Najava i analiza: Bundesliga, 25. kolo: Jedini preostali predstavnici u Evropi oči u oči na Baj areni, komšijski derbi u Dortmundu, sudar evropskih gubitnika u Berlinu

Nemački klubovi nisu imali previše uspeha u osmini finala evropskih kupova. Takmičenja su završena za Ajntraht , Dortmund i Lajpcig u Ligi šampiona i Frajburg i Union Berlin u Ligi Evrope. Ostali su samo Bajern u Ligi šampiona i Leverkuzen u Ligi Evrope u četvrtfinalu. Upravo ove dve ekipe podeliće megdan u 25. kolu Bundeslige, a domaćin je Leverkuzen. Drugoplasirani Dortmund dočekuje kompije iz Kelna, a dva ”gubitnika” u Evropi, Union i Ajntraht, igraju u Berlinu. Kvote su važile u momentu pisanja analize.

Menhengladbah – Verder – 3+ @ 1.58 u MaxBet

Oba tima nalaze se u sredini tabele a posle 24 kola imaju isti broj bodova. Za Verder je to sasvim zadovoljavajuće, oni su povratnici u elitu, dok se od Menhengladbaha više očekivalo. Oni su pobedili Bajern pre tri kola sa 3:2, a posle toga nisu dali ni gol u mečevima protiv Majnca, Frajburga i Lajpciga, osvojivši samo jedan bod. Verder je u prošlom kolu izgubio od Leverkuzena na svom Vezeru sa 3:2 i pokušaće da to nadoknadi na Borusija parku u Menhengladbahu. Teško će ove dve ekipe do plasmana u Evropu, a sumnjamo da će imati problema oko opstanka. Očekujemo otvoren meč i dosta golova. Za 3+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.58.

Augzburg – Šalke – GG @ 1.77 u Mozzartbet

Za Šalke se sve promenilo krajem januara. Imali su niz od četiri uzastopna remija i to odigrana bez golova. Trijumf nad Štutgartom dao im je samopouzdanje da mogu i da pobeđuju, pa su slavili u Bohumu i remizirali u Rurskom derbiju sa Borusijom. Dakle, već sedam utakmica tim iz Gelzenkirhena ne zna za neuspeh i sada opstanak deluje itekako kao moguća misija. Sada su na pretposlednjem mestu, ali samo sa bodom manje od prvog tima iznad crte. Svaki naredni meč biće kvalifikacioni za Rudare, pa tako i ovaj u Augzburgu. Bavarski tim igra odlično na svom terenu drugom delu sezone, na četiri odigrane utakmice upislai su isto toliko pobeda, ali su zato redovno gubili na strani, primivši mnogo golova. Na Alijanc areni dali su tri gola Bajernu ali su primili čak pet. Biće neizvesno, a naš predlog je igra gol-gol. Za GG koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.77.

Bohum – Lajpcig – 2 @ 1.58 u CircusBet

Loše su se Bikovi proveli na Etihadu u utorak, baš loše. Ispadanje od Mančester Sitija nije, samo po sebi, neko čudo, ali su primili čak sedam golova u revanšu, od kojih je pet dao Erling Haland, nekadašnji napadač Dortmunda. U tako turobnom raspoloženju Lajpcig ide u Bohum po pobedu, koja bi im ostavila nadu da mogu konkurisati Bajernu i Borusiji u borbi za Salataru. Bohum je osvojio kapitalne bodove u prethodnom kolu u Kelnu, opet su napustili zonu ispadanja, u koju bi lako mogli da se vrate ako izgube od Lajpciga. Tradicija nije saveznik Bohumu, protiv Lajpciga su igrali osam puta, pto u Bundesligi, pšto u Cvajti i jednom u DFB kupu, i svih osam utakmica dobili su Bikovi. Čini nam se da će i osmi, a koeficijent za dvojku iznosi 1.58 u kladionici CircusBet.

Hofenhajm – Herta – 1 @ 2.20 u Mozzartbet

Domaćin nije pobedio na poslednjih 14 utakmica, još malo pa cela polusezona. Nije ni čudo što su udarli u dno i pred ovo kolo su poslednji na tabeli. Hofenhajm je u slobodnom padu, ni promena trenera nije donela nikakav napredak i meč sa Hertom za njih je poslednja šansa za hvatanje slamke spasa. ne zaostaju oni previše bodovno, zahvaljujući dobrom učinku sa starta sezone, ali bi ih novi neuspeh psihički dotukao i ne verujemo da bi uspeli da se podignu. Berlinci se takođe bore za opstanak, pa je i zbog toga ovaj meč poseban i jedan od najbitnijih u ovom kolu. Herta je van zone ispdanja ali sa samo dva boda više od Hofa, pa bi trijufm ekipe iz Sinshajma doveo do rokade ova dva tima. Biće žestoko a mi i dalje verujemo u povoljan rasplet po Hofenhajm. Predlog je jedinica sa kvotom 2.20 u kladionici Mozzartbet.

Štutgart – Volfsburg – GG @ 1.76 u Meridianbet

Švabe su pobedile samo jednom u prvenstvu u drugom delu sezone, a odigrano je već devet kola. Takav učinak ih je doveo na 16. mesto, ono koje vodi u baraž na kraju sezone, a njiov cilj je da se pomere barem jedno mesto napred. Remi u Frankfurtu u prošlom kolu može biti nagoveštaj boljih dana, ali neće ništa značiti ako ne pobede Volfsburg na svom terenu. Vukovi igraju promenjivo, u prethodna dva kola remizirali su sa Ajntrahtom i Union Berlinom, oba puta na svojoj Folksvagen areni i malo su izgubili korak u borbi za plasman u evropske kupove. Tim Nika Kovača je imao dobre periode igre tokom sezone, ali i velike krize. Sada su ni tamo ni ovamo i teško je proceniti mogu li do pobede u Štutgartu. Probajte s igrom gol-gol, nekako je to najizglednije. Za GG koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.76.

