. Problem Bormnuta su mečevi na strani, oni na poslednjih osam gostovanja imaju sedam poraza i pobedu u Vulverhemptonu. U Birmingemu će pokupati da dođu do još jedne, ali bi im se i bod uklopio u planove. Vila je ponovo u dobroj formi, imaju sedam bodova u poslednja tri kola i mogli bi da se presele u gornji deo tabele. Nekih većih ciljeva u aktuelnoj sezoni nemaju. Bornmut je dao dva gola Arsenalu na Emirejtsu, pa bi mogao bar jedan Vili u Birmnigemu. Naš predlog je GG sa koeficijentom 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Brentford – Lester – 1 @ 1.98 u CircusBet

Kada se pogleda tabela ona za neupućene sigurno ima čudan izgled kada su ova dva tima u pitanju. Za mnoge je logičnije da Lester bude u vrhu, a da se Pčelice bore za opstanak. Situacija je obrnuta, Brentford je na odličnom osmom mestu, sa kojeg se vidi i Evropa, dok su Lisice samo zahvaljujući gol razlici van zone ispadanja. Lester iza sebe ima težak raspored i pet vezanih poraza, četiri u Premijer ligi i jednog u FA kupu. Jedino su u tom takmičenju bili favoriti ali ih je izbacio Blekburn, član Čempionšipa. Brendon Rodžers i dalje istrajava na klupi Lestera, ali bi svaki novi neuspeh mogao i njemu da presudi. Zanimljivo je da Brentfod nije pobedio Lester skoro 70 godina, a smatramo da neće imati bolju priliku od ove u skorije vreme. U odloženoj utakmici Pčelice su slavile u Sautemptonu pa bi mogle i protiv Lestera. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.98.

Sautempton – Totenhem – 2 @ 1.85 u MaxBet

Sveci se polako suočavaju sa svojom sudbinom. Taman je Sautempton počeo da osvaja bodove, slavili su protiv Čelsija i Lestera i odoleli Junajtedu na Old Trafordu, ne primivši ni gol na ta tri meča, usledio je poraz od Brentfoda u zaostalom meču na Sent Merisu i ”fenjer” je ostao u njihovom vlasništvu. Sada opet igraju na svom terenu, ali je rival mnogo poznatiji londonski klub, Totenhem Hotspur. Pevci žele u Ligu šampiona, ovogodišnje izdanje završili su u dvomeču sa Milanom, kome nisu uspeli da zatresu mrežu za 180 minuta igre. Trenutno jesu na mestu koje vodi u ovo takmičenje, ali su bodovne razlike minimalne. Odavno se nije desilo da Totenhem ima četiri vezana gostujuća poraza, dva u prvenstvu, jedan u Ligi šampiona i jedan u FA kupu. Možda je luka na jugu pravo mesto da se prekine taj niz. Za dvojku se dobija koeficijent koji u kladionici MaxBet iznosi 1.85.

Vulverhempton – Lids – 1 @ 2.30 u Meridianbet

Vukove kao da je iz forme izbacio poraz od Bornmuta na njihovom Molinjuu, pa su u poslednjih pet kola upisali samo jedan trijumf. On je, istina, bio baš vredan, pobeđen je Totenhem, ali su odamh u narednoj rundi ostali kratkih rukava na severu, poraženi su u Njukaslu 2:1. Ne može se reći da Vulverhempton igra loše, naprotiv, ali nikako da ustale formu, vežu nekoliko pobeda i definitivno napuste opasnu zonu. Priliku da odmaknu ugroženim ekipama imaju na svom terenu protiv jedne od takvih. Stže Lids, tim iz zone ispadanja, koji ima jednu pobedu u poslednjih 13 prvenstvenih kola. Nije ni čudo što su Jorkširci pretposlednji na tabeli i u leđa im gleda samo Sautempton. Za goste je ovo jedan od presudnih mečeva, prošlog vikenda ostali su neporaženi u Brajtonu, ali njima za beg sa dna trebaju pobede, a ne nerešeni rezultati. Međutim, iz ovog ugla gledano, ni bod iz Vulverhemptona ne bi bio loš, ali kako do njega doći? Naš predlog je jedinica, a za pobedu domaćina kvota u kladionici Meridianbet iznosi 2.30.

Čelsi – Everton – 0-2 @ 1.80 u MaxBet

Za Karamele su stigli gorki dani. Slavni liverpulski tim nalazi se u teškoj situaciji i sve je podređeno opstanu u Premijer ligi. Navijači i dalje imaju veru u svoje ljubimce i novog trenera Šona Dajša, jer ako ko zna kako se plovi Premijer ligom, to zna bivši trener Barnlija. U prošlom kolu Karamale su na svom Gudisonu ostvarile kapitalnu pobedu nad Brentfordom, a jedini strelac bio je Meknil već u prvoj akciji na meču. Everton nije u zoni ispadanja zbog bolje gol razlike u odnosu na Bornmut, ali bi lako mogao da sklizne u nju ako izgubi na Stamford Bridžu. Za Čelsi je Liga šampiona najvažnije takmičenje. Igraće u četvrtfinalu ali će morati da eliminišu aktulenog prvaka Evrope Real Madrid, ako žele u završnicu. Čak i da prođu u polufinale tamo će ih čekati bolji iz dvomeča Siti – Bajern, teže nije moglo. Ne znamo koliko je realno da Plavci pokušaju da stignu do 4. mesta do kraja prvenstva. U ovom momentu imaju 11 bodova manje od Totenhema, a vremena nema toliko mnogo. Potera može da raduje dobra forma, Čelsi ima tri vezana trijumfa, pa bi Everton mogao da bude četvrti u tom nizu. Ne očekujemo goleadu i predlažemo igru na mali broj golova. Za 0-2 gola kvota je 1.80 u kladionici MaxBet.

Arsenal – Kristal Palas – 1x,0-2 @ 2.18 u Meridianbet

Mnogo energije je Arsenal uložio da eliminiše Sporting u Ligi Everope i plasira se u četvrtfinale ovog takmičenja. Na kraju mu nije pošlo za rukom jer su slabije izvodili penale. Arteta će morati što pre da tim prebaci na premijerligaški mod, i pokuša da sačuva prednost od pet bodova u odnosu na razgoropađeni Siti. Na Emirejts stiže gradski rival Palas i to posle rastanka sa Patrikom Vijerom, nekadašnjim asom Arsenala. Francuz je dobio otkaz posle poraza u Brajtonu, ali ne zbog poraza od Galebova, već zbog serije od 11 utakmica bez trijumfa. Na poslednja tri meča Orlovi su gubili rezultatom 1:0, od Vile, Sitija i Brajtona. Teško je da prekinu crnu seriju protiv Tobdžija, ali će možda šok terapija dati rezultat. Satramo da Arsenalu neće biti lako sa gradskim rivalom, a nikako ne sme da im se ponovi meč sa Bornmutom kada su jurili dva gola prednosti gostiju. Protiv Palasa siguno ne mogu preokrenuti. Naš predlog je dupla šansa na domaćina uz mali broj golova. Za 1x,0-2 kvota u kladionici Meridianbet iznosi 2.18.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.