Dortmund – Keln – 1,3+ @ 2.00 u MaxBet

Ništa od Lige šampiona za Milionere. Čelsi je bio previsoka prepreka i poraz od dva gola na Stamford Bridžu okončao je put Borusije za ovu sezonu. Čini se da je navijačima teže pao remi u Gelzenkirhenu nego poraz u Londonu. U čuvenom Rurskom derbiju, posle godinu dana pauze, Šalke i Borusija su igrali 2:2 u Gelzenkirhenu i Bajern je to iskoristio i umakao dva boda Milionerima. Sledi im novi okršaj sa kompijskim rivalom, ovog puta Kelnom. Jarčevi nisu u formi, u četiri prethodna kola osvojili su samo bod i polako klize ka borbi za opstanak. Baumgartnerov tim još uvek ima zalihu u odnosu na najugroženije ekipe, ali bi podhitno trebalo da odigra neku utakmicu poput one protiv Ajntrahta pre mesec dana. To je ujedno bio i njihov poslednji trijumf. Očekujemo pobedu domaćina, ali i dosta golova. Za kombinaciju 1,3+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 2.00.

Union Berlin – Ajntraht – 0-2 @ 1.61 u CircusBet

Union kao da se ugasio odjednom, bez ikakve najave. Taman su preuzeli vrh tabele pobedom u Lajpcigu, a onda su od tog trenutka vezali četiri utakmice bez pobede, sa tri remija i porazom od Bajerna. Na sve se nadovezalo ispadanje u četvrtfinalu Lige Evrope od belgijskog imenjaka iz Brisela, čime su ugasili nadu da mogu u Ligu šampiona osvajanjem tog takmičenja. Ostaje im Bundesliga, još uvek su u toj zoni, ali imaju isti broj poena kao i Lajpcig na trećem i Frajburg na petom mestu. Iz Evrope je ispao i Ajntraht, od njih je u Ligi šampiona bio uspešniji lider italijanske Serije A Napoli, pa i Orlovima ostaje da do novog učešća u elitnom takmičenju dođu kroz Bundesligu. Remi sa Štutgartom ih je dosta ukočio i sada imaju pet bodova manje od Uniona i timova koji su u toj zoni. U duelima ova dva tima obično je pobeđivao domaći, ali sada nismo ubeđeni u to. Logičnije je da ne bude mnogo golova, pa predlažemo igru 0-2 gola sa koeficijentom koji u kladionici CircusBet iznosi 1.61.

Leverkuzen – Bajern – 4+ @ 2.06 u Meridianbet

Nismo pogrešili kada smo pretpostavili da će Farmaceuti sve uložiti u osvajanje Lige Evrope. Njima pehar tog takmičenja donosi plasman u Ligu šampiona, do koje nikako ne mogu stitći preko domaćeg takmičenja. Plasirali su se u četvrtfinale eliminacijom mađarskog Ferencvaroša i ako budu bolji još od tri tima, eto trofeja u Leverkuzenu. Daleko je još do toga, sada ih čeka okršaj sa desetostrukim uzastopnim nemačkim šampionom, a uspeh mnogo više znači na psihološkom planu nego što će imati konkretne koristi što se plasman tiče. Ipak, pobedili su u Bremenu u prošlom kolu, pa u prethodnih šest utakmica, u oba takmičenja, imaju pet pobeda i remi. Bajern je slavio na svim utamicama posle poraza u Menhengladbahu i ako žele da ostanu na vrhu tabele moraće da slave na Baj areni. Osvajanje lIge šampiona je prioritet za Bavarce, žreb za četvrtfinale nije im bio naklonjen pa će do polufinala morati preko Mančester Sitija, a u tom, eventualnom, polufinalu, čekaće ih, najverovatnije, Real Madrid. U Leverkuzenu će biti golova i to dosta. Predlog je 4+ sa kvotom 2.06 u kladionici Meridianbet.

Majnc – Frajburg – 1 @ 2.25 u Mozzartbet

Frajburg očekuje nezgodno gostovanje u Majncu u trenutku kada su se oprostili od takmičenja u Evropi. Ipak je slavni Juventus bio neprelazna prepreka, mada ni Staroj dami ne cvetaju ruže ove sezone. Frajburg je odličan u Bundesligi, nalazi se na petom mestu, ali sa istim brojem bodova kao i dva tima ispred njih, Lajpcig i Union. Plasman u Ligu šampiona bio bi malo čudo, ali kako igraju u par prethodnih sezona, ništa nije nemoguće. Majnc je u odličnoj formi, imali su četiri uzastopne pobede, da bi u prethondom kolu taj niz prekinuli remijem protiv Herte u Berlinu. Mogao bi i Majnc da se uključi u trku za plasman u Evropu, sada su na odličnom sedmom mestu i pobedom nad Frajburgom taj cilj bi izgledao još realnije. Jesenas je Frajburg slavio sa 2:1, a oba prošlogodišnja meča završena se remijem. Vreme je za pobedu Majca, a za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija kvota 2.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.